Bölüm 55: Zaman Yasakları

6.9K 456 79
                                    

***

Soundtrack: Murray Gold – Rose's Theme

***

Rose tekrar Paris'teki o küçük cafeye geldiklerinde yerlerine otururlarken kahvesinden hala buharlar tütüyor "Kaç saniye sonrası?" diye sordu merakla Kuzah'a.

Masadan fincanını alan Kuzah "Tam olarak 12 saniye," dedi gülerek. Rose başını sallamış sıcak fincanı avuçlarının içine alıp yudumlarken annesiyle kız kardeşini düşünüyor onlarla uzun zamandır konuşmadığını Clara'nın hatırlatmasıyla daha çok idrak ederken "Düşünceli görünüyorsun," dedi Kuzah kaşlarını çatarak. "Ne oldu?"

Rose omuz silkerek "Annemle uzun zamandır konuşmadığımı fark ettim," dedi. "Lily bana mesaj bırakmış uzun zaman önce. Onu bile dinlemedim."

"Dinle," dedi Kuzah gergin ceketinin düğmesini açıp bedenini rahatlatırken. "Seni durduran ne?"

"Bunun için benim zamanıma gitmemiz gerekmiyor mu?"

Kuzah gülmüş hatta küçük bir kahkaha atmış Rose ona gücenmiş bir ifadeyle bakıyorken "Rose," dedi Kuzah derin br vurguyla. "Yıllardır beraberiz ama bunu kaçırmış olmana inanamıyorum. Dünya da olduğumuz sürece zaman fark etmez. Ailenle istediğin anda konuşabilirsin."

"Ben zaman ajanı değilim tamam mı?" dedi Rose ona çıkışarak. "Bana bunları söylemen gerek."

"Jack'in bunları sana söylediğini sanıyordum," dedi Kuzah kendini koruyarak. "Onun suçu."

Rose cebinden telefonunu çıkararak ona bakmış "Suçunuzu Jack'e atmayın bayım," dedi ona ciddi görünerek ama ses tonundan eğlendiği belli oluyordu. "O tam bir centilmen."

"Beni Jack ile kızdırmayı seviyorsun değil mi?" dedi Kuzah keyifli bir sesle.

Rose gülerek başını sallamış Kuzah gözlerini devirirken Rose telefonunu açarak gelen mesajlara bakmış ve Lily'den gelen mesajı dinlemeye başladı.

"Rose, nasılsın? Annem ve ben çok iyiyiz. Sadece aramanı bekliyoruz. Her neyse Dara kayboldu. Clara kaçırıldığını düşünüyor. Evde farklı bir semboller gördük. Clara karanlık yazdığını düşünüyor. Senin Kuzah böyle şeylerden anlar. Fotoğrafları çektim. Mail olarak attım. Eğer inceleyebilirse çok mutlu olurum. Seni seviyorum, öptüm."

Rose mesaj bitince kendisine dikkatle bakan Kuzah'a bakarak "Dara'nın kaçırılması ile ilgili," dedi. "Bir sembol varmış. Senin incelemeni istemiş ama artık gerek kalmamıştır. Clara Torn'da olduğuna göre."

Kuzah bir şey dememiş şuan Rose kendi kendine konuşur gibiyken sadece ona bakmış ve Rose telefon çekmemesine rağmen rehberde Lily'yi buldu ve ekrana dokunarak kulağına götürdü.

Telefon birkaç kez bağlanma sesleri çıkarmış ama ardından kapsama alanı dışında olduğunu dair bir kadın konuşmuşken "Lily'nin telefonu çekmiyor," dedi şaşkın bir sesle ama sonra onun Rusya'da olduğunu hatırlayarak "Nasıl bir yerde acaba Rusya'da?" dedi ve bu sefer rehberde annesini bularak onu aradı.

Yine telefondan bağlanma sesleri çıkmış ve sonunda çalmaya başlamışken Rose annesiyle konuşacak olmanın heyecanıyla yerinde kıpırdandı. Annesi Jackie telefonu açtığında "Anne?" dedi heyecanlı bir sesle ama annesinin "Oh Rose," diyen ağlamaklı sesini duyduğunda içine bir acı oturarak "Anne ne oldu?" diye sordu korku dolu bir sesle.

Jackie'nin ağladığı çatlayan sesinden belli "Rose, Lily kayıp," dedi hıçkırarak. "Haftalardır yok. Çok korkuyorum."

Rose kalbi korkuyla çarpıyor karşısındaki Kuzah beyazlayan yüzüyle ne yapacağını bilemez bir ifadeye bürünürken Rose yutkunarak "Anne Lily Rusya'da değil mi?" diye sordu.

Galaxy of Torn : ALFAWhere stories live. Discover now