Arayış

496 26 0
                                    

"Anneee" odamdan aşağıya deli danalar gibi iniyor bir yandan da anneme bakınıyordum "kızım sen dinazor yavrusu musun? Ne bağırıyorsun evin içinde?" Yanına gidip yanaklarını sıktım "ya minnoşum sakin heyecandan şey ettim ben..." beklenti dolu bir bakış atmaya çalışıyordum "annecim yapma maymuna benziyorsun, ne isteyeceksen açıkça söyle." "İki tatlılık yapalım diyoruz maymun oluyoruz." annem bana tip tip bakış attı "he illa anne beni terlikle diyorsun." karşısındaki sandalyeyi çektim "şimdi biliyorsun ki bizim bu hafta sınavlarımız başlıyor ondan sonra da bir haftalık bir tatil. Biz dedik ki bu bir haftalık tatilde Demir, ben ve kızlar bizim yazlığa gidelim tabii izin verirsen." yandan bir bakış attı "bu soğukta neye gidiyorsunuz kızım? Ayrıca sizi en son tek bıraktığımızda başınıza gelmeyen kalmadı. Unutun o işi." "Anne yaa lütfen yaa, hem orda güneşlenmeye gitmiycez takılıcaz." "Kızım orası yazlık, bak adı ney yazlık bu soğukta ne yapacaksınız orada?" Oflayarak salona geçtim "tamam anne tamam ben illa isyankar bir ergen olayım. Sen bunu istiyorsun." Telefondan kızlara mesaj attım

Ahsen: plan iptal annem yemedi.

Salondaki şekerlikten cebime şeker sıkıştırıp odama çıktım. "Biz bu gidişle kimseyi bulamayız ki." masama oturup test çözmeye başladım "fizik neden var? Hayır yani bu kadar iğrenç bir şey neden var?" Şekeri ağzımda eritirken bir yandan da soruları anlamaya çalışıyordum bir anda telefonum çalınca dikkatim dağılmıştı "neyse ya sonra bakarım." telefon tekrar çalmaya başlanınca sinirlenip elime aldım. Arayan 'Ateş' ti, bir an ekrana bakıp kaldım "alo?" kalbim deli gibi çarparken karşıdan çıt çıkmıyordu telefon titreyince gelen mesaja baktım.

Ateş: sesini duymaya ihtiyacım var.
"Sen iyi misin?"
Ateş: lütfen bir şey sorma, sadece konuş tamam mı? Neler yaptığını anlat
"Neden konuşmuyorsun?" bir ümit cevap bekliyordum ses gelmeyince derin bir nefes aldım. "Tamam. Ben evdeyim oturuyorum, test çözüyordum fizik testi. Biliyorsundur fizikten nefret ediyorum. Testler bitince aşağıya inip sofra kurmaya yardım edicem, Demir'i çağırdım o gelecek. Her zaman ki gibi yani." kalbim hala çok hızlı atıyordu "sanırım şu an kötü bir durumdasın, eğer yardım edebileceğim bir şey varsa yapabilirim."

Ateş: sesini duymak bile bana iyi geliyor. Düşünmen yeterli meleğim.

"Peki sen nasıl istersen öyle olsun. Ama sıkılırsan bana yazabilirsin konuşuruz yani."

Ateş: Seni seviyorum Ahsen, tahmin edemiyeceğin kadar çok seviyorum hemde.

"Şey oldu o zaman, ben biraz utandım da. Iı neyse iyi akşamlar." telefonu kapatıp olanların algılamaya çalıştım. Sanırım zor günler geçiriyordu, tanımadığım birisi bile olsa üzüldüm. Aşağıdan yüksek bir ses gelince koşarak aşağıya indim "Anne, anne" salona baktığımda kimse yoktu hızlı adımlarla mutfağa girdim. Annem yerde yatıyordu yanında cam kırıkları vardı "anne anne iyi misin?" Kafasını kucağıma aldım "anne ses ver? Anne." korkudan ellerim titriyordu. Masanın üstünden telefonu alıp 112'yi aradım, ardından babamı aradım "baba annem düştü galiba bayılmış . uyanmıyor baba annem uyanmıyor." "Sakin ol ben geliyorum, ambulansı aradın mı?" "Aradım baba nolur çabuk gel." Telefonu bırakıp anneme yöneldim hala uyanmamıştı, ona sarıldın "anne nolur gözlerini aç korkuyorum." Bir iki dakika sonra ambulans seslerini duydum koşup kapıyı açtım, onlar annemi arabaya taşırken babam da gelmişti "Ahsen ne oldu annene?" ağlayarak babama sarıldım "bilmiyorum mutfağa girdiğimde baygındı." Babamla arabaya binip ambulansı takip etmeye başladık, o sırada Demir arıyordu "Ahsen bu akşam gelemiycem..." "Demir biz hastaneye gidiyoruz, annem bayıldı." "Nasıl teyzem iyi mi?" burnumu çektim "bilmiyorum" "hangi hastane?" yola doğru baktığımda cevap verdim "petrol durağının arkasındaki." Telefonu kapatıp babama döndüm "annem iyi olcak değil mi?" onun da gözleri kızarmıştı elimi tuttu "sakin ol babacım annen iyi olacak."

Venüs// TextingWhere stories live. Discover now