Bölüm 31: İçsel Büyü

9.3K 520 27
                                    

"Neden her sabah en erken biz gelmek zorundayız canım kardeşim?"

Tetna abisine gözlerini devirmiş çantasını masasının üzerine atarken Welo diğer taraftan geliyordu.

"Bizden erkenciler de var," dedi Tetna Welo'yu işaret ederek. Awert Tetna'ya laf yetiştiremeyeceğini biliyor sesini çıkarmadan kendi yerine geçmiş ve kendisine getirilen dün gecenin olaylarını, raporlarını incelemeye başladı.

"Günaydın Albay."

Welo da uykulu bir sesle günaydınlamış "İlk defa saçlarını salık görüyorum," dedi o tarafa doğru gelirken. Tetna gülümsemiş çantasından tokasını çıkarıp masanın üzerine koyarken ellerini arkaya götürerek saçını örmeye başladı.

Welo onun tatlı bir sarı olan saçlarını hızlıca örüşünü yüzünde gülümsemeyle izlemiş "Çok da gördüm sayılmaz," dedi Welo Tetna tokasını örgüsüne bağlarken.

"Öğlene doğru bozulur o sıra gel tekrar salık görürsün," dedi Tetna sırıtarak.

"Anlaştık," dedi Welo ve Tetna'nın masanın üzerine nöbetçilerden aldığı dosyayı bırakıp geldiği yere doğru ilerlemeye başladı.

***

Rapor ekranında iletişim departmanının gönderdiği kısa bir bilgi Awert'in dikkatini geçmiş Awert ekranına dönerek kendisine gönderilmiş raporun geniş özetini ekranın rapor kısmından çekip öne alırken ciddi bir ifadeyle raporu okumaya başladı.

"Bir sorun mu var?"

Awert raporun son birkaç cümlesini okuduktan sonra Welo'ya dönmüş "Büyücüler," dedi usanmış bir sesle. "Bir anda ortadan kaybolan aile üyelerini hakkında bilgi istiyorlar. Magorna'daki üs baş edemiyormuş ki burada da aynı durum söz konusu. İletişim departmanında bir bağlanma son buluyor diğeri başlıyor."

"Sadece büyücüler de değil," diyerek yoktan var olmuş gibi yanlarına geldi Aaron. "Şimdi çağrı merkezinden geliyorum. Tüm gezegenlerden insanlar son durumu öğrenmek istiyorlar. Haberlere yansıyanlardan daha fazlası olduğunun farkındalar."

"Gerçeği açıklamayı düşünmüyor musunuz?"

"Çok büyük bir kaosa sürükleniriz," dedi Awert hemen. "Bunu göze alamayız. Zaten şuan yeterince isyan var daha fazlasına gerek yok."

Welo gerçekçi olmak zorunda olduğunu hissediyor "Dedikodular daha da yayılacaktır," dedi. "Kehanetin gerçek olduğu ve karanlığın burada olduğu... Herkesin ağzı sıkı değildir Awert. Muhafızlar, çalışanlar, cariyeler... Hepsinin dışarıda bir hayatı var. Dedikoduların başlama nedeni bence bu zaten."

Aaron da Awert de bunu biliyor "Sonu da gelmez bunların evet ama en azından içinizden biri halk ekranlarından birine konuşarak bir açıklama yapsın," diyerek devam etti Welo. "En azından şimdilik bastırılır; iletişim departmanı ve çağrı merkezi rahat bir nefes alır."

Aaron ve Awert bakışmışlar Welo onların birbirlerine bakışlarından gülerek omzunu silkmiş "Ekran işlerinden anlamam, hala bana göre saçma Tetna'ya göre evrenin en mantıklı sistemini çözmeye çalışıyorum. Ama siz yinede benim önerimi dikkate alın derim," dedi ve parmağıyla kendini göstererek "Çünkü bu asker mantıklı," diyerek devam etti.

Welo onlara göz kırpmış yanlarından uzaklaşırken Awert Aaron'a dönmüş "Oğlun hiç sana çekmemiş Aaron," dedi sırıtarak. Aaron ona işine bakmasını söylemiş ve o da Awert'in yanından ayrılmışken Awert bu açıklama işini daha sonra düşünmeyi aklına yazarak rapor ekranında önemli olarak işaretlenen kırmızı raporlara göz gezdirmeye başladı.

Galaxy of Torn : ALFAWhere stories live. Discover now