Toprak

421 23 3
                                    

Elimdeki kitabı çantama atıp ayağa kalktım "Kantine iniyorum sen bir şey istiyor musun?" "Su alsan yeter." Sıla'ya öpücük atıp sınıftan çıktım. Üç gündür Ateş ile konuşmuyorduk, her sabah sıramda not buluyordum engeli kaldırmamı istiyordu. Bu saatten sonra beni nasıl ikna edecekti acaba? Kalbim kırılmıştı ayrıca çok sinirliydim. İçimden bir ses konuş dese de sinirli olan tarafım onu bastırıyordu kantine geldiğimde suyu alıp sınıfa doğru ilerledim. Yarın Mete'nin doğum gününü kutluyorduk, olayların arasında kaynamıştı doğum günü. Her şey hazırdı, ilk başta ortak bir hediye almak istesek de vazgeçmiştik. Demir Mete'nin Marvel hayranı olduğunu söyleyince ona Marvel oyuncakları almıştım. Sınıfa vardığımda bizimkilerin toplandığını gördüm. Sırama geçerken suyu Sıla'ya uzattım "ikinci sınavları olsak da bitse bu sene." Demir haklıydı ikinci sınavları da verdikten sonra dinlenmek hepimize iyi gelecekti. Elimdeki su ile oynarken Mete seslendi "İyi misin?" zorla gülmeye çalıştım "i-iyim dalmışım sadece." Emre'ye baktığımda benden utanıyormuş gibi hissettim. Bakışlarını çekince ben de çektim "bu yaz ki tatil için ben şimdiden konuşmaya başladım." Sıla tatil için heyecanlıydı konuşurken bile yerinde duramıyordu. Tatilde pek bir yere gitmek istemiyordum aslında, bir iki hafta dinlenip çalışmaya devam etmeyi planlıyordum "kızlar ben gelmesem olur mu?" herkes bana baktığında "annem hamile yakında iyice karnı çıkacak, birisinin ona yardım etmesi lazım." Zeynep kaşlarını kaldırınca "olayın Ateş ile alakası yok, ben ciddiyim. Annemin yanında birisi olmak zorunda, teyzemler köye gidecekmiş zaten. Bir sonraki yaz beraber gideriz." herkes sessizleşmişti. Çantamı sıraya koyup kafamı yasladım, kızlar bana son bir bakış atarken onlara öpücük yolladım. Herkes konuşmaya dönünce ben de gözlerimi kapatıp uyumaya başladım.

Eve girdiğimde kulaklarıma annemin sesi doldu "Ahsen bahçedeyim annem." portmantoya eşyalarımı bıraktıktan sonra bahçeye çıktım "Çiçeklerin zamanı geldi ben de toprağını değiştireyim dedim." "İyi yapmışsın." Sandalyeyi çekip yanına oturdum önümdeki saksılara bakarken annem dürttü "Kim seni tersinden aldı hakkını?" "Anlamadım." güldü "kaç gündür yüzün düşük ruh gibisin kızım, bir şey mi oldu okulda? Eskiye dönmeyelim lütfen." derin bir nefes aldım. Burnuma gelen toprak kokusu biraz olsun sakinleştirmişti "Anne birisi beni seviyor." annem bana dönerken elindeki eldivenleri de çıkarmıştı "kim bu talihi kara." gözlerimi devirdim "onunki mi benimki mi?" "Ne diyon kız? Düzgünce anlat şunu." olayın en başından anlattım. Annem bazen şaşırıp gülse de yüzünde kızgın bir ifade yoktu "en son parkta ortaya çıkmayınca ben şalterler attı." annem kolunu omzuma attı "Hahaha Ahsen kızım sen ergen misin annem?" kaşlarımı çattım niye böyle dediki şimdi "Ergenlikle ne ilgisi var anne." "Bak çocuk senden çekindiği için sana açılamıyor dimi? Senin onu sevmeni istiyor. Senin aklın allak bullakken bu çocuk ortaya çıksa, zaten çocuk senin tanıdığın birisi, diyelim ortaya çıktı. Sen onu hızlıca benimseyip kaldığın yerden devam edecek misin? Ha arkadaş ha sevgili onunla bir daha yan yana bile gelmek istemezdin. Anladığım kadarıyla bu çocuk seni seviyor ona bu kadar katı olma Ahsen. Ayrıca senin bu son zamanki hallerin, ondan bahsederkenki halin. Sen bu çocuktan hoşlanıyorsun." kafamı olumsuzca salladım "olur mu anne öyle şey, hiç görmediğim birisine karşı ne hoşlantısı." gülüp elini kalbime koydu "Aşk iki beden arasında değil iki kalp arasında yaşanır." "Anne sen sbsv mi izledin?" ayağa kalkınca ben de ayağa kalktım "hadi sen üzerine değiştir sonra da dediklerimi düşün." O mutfağa geçerken ben de odama geçtim.
Üzerimi değiştirdikten sonra telefonumu alıp engeli kaldırdım.

Ahsen: sana büyük kızgınım ama neden engeli kaldırdım bilmiyorum.
Ateş: oha sen mesaj attın
Ateş: özür dilesem sinirleneceksin o yüzden özür dilemiyorum. Ama bir açıklama yapıcam tabii.
Ateş: seni arasam sesini duysam?

Telefonun çalmasıyla bir an şaşırsamda açtım "Ben o gün ki konuyu konuşmak istemiyorum. Başka bir şey konuşalım." telefondan gülme sesi gelince heyecanlandım "Ateş ben artık senin kim olduğunu bilmem istiyorum."

Venüs// TextingWhere stories live. Discover now