Bölüm 42: Seçilen Yıldızlar

7.3K 483 30
                                    

***


Soundtrack: Howard Shore - As Easy As Breathing


***


Lily bir ağacın gövdesine yaslanmış hafif aydınlıkların göze çarptığı gökyüzünü inceliyordu. İsmini dahi bilmediği yıldız kümeleri, sistem olduğunu anladığı kümeler, bir sürü gezegenler ve uydularla bezeli bu gökyüzü görmeyi asla düşünmediği bir manzaraydı.


Lily kendisini kaptırmış bu göz dolduran manzarayı incelerken "Çok ilginç değil mi?" diyerek yanına çöken Hükümdar Lasenter ile yerinde zıplayarak ayağa kalktı.

"Seni korkutmak istememiştim," dedi Lasenter tebessümle. "Lütfen otur, Lily."


Lily başıyla minik bir selamdan sonra yerine çökmüş ve gökyüzünü incelemeye devam ederken konuşmaya başladı.

"Clara ile geçirdiğimiz onca yıl öylece oturup yıldızlara bakarak bir gün gelip de neler yapacağımızı hayal ettik. Yıldızların arasına karışmak istemiştik hep. Yıldızlara dokunmak... Kendimize bir yıldız seçerek oraya gidip gitmeyeceğimizi hayal ederdik. Belki de o seçtiğim yıldızlardan birindeyim. Kim bilir? Clara da ben de İkimizde en fazla Ay'a gidebiliriz diye düşünüyorduk. Belki biliyorsunuzdur ikimizde Uzay Bilimi ve Uzay Araştırması okuyoruz, okuyorduk yani. Bunu hiç düşünmemiştik. Onun karışmak istediği yıldızlardan geldiğini benimse farklı bir gökyüzüne bakabileceğimi... Evet, her şey çok ilginç."


Lasenter hiç görmediği, dokunamadığı kızının en yakın arkadaşıyla kendisinin de ilk defa gördüğü bir gökyüzü altında oturuyordu.

"Bende bu tarafı ilk defa görüyorum," dedi. "Çağlar ansiklopedilerinde, eski kitaplarda hep resmedilmiş halleri var ama görmek daha bir ayrı. Burada gün doğmaz. Şuan aslında sabah... Akşam olduğunda şu dalgalanan aydınlıkları göremezsin. Zifiri karanlık."


Lily bunu dün gece tutsak oldukları yerden çıkarıldıkları zaman fark etmiş bir yanı buradaki insanların da güneşe hasret olduğunu düşünüp onlara hak vermeden edememişti. Lily içinden geçenleri Lasenter'a "Sizce buradaki halkın tek istediği güneş olamaz mı?" diyerek sordu.

"Olabilir," dedi Lasenter bilgece. "Herkesin karanlıktan kurtulmaya hakkı var. Bu anlaşılır bir şey ama bulundukları karanlığı ışığı da sıçratmaları hakkını vermez. Kurtulmak istedikleri karanlığı her yere bulaştırma hakkını vermez. Onların bin yıllar önce yapmaya çalıştıkları buydu. Karanlığı tüm galaksiye, tüm evrene yaymak."


Lily başını sallayarak anladığını belirtmiş aklına gelen bir anıyla tebessüm ederken Lasenter onun yüzündeki bu tebessümü yakalamış "Gülümsemenin sebebini öğrenebilir miyim?" diye sordu.


Lily Hükümdar Lasenter'ın mavi gözlerinin içine bakmış orada arkadaşının gözlerini de görmüşken "Clara," dedi tebessümüyle iç çekerek. "Açıklamaları her zaman insanların düşüncelerini değiştirir. Karşısındakinin düşüncesini çürütmeden kendi düşüncesini benimsetir. Sizin az önce bana yapmış olduğunuz gibi."


Lasenter gözleri dolmuş ama bunu anında yok ederken kızının kendinde bir şeyler almış olması onu mutlu ediyordu.

Galaxy of Torn : ALFAWhere stories live. Discover now