Bölüm 24: Ben Karanlık Değilim

9.1K 565 50
                                    

Clara Tetna'nın yanında onun şuan uğraştığı güç dengelerinin düzensizliği ile ilgili araştırmasını izliyorken Tetna'nın ekranı kullanışı, verdiği kısa ve net emirlerle ulaştığı veriler Clara'nın ilgisini çekiyordu. Tetna'nın ekran hakimiyeti, kendinden eminliği Clara'yı ona hayran bırakıyordu ve Clara'nın da onun gibi ekranlara hükmetmek istemesine yol açıyordu.

Clara bakışlarını ana ofisin köşesindeki oturma bölümünde oturup kafa kafaya vermiş olan Jaben, Einol ve Orela üçlüsüne çevirdi. Üçünden de aynı endişeli enerji yükseliyordu. Clara onların ne hissettiğini anlıyor kendi annesinin de nerede olduğunu bilmiyor ve onun tehlikesini düşünüyorken kendindne endişeyi çözüp alamıyordu ama onlardan en azından bir kısmı almayı başarabilirdi.

Clara enerjilere odaklanmış ve puslu bir kalıntı kalana kadar enerjiyi yok ettikten sonra odağını geri çekti. Kendi annesine, ailesine dair endişelerini hafifletemiyor ama onların enerjilerini hafiflettiği için kendini daha iyi hissediyordu.

Clara bakışlarını onlardan çekip çalışanlar arasında gezdirerek anlamasa da herkesin ne işle meşgul olduğunu görüyordu. Clara normal gözle görebilmek için bu sefer kendine odakladığı sırada "Şehzade Otresed? Welo?" diyen Jaben'in sesini duydu. Clara bakışlarını o tarafa çevirdiğinde amcası Şehzade Otresed'in gözleriyle gözleri buluştu.

***

Orela heyecanla hızlı bir reverans yapmış ve direk koşarak Welo'nun üzerine atlamışken Welo yüzü gülüyor karısını kucakladığında Otresed tüm reveransları görmezden gelerek Yönetmen Awert'e doğru ilerledi.

Tetna Clara'nın yanından kalkıp o tarafa ilerlerken yarı yolda arkasına dönerek Clara'ya bakmış "Hadi gelin," dedi ona gülümseyerek. Clara başını olumsuz anlamında sallamış o tarafa gitmek istemiyordu.

Tetna üstelememiş ve Clara onun üstelememisine minnettar kalmışken Tetna Şehzade Otresed'in yanına gitti. Clara olduğu yerde kalarak kavuşan Sidelif ailesini ve evine döne amcasını izliyordu.

***

Otresed ayaküstü birkaç şey öğrenmiş ama şuan kafası hiçbir şey almıyordu. Yorgun ve bitkindi. Şuan tek istediği kendi odasına geçip rahat bir uyku çekmekti. Awert'in dediği bir şeye başını sallarken geldiği ilk anda dikkatini çeken esmer kız tekrar gözüne takılırken "O kız kimdi?" diye sordu Awert'e.

Awert onun kimden bahsettiğini biliyor ama şuanda onun anlatma yetkisi yok ve Aaron da Komutanlığa geçmişti.

"Ben etkisiz elemanız Şehzadem," dedi Awert hemen. "General Aaron yetkili bu konuda. Kendisi kısa bir süre için Komutanlığa geçmişti. Eminim o sizi kendi bilgilendirmek isteyecektir."

Otresed zaten yorgun üstelemezken kıza bir kez daha bakmış ve onda tanıdık bir şeyler yakalamıştı ama yorgunluğu yüzünden bu tanıdıklığa kafa yoracak durumda değildi. Otresed Awert ile bir ekranın başına giderken ailesi ile sarmaşan Welo'ya bakmış en azından birimizin kavuşacağı bir ailesi var diye düşündüğünde iç çekti.

Tüm çalışanlar Şehzadelerinin dönmesiyle işlerine daha çok konsantre olmuşlar Tetna olduğu yerde duruyor ve otomatik kapının ardından duvara yaslanmış yüzü yara bere içindeki gence bakıyordu.

"Şehzadem?"

"Evet, Binbaşı Tetna," dedi Otresed ekrandan bakışlarını çekmeden.

"Kapıda duran genç kim?"

Otresed bakışlarını hemen ekrandan çekmiş ilerde yüzünde dehşet dolu bir ifade olan James'e baktı.

"O James," dedi Otresed sert bir sesle.

Galaxy of Torn : ALFAWhere stories live. Discover now