21. deo

104 10 0
                                    

Kada se završio drugi čas prišle su mi Maja i Anđela. One sede iza Dukija i mene. Po nekad razmenimo po koju rečenicu ali ništa specijalno.
- Nina,hoćeš sa nama na užinu? Duka danas nije tu, da ne budeš sama. - rekla je Anđela,devojka prelepe prirodno plave kose. Nju su u šali prozvali Endži instant makeup. Devojka sa sobom u svakom trenutku ima sve što je potrebno od šminke.
- Gde si radila kosu? - pitala je Maja. Ona je uvek nosila široke stvari jer misli da je debela, a zapravo je mršavija od mene. Zato je tu svoju 'manu' uvek pokrivala savršenom kosom. Kao što ja nisam nikad pustila kosu kako idemo u srednju školu,tako ona nikad nije vezala,osim na fizičkom.
Nemam pojma,tetka me je vodila kod njene frizerke. Mogu je pitati pa ti javiti. - rekla sam.
- Naravno,naći ću te na Instagramu. - rekla je Maja.
- Možda bi mogle više da se družimo. - rekla je  Anđela.
Nemam ništa protiv. - rekla sam.
- Nego,šta si rekla Srđanu pa je ceo čas imao onako blentavu facu? - pitala je Maja.
Ništa posebno,treba da se nađem sa njim kod žutog zidića. - rekla sam.
- Hmm, taj zidić. Znate da je pre 20-ak godina u ovu školu išla neka Barbara? Kažu da je bila lepa,nije joj bilo ravne ali je bila ohola. Sve je momke vrtela oko malog prsta. Jednom je sedela sa društvom na tom zidiću i došao neki lik i poljubio je,takvu mu je šamarčinu odvalila,nije znao gde je. Posle su valjda bili zajedno. - ispričala je Maja.
Znam, to mi je mama. Taj lik mi je tata i još uvek su zajedno. - odgovorila sam.
Anđela koja je pila sok, u trenutku se zagrcla.
- Stvarno? - upita ona.
Da stvarno. Šta, mislite ako mi je mama bila takva zavodnica, kako sam ja ovakva? Ko je tebi to pričao Majo? - pitala sam.
- Stric mi je to pričao. On je to godište,nisu zajedno išli u razred ali je tad bio u vezi sa njenom najboljom drugaricom. - rekla je Maja.
Hajde reci mi da ti je stric Marko i da ima ćerku Saru ovde u I5? - pitala sam blesavo smejući se.
- Jeste, a kako ti znaš Saru? - pitala je ona iznenađeno.
Pa to mi je kumica. Njena mama, Ema je mojoj mami najbolja drugarica od osnovne, a već 18 godina joj je kuma. - rekla sam.
- Bože, kako je to sve neverovatno. - rekla je Maja.
Devojke,odoh ja do zidića,vidimo se posle. - rekla sam uz smešak i otišla.
Blizu zidića bio je Srđan se ekipom,prema izrazima lica,shvatila sam da su ga hrabrili da krene. Sa druge strane bili su Aleksa, Pavle i Lazar. Aleksa je davao neke znake rukama a Lazar je samo odmahnuo. Bila sam veoma blizu ali me je zaklanjalo veliko,staro drvo.
- Laki, otkud ti ovde? - pitao je Srđan. Pa oni se znaju,zanimljivo.
- Ma ništa,treba da se vidim sa jednom malom,iz tvog odeljenja. Nikad ne bi pogodio ko je? Mislim,nije ona meni nešto,nego da je zezam malo. Znaš ko? Debela Nina. - samo što je on to rekao, čulo se ' pljas '.
Vidim da si stigao na vreme. - rekla sam prošavši i poljubila Srđana u obraz. U Lazarovim očima gorela je vatra besa.

Istorija ljubavi: Les épines d'une rose • Završena •Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu