11. deo

177 17 0
                                    

Mamaaaa! Neee! Nisam stigla da te nazovem tako! Neee! - govorim  padajući na kolena.
_______________________________________________
- Seko, seko! Šta ti je ? Probudi se! - čujem glas svoje mlađe sestre Kaline.
Aaa! Gde sam ? U krevetu. Dobro je. - govorim otvarajući oči.
- Šta ti je bilo ? Sanjala si nešto? - upita Kalina.
Eh nešto, ne znaš kakav sam košmar imala. - rekla sam.
- Dobro je, sve je prošlo. - reče Kalina i zagrli me.
Moja Kali ne znaš koliko je sve bilo stvarno. Svi su bili onakvi kakvi jesu, samo ti nisi postojala. Imali su samo Fiću i mene a mene su ukrali u Parizu. - rekla sam drhtavim glasom.
- Ukrali u Parizu? - upita Kalina.
Da, znaš da smo mama, tata i ja išli u Pariz posle mog prvog rođendana. E tad su se oni preselili u Pariz i mene su tamo ukrali. I vratila sam se ovde posle skoro 18 godina i saznala istinu. Taman što sam upoznala mamu i zagrlila je, ona je umrla. Bilo je strašno. - govorila sam dok mi je suza klizila niz lice.
- Dobro je, to je bio samo ružan san. - rekla je ona i poljubila me.
Hvala ti mila moja. - rekla sam grleći je.
Ovo jutro nije baš najbolje počelo ali red je predstaviti se. Ja sam Nina Vasić, za par dana punim 18 godina. Imam brata Filipa koji ima 15 godina i sestru Kalinu koja ima 13. Imam najbolje roditelje na svetu, Barbaru i Maksima,kumicu Saru, imam dva najbolja druga, Mateju i Dušana. Mateju znam čitav život, on je sin maminog druga Ognjena. Dušana znam od kad sam krenula u srednju školu. Ja sam bogata osoba, imam predivne ljude oko sebe.
Međutim, kao i svako imam neku manu. Moja najveća mana je to što volim slatkiše. Dobro,mnogi od nas vole slatkiše. Ali ja, ja baš u tome preterujem. Moram priznati da sam gojazna osoba. Ali, smršaću ja jer imam jak motiv. Naime, u mojoj školi već 10 godina se održava takmičenje ' Zlatna ruža '. To je neko takmičenje u lepoti. Moj cilj je da budem
' Zlatna ruža ' svoje generacije. Biće teško ali to je nešto za šta se vredi boriti. Da je to postojalo u vreme kad je moja mama išla u školu, ona bi uzela taj pehar bez ikakve sumnje. Nije da se hvalim ali moja mama je ikona lepote. Ima 37 godina, rodila je nas troje ali izgleda fenomenalno. Ne znam da li ste čuli za nju,verovatno jeste. Dok je išla u srednju, zvali su je ' Zla Barbika '.

Istorija ljubavi: Les épines d'une rose • Završena •Where stories live. Discover now