Bölüm 16: Şehzadenin Adaleti

9K 540 21
                                    

"Sakin olalım mı?"

Otresed boğuk sesiyle konuşmaya çalışan ağanın siyah gözlerine baktı ve parmaklarının baskısını bir kademe daha arttırdı. Ağanın hırıltılı nefesleri dışında odada başka ses yoktu.

Otresed yayına bir ok yerleştirmiş, tüm korumaların hareketlerini izleyen ve Şehzade'yi kendince korumaya almış Aya'ya bir bakış attığında Aya ona bakmıyor hırçın bakışlarını korumalardan ayırmıyordu. Otresed parmaklarının gram oynatmadan ağanın yanına, sedire oturdu.

"Benden ne istiyorsunuz Şehzadem?"

"Şimdi benim dilimden konuşmaya başladın," dedi Otresed alayla. "İlk başta saygını gösterseydin belki parmaklarımın insafına kalmazdın."

Ağa yutkunmaya çalışmış ama Otresed'in parmakları buna izin vermezken "Affedin Şehzadem. Size nasıl yardımcı olabilirim?" dedi boğuk sesiyle.

Otresed "Parmaklarım yoruldu," diyerek ellerini ağanın boynundan çekmiş ve bakışlarını korumalara ve muhafızlara çevirmişken "Kılıçlar yerlerine beyler," dedi sert bir sesle.

Muhafızlar kılıçlarını korumalar yerlerine koysun diye kıpırdatmışlar korumalar gözleri ağalarındaydı. Ağaları onları görmüyor derin nefesler alarak kendine gelmeye çalışıyordu. Tüm kılıçlar ortadan kaybolduğunda Otresed ağaya kalkmasını işaret etti.

Ağa zorlanarak ayağa kalkmış ve Galaksi Şehzadesine yapmak zorunda olduğu reveransını yaparken "Aferin," dedi Otresed ve ardından ekledi. "Şimdi söyle bakalım kız kardeşim Nersy nerede?"

***

Aya okunu ve yayını bırakmış Şehzade'nin sorusuyla şaşıran ve yüzündeki kanın saniye saniye çekildiği ağaya bakıyor ağanın esmer teni sarıya dönmüş gibiydi.

"Sultan Nersy hakkında hiçbir bilgim yok Şehzadem," dedi ağa normale dönmüş sesindeki korkuyla. "Ailenizin diğer üyeleri gibi ortadan kaybolmuştur."

"Bana fikir sunma," diyerek sinirle kükredi Otresed. "Sadece sorduklarıma cevap ver. Bir kez daha soruyorum. Yoksa tüm korumaların ölecek. Kız kardeşim nerede?"

Aya Otresed'in kükreyen sesiyle içinin zıpladığını hissetmiş ama bunu dışarı yansıtmazken ağa titriyor az önce rahatlıkla tehditler savuran adamdan eser yoktu.

"Gerçekten Şehzadem Sultanımızın nerede olduğunu bilmiyorum," dedi ağa vücudu gibi titreyen sesiyle. "Lütfen merhamet gösterin. Korumalarımın bir suçu yok."

Aya Otresed'in yüzüne bakmış Otresed'in mavi-yeşil bakışları korumaları tarıyorken "Hasa buraya gel," dedi ciddi sesiyle Otresed.

Korumaların arasından en heybetli olanı Hasa şaşkın bir ifadeyle onların arasından sıyrılmış ağanın yanında dikilip selam verdikten sonra dikkatle Otresed'e bakmaya başladı.

"Diğer bağımsız bölgelerle haberleşebiliyor musunuz?"

"Evet," dedi Hasa kalın sesiyle.

"Çok güzel. Burası kaçıncı bölge olarak geçiyor?"

"Birinci."

Otresed yanağını kaşımış "Diğer bağımsız bölgelerin lideri gibisiniz o zaman?" diye sorduğunda "Öyle Şehzadem," dedi Hasa.

Aya bu konuşmanın nereye gideceğini en az Hasa kadar merak ediyor görünüyorken diğer herkes gibi baş koruma Hasa ile Şehzade'nin konuşmasını dikkatle dinliyordu.

"Size 3 gün süre," dedi Otresed ayağa kalkarak. "Diğer bölgelerle haberleşeceksiniz. Güvenmediğiniz bölgelere gideceksiniz ve Sultan Nersy'nin orada olup olmadığını öğreneceksiniz ve Gayar Ana Şehri'ne gelerek bana haber vereceksiniz. Anlaşıldı mı?"

Galaxy of Torn : ALFAWhere stories live. Discover now