Doupě

249 41 73
                                    

Období: Po návratu Billa a Rory z Egypta

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Období: Po návratu Billa a Rory z Egypta

„Roxanne, musíš počkat, až začnou jíst ostatní, nemůžeš si jen tak brát zákusky ze stolu!" zamračila se Angelina na svou malou dceru. 

Fred si mezitím mimo její všetečnej pohled nenápadně otíral do kalhot ruce od cukru. Pobaveně jsem se na něj uculila, na což mi odpověděl přiložením ukazováčku na rty a hravým mrknutím.

„Ale mami, já jsem tady," pípla nejistě kudrnatá holčička zpoza jejích zad.

Angelina se otočila přes rameno a zaraženě se zadívala na Roxy. Ta ukřivděně nafoukla tváře a založila si ruce na hrudníku. Zmatená mamina pak obrátila pozornost zpátky na její téměř identickou kopii, který ale ze snědýho obličeje zářily šedý oči.

„Maio!" vyhrkla nakonec a založila ruce v bok. „Tohle se nedělá! Copak ti táta nevysvětlil, že..." při pohledu směrem k Regulovi si ale jen povzdechla, „nejspíš nevysvětlil."

Táta s Reggiem seděli vedle sebe a oba se při pohledu na Angelinu doslova svíjeli smíchy. Maia si poskočila a po cestě zpátky k nim na sebe vzala zpátky svou podobu. Než se s námahou vyškrábala na vlastní židli, ještě si s veselým úsměvem plácla s mým tátou.

„Dobrá práce, majolko," zazubil se.

„Siriusi, neříkej jí majolko," zamračila se Tonksová, která doteď radši dělala, že nic nevidí a neslyší.

„Jistě, drahá Nymfadoro, už to nikdy neudělám. Jak jsem jenom mohl," odvětil posměšně, čímž docílil jenom toho, že Tonksový vzteky zrudly konečky vlasů.

Zkrátka taková běžná rodinná pohoda.

Byla to vlastně první společná večeře, kterou jsme s Billym absolvovali po návratu z Egypta. Molly je v Doupěti pořádala pravidelně, ale tentokrát se místní společnost zase o něco rozrostla.

Do našeho rodinnýho kruhu se vrátila Fleur, kterou si sem přivedl Percy, a letos tu seděl i Dougal McBride, chytač famfrpálovýho týmu Pýcha Portee, kterej loni během mistrovství zbouchnul Ginny. Nejspíš na ni zapůsobilo jeho rebelanstvi, kdysi při nějakým zápase totiž přeměnil hlavu protihráčova chytače na hlávku zelí. Co se mě týká, myslím, že ho jen nestihl vyndat včas, ale oficiální verze pro Molly říkala cosi o nekonečný lásce, tak jsem se ji rozhodla nijak nenapadat.

Chyběl nám tu vlastně jenom Charlie, kterej jezdil jen tak jednou za půl roku, a pak taky George. Ten si totiž sbalil batoh a společně s Lee Jordanem vyrazili na túru skrz Skalistý hory. Podezírala jsem ho, že to mělo co dělat s Alicí Spinnetovou ze školy, která se po konci války odstěhovala do Wyomingu, kde hraje za místní tým, ale nikdy mi to přímo nepotvrdil.

„Mami, mami!" přiřítil se z ničeho nic z obýváku udejchanej James a začal třást s Astorií. „Eddie dal pusu Lyře! To přece nemůže!"

Záře nad hadím údolím [HP (ink)tober] ✔Where stories live. Discover now