Cei patru calareti ai Apocalipsei

6.8K 193 8
                                    

Calul Alb :

„Când a rupt Mielul cea dintâi din cele șapte peceți, m-am uitat și am auzit pe una din cele patru făpturi vii zicând cu un glas ca de tunet: „Vino și vezi!" M-am uitat și iată că s-a arătat un cal alb. Cel ce stătea pe el avea un arc; i s-a dat o cunună și a pornit biruitor și ca să biruie."

Călărețul are asupra sa un arc si poartă o cunună a victoriei.Interpretări:Irenaeus, teolog creștin important, susține că defapt calul alb este insuși Hristos. Această interpretare va fi susținută mai târziu de diverși școlari.Alți îl interpretează ca fiind duhul sfânt, sau un ghid pentru "calea cea dreaptă".In cultura populară, calul alb este considerat ca fiind ciuma, o boală infecțioasă.Evanghelistul, Billy Graham, spune că el ar fi defapt Anticristul sau reprezentarea unor profeți falși, citând diferența dintre calul alb in Revelația 6 si Iisus pe un cal alb in Revelația 19. In Revelație 19, Iisus are multe cunune, dar in Revelație 6, călărețul are doar o cunună.

Calul Rosu :

„Când a rupt Mielul a doua pecete, am auzit pe a doua făptură vie zicând: „Vino și vezi." Și s-a arătat un alt cal, un cal roșu. Cel ce stătea pe el a primit puterea să ia pacea de pe pământ, pentru ca oamenii să se înjunghie unii pe alții, și i s-a dat o sabie mare."

Simbolizează Războiul. Este ilustrat ținând în sus o sabie de parcă ar fi gata pentru bătălie. Culoarea roșie si sabia ar reprezenta "sângele ce urmează a fi vărsat".

Calul Negru :

„Când a rupt Mielul pecetea a treia, am auzit pe a treia făptură vie zicând: „Vino și vezi!"M-am uitat și iată că s-a arătat un cal negru. Cel ce stătea pe el avea în mână o cumpănă. Și, în mijlocul celor patru făpturi vii, am auzit un glas care zicea: „O măsură de grâu pentru un leu! Trei măsuri de orz pentru un leu! Dar să nu vatămi untdelemnul și vinul!""

Simbolizează Foametea. Are asupra sa o balanță, indicând felul în care pâinea a fost cântărită in timpul foametei. Este singurul călăreț, a cărui aparență este acompaniată de un glas. Calul negru mai este interpretat ca fiind un "Legiuitor".Poate fi si un simbol al bogăției si a puterii distructive a diferențelor dintre clase asupra unei societăți.

Calul Galbui (sau verde) :

„Când a rupt Mielul pecetea a patra, am auzit glasul făpturii a patra zicând: „Vino și vezi!" M-am uitat și iată că s-a arătat un cal gălbui. Cel ce stătea pe el se numea Moartea, și împreună cu el venea după el Locuința morților. Li s-a dat putere peste a patra parte a pământului, ca să ucidă cu sabia, cu foamete, cu molimă și cu fiarele pământului."

Calul gălbui este numit Moartea. Este singurul călăreț care nu este descris purtând o armă sau un alt obiect. In schimb, el este urmat de Hades(locul sau starea spiritelor apuse). Ilustrațiile îl infățisează având o coasă (ca Grim Reaper), o sabie, sau o altă unealtă.Culoarea calului Morții este scrisă ca khlōros (χλωρός), care poate să insemne fie verde/verzui, fie gălbui/palid. Pe baza utilizării cuvântului în literatura medicală din Grecia Antică, câțiva școlari sugerează că culoarea reflectă paloarea bolnăvicioasa a unui cadavru.

Legende de GROAZAUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum