hoofdstuk 36

15 3 0
                                    

"Cards on the table, we're both showing hearts
Risking it all, though it's hard

'Cause all of me
Loves all of you
Love your curves and all your edges
All your perfect imperfections
Give your all to me
I'll give my all to you
You're my end and my beginning
Even when I lose I'm winning
'Cause I give you all of me
And you give me all of you

I give you all of me
And you give me all of you, oh-oh"

Ik zit nog steeds bij het vuur. Ik heb ongeveer vier nummers gezongen. Allee deze is anders, er word geklapt. Ik draai me om en zie Yasmine en Vay staan. "Hoelang zijn jullie hier al?" Vraag ik Terwel ze bij me gaat zitten. "Ongeveer sinds het Begin van dit lied." Grinnikt Vay.
Ik had me aandacht zo erg besteed aan Vay en Yasmine dat ik niet doorhad dat er nog iemand binnen was gekomen. Tot ik een vertrouwde tong op me wang voelde. "Lili!" Roep ik blij. Ik aai door haar zachte vacht. "Wat ben je groot geworden!"
Lili gaat liggen op mijn schoot, zodat ik op haar buik kan kriebelen.
"Het gaat ook goed het de rest. Maar het leek me handiger om alleen Lili mee te nemen" zegt Yasmine. Ik knik veel te blij met dit bezoek.
Na een paar minuten aaien en aandacht geven aan Lili kijk ik weer naar de meiden. "Waar zitten jullie eigenlijk? Wat is er met jullie gebeurt?" Hoe komt ik hier eigenlijk precies?" Dit en nog meer brandende vragen komen uit mijn mond.
"Rustig Scott, rustig. We leggen alles uit. Nadat in je wond mag zien." Zegt Yasmine rustig. Ik steek me arm uit en ze bekijkt het litteken. "Het ziet er goed uit. Dat meisje weet wat ze doet." Zegt ze als ze klaar is met kijken.  Ik knik. Ze is aardig, maar ook erg streng.

"Dus gaan jullie het nu vertellen?" Vraag ik. Yasmine knikt. Ik kijk naar Vay, ze ziet er ongeduldig uit. Yasmine ziet het ook en grinnikt: "Vay wilt het heel graag vertellen. Ze had een goede intro zei ze." Vay knikt heftig.

"Luister maar wolvenkoning ik verte-"
"Wolven koning?" Onderbreek ik haar. "Scott! Onderbreek nooit een verhaal!" Zeurt ze. Ik doe me handen omhoog als teken van overgaven. "Sorry sorry. Ga maar verder." Vay gaat weer goed zitten en schaapt haar kil.

"Luister maar wolvenkoning, ik vertel het verhaal over wat jij niet gezien hebt!" Ze pauzeert even. "Nadat jij wegviel...."

Het avontuur van Yasmine en Vay.

Pov Vay.

Scott ligt op de grond met de pijl in zijn lichaam. Nadenken is onmogelijk, ik een recht op hem af. "SCOTT" Yasmine knielt al bij Scott neer, ik hoor hem niet meer schreeuwen. Normaal haat ik mensen die Schreeuwen, maar nu wouw ik dat hij bleef schreeuwen. Ik kom ook aan en besef dat. De tranen in me ogen staan. Yasmine breekt de pijl en Scott maakt ondanks hij buiten westen is een pijnlijk geluid. "Voorzichtig!" Gil ik bijna. Yasmine kijkt me aan: "de pijl moet eruit. Haal verband." Dat helpt enorm met mijn trans achtig iets. Ik ren naar de wolven. En pak uit de tas die bij hun staat het verband. Dan een ik weer terug naar Yasmine en geef het verband aan haar. Ze begint meteen. De soldaten staan er ook nog steeds. Die hebben een boze bui van hun koning op hun dak. Indrukwekkend, als ik de tijd en concentratie zou hebben zo ik geluisterd hebben. Maar alle aandacht geef nu ik aan Scott.

Yasmine heeft het verband aangelegd maar het is bijna meteen helemaal rood. De koning bemoeit zich er nu ook mee. "We laten hem verzorgen. Jullie kunnen blijven." Hij kijkt wantrouwig naar de wolven die duidelijk naar Scott willen, maar braaf blijven zitten. "Die wolven zijn geen problemen, wij houden ze onder controle." Zegt Yasmine als ze doorheeft weer David naar kijkt. Hij knikt. Twee soldaten tillen Scott op en nemen hem mee. Ik kijk ernaar, maar zo te zien zijn ze voorzichtig genoeg.

"Volgen jullie mij maar dan. Geven we jullie kamer voor de nacht." Zegt David en hij loopt achter de soldaten aan. Ik begin ook te lopen maar blijf stilstaan als ik zie dat Yasmine niet doorloopt. David merkt het ook en draait zich om. Yasmine kijk David streng aan en zegt: "Scott krijgt ook een kamer. Hij is een prins en gewond. Dus hij verdient dat." David knikt: "Tuurlijk" Yasmine kijkt tevreden en loopt met David mee. Ik ren achter hun aan.

Ook al wil ik het liefst naar Scott nu, het kan niet. En we moeten maar geloven dat Scott in goede handen is. Ik hoop het met heel mijn hart. De wolven zijn bij mij nu. Morgen zullen ze weer naar Yasmine gaan, dat hebben   Ik hou echt van zo en ze zijn echt een goede gezelschap, vooral in deze tijd van zorgen. Als ik alleen ben, ja, ben ik alleen. Het is best wel een verandering, van al de kantanen om me heen naar dit, alleen met een roedel wolven in Entropia. Dat is nogal een verandering. Yasmine heeft meteen een afspraak gemaakt met David. Hij wilt natuurlijk weten waarom we hier zijn enzovoort. Yasmine heeft het voor elkaar gekregen om het uit te stellen tot Scott beter is. Toch denk ik dat we niet veel langer zouden blijven. Volgens mij heeft Yasmine al een plan. wat voor plan? geen idee, maar ze heeft een plan. Daar ben ik zeker van. Heeft ze het al met Scott besproken? Niet dat dat nu uitmaakt, ik kan het toch niet vragen. Echt ik verveel me dood! Er is niks te doen. Dat Scott het overleefd heeft in die gevangenis. ik was allang gestorven van verveeld zijn. Ja ik raak veel ste snel verveeld, ik weet het. Maar ik heb een excuus! Ik had me nooit moeten vervelen. Er is altijd wel iets te doen in de jungle, en anders was ik aan het slapen of eten. Dus ja, rustig op een kamer zitten is niet echt mijn ding. Pls Scott word snel beter!

De wolvenmeesterWhere stories live. Discover now