Bölüm 35: Alastor'ın Hatası

8.1K 459 30
                                    

"Ben bakarım."

Einol medivenlerin başında kapıya annesinden daha çok yakın kapıyı o açarken geleni görünce "Abi," diyerek boynuna atılmış, Welo da kardeşine sarıldı. Welo zor uğraş Einol'dan ayrıldığında kapıyı iterek içeri girmiş ilk önce bu saatlerde mutfakta olan annesinin yanına ilerledi.

Jaben yemekle uğraşıyor onun geldiğini duymazken "Kim geldi Einol?" diye seslendi. Welo sessizce gülmüş dosyayı masanın üzerine koyarken "Biricik oğlun geldi," dedi. Jaben tezgahtan dönerek oğluna bakmış gözleri aydınlanırken ellerini kurulayarak oğluna sarıldı.

"Nasılsın? Orela nasıl?" dedi Jaben ayrıldıklarında. "Bu ara çok uzak kaldınız Welo. Bir ara yemeğe gelin. Seni özlüyoruz."

"Biliyorum anne," dedi Welo iç çekerek. "Ama ben de Orela da bu aralar çok yoğunuz. Eve kendimizi zor atıyoruz."

Jaben biliyorum, biliyorum diyerek oğlunun dağınık duran saçlarını düzeltmeye çalışmış ardından "Hangi rüzgar attı böyle?" diye sordu. Welo masanın üzerinde duran dosyayı alıp annesine gösterdiğinde Jaben "Çalışma odasında," diyerek Welo'nun daha sormadığı sorunun cevabını verdi.

Welo annesini yanağından öpmüş mutfaktan çıkarken merdivenlere yönelmiş Einol ve Miles'ın bir yerlerden bağrışması geliyorken Welo onlara takılmak istemiyor babasına dosyayı verdikten sonra belki olabilir ikinci katı es geçerek çatı katındaki çalışma odasına geldiğinde kapıyı çaldı.

"Gel."

Welo kapıyı açarak içeri girmiş "Hey," derken Aaron masasında birkaç dosyayla uğraşıyor açık olan ekranı ona bilgileri okuyordu.

"Gel bakalım Welo."

Welo babasının yanına giderek dosyayı onun önüne koymuş ne yaptığına bakarken babası diğer her şeyi boşvermiş uğraştığı şey karanlık kehanetinin alametleriyken "Alametler 22 yıl önce değil miydi baba?" diye sordu merakla.

"Evet, ama günümüzü de ilgilendirdikleri kesin," diye karşılık verdi Aaron oğluna ve ardından ekledi. "Hallettin mi?"

Welo ona tek bir bakış atmış Aaron gülerken dosyayı açarak incelemeye başladı. Bakışları sayfaları birkaç saniye inceliyor ve diğer sayfaya geçiyorken tüm sayfalar bittikten sonra dosyayı kapatarak masaya koydu.

"Yardım aldın mı?"

Welo babasına yalan söyleyemeyeceğini biliyor "Tetna yardım etti," dedi ve babasının bakışlarını görünce hemen ekledi.

"Kendi başıma denedim olmayınca Tetna'dan yardım istedim. Yol gösterdi sadece. Her şeyi ben yaptım. Sorabilirsin."

"Gerek yok," dedi Aaron. "Sen ne diyorsan öyledir."

"Ne için bu?"

"Şimdilik bilinmemesi gereken bir şey."

Welo öğrenmek için ısrar etmemiş o sadece basit bir çalışan Aaron ekranı ve dosyaları kapatıp ayaklanırken ikisi çalışma odasından çıktılar.

***

"Yemeğe kalsaydın oğlum."

"Ne kadar çok kalmak istesem de Orela bekliyor anne," dedi Welo.

Jaben iç geçirmiş evlendikleri 4 aya yaklaşmış olmasına rağmen oğlunun hala başka bir evde yaşadığını kabullenememiş yinede bir şey demezken "Yakın zamanda bekliyorum ama," dedi.

Welo annesinin gözlerindeki hüzünle ona sarılırken "Hafta sonu söz geliyoruz," dedi. "Hem yemeklerini çok özledim. Azıcık keyif sürmem lazım."

Galaxy of Torn : ALFAOpowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz