Poveste trimisa de IngridDinu

10.1K 295 15
                                    

        In satul nostru exista mai multe monumente istorice,printre care doua conacuri total diferite:Conacul Hristodor Ionescu (intitulat si Castelul Alb) si Conacul C. Angelescu.

              Conacul Hristodor Ionescu
  Mare lucru nu se zice despre el,decat ca este construit dintr-o piatra alba,imaculata cel face sa aiba culoarea zapezii si nu trebuie zugravit sau vopsit vreodata.

    Alt lucru e ca se spune ca aici a fost ascunsa o comoara de catre Hristodor Ionescu.

     

                     Conacul C. Angelescu
          Dateaza din sec.XX (la fel ca si Castelul Alb). Dupa ce a fost conac al unui mare bancher,iar acesta murind si copii fiind plecati in strainatate, conacul a fost luat de primarie. Dupa ce l-a revendicat primaria,el a fost transformat in spital de nebuni. Totul mergea bine la spital,insa timpul trecea si spitalul ramanea fara fonduri.Asa ca a fost inchis,insa se spune ca cineva a ramas acolo.

       Timpul a trecut iar si in jurul conacului au crescut multi copaci,formand o padurice in jurul sau.In padure se adaposteste cea mai mare haita de caini din sat.

       Acum urmeaza povestea...

   Prima intamplare a fost cand eu am hotarat sa merg cu un var si o verisoara sa exploram paduricea si conacul.Am ajuns rapid la el fiindca e peste drum de Blocuri(acolo locuiesc verii mei).Am intrat,am mers pe aleea de pietre,am explorat copacii,iar pe atunci mai aveea geamuri spitalul.Eu am aruncat privirea spre un geam si acolo am observat o silueta neagra,i-am aratat si varului meu care a vazuta si el,dar cand sa ii aratam si verisoarei ,silueta disparuse.

     A doua intamplare:eu,un prieten foarte bun si varul meu am mers sa exploram iar,dar asta dupa o lunga perioada dupa incidentul trecut.Am explorat si undeva la vreo 50 de metri de conac era un cub de beton cam cat trei persoane de lat si cat una de inalt.Era o gaura in beton,asa ca ne-am uitat pe rand si am vazut sange pe acei pereti plini si de muschi.Am fugit mancand pamantul.

     A treia intamplare: Anul trecut,primavara,am decis sa eu si o prietena si un amic sa culegem flori pentru mamele noastre dupa scoala.Am mers la conac,acolo crescand cele mai frumoase flori.Am privit cerul,era minunat,albastru,senin.Ne-am dezbracat stand in tricouri din cauza caldurii.Am cules fiecare cate un buchetel si ne pregateam sa mai culegem si niste flori albe de langa conac.Am apucat sa culegem florile,insa eu am simtit ca ma ia frigul,m-am uitat in sus si pe cer erau extrem de multi nori,iar vantul a inceput sa sufle cu putere.Eram inghetati,am fugit spre case aruncand florile,iar pe la jumatatea drumului catre casa...soarele a iesit de sub plapuma de nori si iar ni s-a facut cald. 

Legende de GROAZAUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum