≾4≿

4.6K 452 47
                                    

_

Kısa bir sürede stüdyo boşaltılmıştı. Yinede her şey farklı ilerliyordu. Jeongguk büyük stüdyonun bir köşesinde valizi ile birlikte oturuyordu. Çünkü burayı satan alan  kişi stüdyoyu boyatmak istiyordu. Jeongguk'ta bütün eşyalarını toplamış ve etrafa serilen gazeteleri izliyordu. Sanırım bir süre boya kokusu ile birlikte uyuması gerekiyordu.

Bacaklarını kendisine çekmiş ve çenesini dirseklerine dayamıştı. Tatildi ve arkadaşları evlerinde dinleniyor olmalıydılar. Kendisi yine yalnızdı. Oflayıp bileğindeki saate baktı. Gidecek bir yeri yoktu. Canı da sıkılmaya başlamıştı.

Oturduğu yerden kalktı. Stüdyoyu boyayan kişinin yanına ilerledi ve önünde eğilerek selam verdi yaşlı adama. "Kolay gelsin bayım. Acaba bende yardım edebilir miyim?" Yaşlı adam gülümseyerek kafa sallamış ve Jeongguk'a da bir tane fırça vermişti. 

Jeongguk bir köşeye geçip duvarları açık maviye boyamaya başlamıştı. İşini yaparken aynı zamanda şarkı mırıldanıyor ve arada sırada olduğu yerde sallanıyordu. Önüne gelen saçlarını kafasını iki yana sallayarak geri atmıştı. 

Duvarın yarısını neredeyse boyamıştı. Kollarının yarısı boya olmuştu fakat o bundan rahatsızlık duymuyordu. Sadece bir anlığına terini silmek için elini kullanmış ve alnına boya bulaştırmıştı. 

O sırada Taehyung stüdyoyu kontrol etmek için arabadan inerken dışarıdan da boyanan stüdyoya kısa bir göz attı. Burayı baştan yaratmayı planlıyordu. Yavaşça içeri girmiş etrafa kısaca göz atmıştı. Ancak gözleri birisinde durmuş ve kaşları yavaşça çatılmıştı.

Duvarın dibine uzanmış olan genci seyretti bir süre. Daha sonra da yanına ustayı çağırmıştı. Karşısındaki görüntünün şirinliliği aksine sinirlenmiş gibi davranmayı seçti. "Buyrun efendim?"

"Benden izinsiz adam mı çalıştırıyorsun?"

"H-hayır efendim. Sadece yardım etmek istediğini söyledi. Bende boyama işini hızlandırmak için yardımını kabul etmiştim. Eğer istersiniz bunu yapmamasını söyleye-"

"Hayır gerek yok. İşine dönebilirsin sen."

Usta, Taehyung'un yanından uzaklaşırken mavi saçlı yavaşça yerde uzanmış olan gence ilerledi. Uzun boyunu yere sermiş ve ayaklarını havaya kaldırmıştı. İnce bir fırçayla duvar dibine gömülmüş, kendisinden sessiz mırıltılar duyuyordu.

Taehyung kafasını uzattı ve ne yapmaya çalıştığına baktı. Daha sonra açık mavi duvarın üstüne mor bir kelebek çizmiş olduğunu gördü. Kaşları şaşkınlıkla kalkarken alayla konuştu. "Vay be! Duvarıma benden izinsiz resim mi çiziyorsun?"

Jeongguk duyduğu kalın sesle sıçramış ve hızla arkasını dönmüştü. Yerde oturur pozisyona gelirken mavi saçlı kişiye yukarıdan bakmaya başlamıştı. "Şey, ben özür dilerim. Bir anlığına kaptırmışım. Ama silebilirim."

Taehyung, Jeongguk'un yaptığı mor kelebeğe bir bakış atmıştı. İçinden gülümsememek için kendini zor tutuyordu. "Buna gerek yok. Fena durmuyor, güzel çizmişsin." Jeongguk kafasını eğip gülümsedi. "Teşekkür ederim."

Jeongguk yerden destek alarak ayağa kalktı ve uzun kahverengi saçlarını geriye attı. O sırada Taehyung alnına bulaşmış olan mor ve mavi boyaları gördü. Dudağının sağ tarafı bağımsız yükselirken elini havaya kaldırdı. Kurumuş olan boyaya dokunduktan sonra parmaklarını birbirine sürtmüştü. "Alnına boya bulaşmış."

Jeongguk elini alnına sürtmüştü. "Ben, yüzümü yıkasam iyi olur." Taehyung kafa salladıktan sonra Jeongguk gitmek için arkasını döndüğünde Taehyung onu durdurmuştu.

"Adın ne?"

"Jeongguk."

"Demek, stüdyomda kalacak olan kişi sensin."

"Evet. Beni kabul ettiğiniz için teşekkür ederim."

"Sorun değil. Kazandığın birkaç maçı izledim. Gerçekten iyisin ve ben senin gibi bir boksörü kaybetmek istemiyorum."

"En iyi olmaya çalışacağım efendim!" diye sesli bir şekilde kıkırdayıp önünde eğilmişti. Taehyung boksör olamayacak kadar şirin çocuğa gülümserken ona bir adım yaklaşmıştı. "Kendini fazla yormamalısın Jeonggukie." deyip kendisine iri gözlerle bakan kişinin saçlarını karıştırmıştı. 

Ardından yanından geçerek uzaklaştığında kendini mutlu hissediyordu. İçinde tuhaf bir his vardı ve bunun git gide stüdyosunda kalmaya devam eden çocuk ile büyüyeceğini biliyordu.


_

Boxing Fan × TaeKook✔Where stories live. Discover now