Bölüm 49: Suqe Frekansları

7.6K 475 53
                                    

Günler sakince usul usul geçerken Clara suçlu olduğunu bildiği için Otresed'in gönlünü almaya çalışıyor amcası çok inatçı Clara'nın çalışmalarını boşa çıkarıyordu.

Milo günlerce Ekox'ta yaşadıklarını oraya neden gittiğini hatırlamaya çalışıyor ama bir boşluktan başka bir şeyle karşılaşmıyordu düşünceleri.

James askeriye kabul edilmesinin sevincini yaşıyor yeteneklerinin ölçüleceği sınava hazırlanmakla geçiriyordu günlerini.

Tetna 3 günlük yarım çalışma günlerini zar zor geçirmiş Awert öğle vakti girdiği gibi onu eve göndermişti. Tetna yarım günlük çalışmalarında vaktinin çoğunu Ekox çalışmasına adamış ve bu çalışmasının bir kısmını Palayd ile beraber yürütmüşken görevin tüm detaylarından ona bahsetmemiş Milo ilgili olan kısmı kendine saklamıştı.

Ve Tetna son yarım gün çalışmasını sonlandırmış ve bütün gün evde can sıkıntısından fenalık geçirmişken akşama yakın mutfağa geçerek yemek yapmaya başladı.T

etna yemek yapmayı kendiliğinden öğrenmiş iki erkekle beraber büyümesi ve yemek yapmaktan hiçbir şey anlamayan bir baba ile abinin olması onu küçük yaşta evin mutfağına hapsetmişti.Tetna bazen Awert'in evlenmesini kendine bir yuva kurmasını istiyordu. Kendisi için böyle hayalleri yoktu çünkü. Onu evliliğe ısındıran bir aile ortamında olmamıştı. Awert ise sonu kötü bitmiş olsa da bir aile ortamında bulunabilmişti ve o mutlu günlerin hatırına arada evlilikten bahsedebiliyordu.

Tetna bir an için Awert'in evlendiğini düşünmüş ve Awert evlendiğinde her akşam burada kendine yemek yaptığı gibi bir gerçekle karşılaşmış içi ürperirken kapının çalmasıyla ürpertisini yok oldu.

Tetna kapıdakinin Awert olmadığından emindi. Awert eve her zaman sessiz ve sinsice hareket ederek anahtarıyla girer Tetna'yı korkutma girişimlerinde bulunurdu ama Tetna'nın bir asker olduğunu unutup onun kendisine yaklaşıldığını anlayabileceğini düşünemez ve her zaman korkutulan kendisi olurdu.

Tetna mutfaktan ayrılmadan ekrana güvenlik taraması yaptırıp geleni inceletirken ekran gelenin tanımlı kişilerden olduğunu ifade etmiş Tetna alt kapının açılması için ekrana komut verdi.

Tetna salata malzemeleri yıkamış kuruması için kenara bıraktıktan sonra kendi ellerini kurulamış mutfaktan çıkarken ana kapı çaldı. Tetna kendi zamanlamasını seviyor kapıyı açarken karşısında Welo'yu gördüğünde şaşkınlıkla ona baktı. "Çok da şaşırdın," dedi Welo gülerek.

Tetna üzerindeki şaşkınlığından kurtularak "Beni hazırlıksız yakaladın," dedi ve kenara çekilerek onu içeri davet etti. "Hangi fırtına attı seni buraya?"

Welo içeri girerken "Yüksek fırtına," dedi yandan bir gülüşle. Tetna kahkaha atmış "Yanlış geldin o zaman," dedi. "Burası sevgi tarlası değil."

Bir adamın yüksek fırtınayla sevgi tarlasına ulaşmak için çabalaması ve sonunda o tarlaya ulaşması ile ilgili olan masal Tetna'nın küçükken en sevdiği masaldı. Welo içeri geçmiş Tetna kapıyı kapatıp onun ceketini işaret etmiş Welo Tetna'nın salık saçlarına bakarak ceketini çıkarırken "Şansımı denedim," dedi.

Tetna gülmüş Welo'nun ceketini vestiyere asmış ardında öne düşerek salona geçtiklerinde Tetna etrafın dağınık olmamasına şükretmiş koltuğa çökerken yarı endişeli bir ifadeyle "Bir sorun yok değil mi?" diye sordu.

"Endişelenme bir şey yok," dedi Welo onun endişesine tebessüm ederek. "Sabahtan komutanlıktaydım ben gelene kadar sende eve geçmişsin. Hem seni bir göreyim hem de artık ne zaman sınav olacağımı konuşalım diye geldim."

Galaxy of Torn : ALFAHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin