Pisicile cu aripi

2.2K 75 6
                                    

       Pisicile cu aripi sau pisicile-inger au uimit intreaga lume

Pana in prezent au fost descoperite mai mult de 100 de pisici cu aripi in diferite tari din America, China si Rusia. Doar un sfert din numarul lor au fost studiate cu atentie pentru a se afla motivul pentru care ele sunt atat de diferite fata de pisicile normale.

Unele din ele au ajuns exponate la muzee, altele traiesc fericite alaturi de stapanii lor care le considera deosebite si frumoase si se mandresc cu ele, insa au fost si cazuri in care oameni superstitiosi s-au temut de ele, au inecat sau au impuscat astfel de animale pentru a se feri de rau. Aspectul lor atat de neobisnuit creat de aripile acoperite cu blana a facut sa fie numite de oameni drept pisici-inger.

In orasul Chongqing din China exista un motan de rasa persana caruia de la varsta de 12 luni au inceput sa-i creasca aripi pufoase. Specialistii au studiat motanul si au emis ipoteza ca ar fi suferit o mutatie anormala care a determinat cresterea oaselor sub piele intr-un mod care se aseamana cu doua aripi. Mutatia este posibil sa fi fost cauzata de substantele poluante din apa si din aer, sau altor factori care inca nu au fost elucidati.

Astfel de aripi cresc la pisici doar in zona umerilor, soldurilor si spatelui, ceea ce face ca acestea sa prezinte terminatii nervoase si tesut muscular, insa nu pot fi miscate cu usurinta de patruped datorita lipsei oaselor.

Cercetatorii au sugerat si o alta varianta si anume ca cele doua aripi ale pisicii sunt de fapt doua membre ale acesteia subdezvoltate si acoperite de blana, sau anormal dezvoltate si pozitionate pe spatele ei.

Legende de GROAZAOnde histórias criam vida. Descubra agora