Mituri japoneze terifiante

2.4K 85 23
                                    

   

                   Kamaitachi

Tradus mot-a-mot Kamaitachi inseamna "nevastuica secera". De obicei sunt trei spirite care secera picioarele oamenilor. Prima nevastuica te tranteste la pamant, a doua iti taie picioarele, a treia coase ranile. Sunt foarte iuti, asa ca oamenii practic se pot trezi intr-o secunda fara picioare. Cu toate ca poate, te alina gandul ca una dintre nevastuci iti ingrijeste ranile, totusi...sa te trezesti fara picioare cat ai clipi?

                        Joro-Gumo

Joro-gumo este femeia paianjen. Aparent o femeie frumoasa, caci are abilitatea de a se transforma in fiinta umana, ademeneste barbatii pentru a-i prinde in panza ei. Dupa ce victima a fost prinsa, va fi otravita si apoi...mancata. O alta poveste despre acest spirit spune ca Joro-Gumo uneori se arata sub chipul unei mame cu un copil in brate, ce ii roaga pe barbati sa-i tina un pic copilul. Numai ca bebelusul se transforma intr-o surpriza tare neplacuta sub forma a mii de paienjeni.

                Gashadokuro

Acesta este un spirit foarte direct. Este vorba despre un schelet imens facut din oasele celor ce au murit de foame. Cand esti prins, acest spirit iti va smulge capul de pe umeri, iti va bea sangele si esti aruncat impreuna cu celelalte cadavre.

                  Katakirauwa

Katakirua sunt fantomele purcelusilor cu o singura ureche, nu au umbra, si iti fura sufletul daca reusesc sa iti treaca printre picioare. Nu mai avem nimic de adaugat...

                       Aka Manto

Ei bine, Aka Manto este alt demon care inceraca sa te omoare in timp ce folosesti o toaleta publica. Se spune ca acest demon iti pune o intrebare care te va lasa perplex: " vrei hartie albastra sau rosie?". Daca raspunzi rosie, esti feliat in fasiute mici. Daca raspunzi albastra, esti strangulat pana te invinetesti. Daca alegi orice alta culoare, esti tarat in iad. De asemenea, exista o varianta a povestii in care demoun te intreaba daca vrei o capa rosie sau una albastra. Daca spui rosie, esti jupuit de viu, daca spui albasta esti golit de sange. Cred ca ati priceput ideea pana acum: fara toalete publice in Japonia.

                      Tsuchigumo

Mitologia greaca o avea ea monstri si tot felul de fiinte dubioase, dar nici pe de parte asa cum au japonezii. Imaginati-va o creatura ce are corp de tigru, picioare de paianjen si cap de demon. Ei bine, acesta este Tsuchigumo si se spune despre el ca ar manca pe cei ce se abat de la drum. Desi suntem siguri ca ii mananca si pe cei ce tin drumul.

                   Oshiroibaba

Oshiroibaba este alta femeie-demon ce se plimba nestingherita pe taramuri japoneze. Aparent, ia infatisarea unei batrane ce le intreaba pe fete daca nu vor sa-i incerce pudra. Ar putea fi cel mai creepy reprezentant de cosmetice, si oricum pudra e o idee proasta, pentru ca cea care o incearca, ramane fara fata.

                 Ittan-Momen

Acest spirit pare inofensiv la prima vedere. Seamana cu o bucata de vata, sau de material lanos ce zboara in adierea vantului. Dar luati aminte! E unul dintre spiritele sadice, pentru ca, daca te vede, ti se infasoara in jurul gatului, sufocandu-te.

                     Bake-Kujira

Daca va intrebati daca balenele omorate de japonezi isi gasesc razbunarea, ei bine aflati ca da. De cate ori o balena este omorata, ea se intoarce ca Bake Kujira, un schelet de balena ce pluteste la fel ca una normala. Daca vezi un asemena spirit, si bine, se pare ca vei avea o soarta foarte trista, el fiind asociat cu foametea, ciuma, incendiile sau alte dezastre.

                        Hyosube

Sunt niste demoni mici, pusi pe rele. Daca ii vezi cu siguranta o sa mori. Nu se ascund si le place sa se lase vazuti (duh!). Le plac foarte mult vinetele asa ca ai o sansa de 50 la suta sa scapi de ei pentru o perioada daca le aduci ofranda niste vinete. A, inca un detaliu, uneori, le place sa iti foloseasca baia lasand in urma apa murdara si smocuri de par. Nu-i o idee buna sa arunci mizeria, pentru ca o sa mori instantaneu. Mai bine iti cumperi o alta cada...

Legende de GROAZAWhere stories live. Discover now