Bölüm 19: Yeni Bilgiler Her Zaman Yorucudurlar

9.3K 583 12
                                    

***

Soundtrack: Enya – May It Be

***

Clara tüm şuranın kendisini görebileceği zemindeki koltuklardan birine oturtulmuş kendisinden yukarıda oturan şura üyelerine bakıyordu. Hepsi oldukça normal görünüyorlardı ve bir hayli fazlaydılar.

"Bakıyorum da ben gidince şuranın nüfusu yükselmiş."

Clara bakışlarını Aaron'a çevirmiş ama Aaron ona değil de Kahin Emilis'e bakıyorken "Hepsi güvenilir kişiler General," dedi Emilis kendini savunurcasına. "Çoğalmalıyız. Azınlıkta olmamamız gerekiyor. Savaşacağımız iki güç var. Hükümdar Lasenter kriz merkezinin ana ofis çalışanlarını kendi seçti ve güvenilir bir takım oluşturdu."

Aaron kriz merkezi çalışanlarının şuraya katılmasından memnun "Başka?" diye sordu sakin bir sesle. Şuranın sözcüsü yan gözlerle Clara'yı incelerken bir yandan da Aaron'a diğer gezegenlerden gelenleri tanıtıyordu. Kahin Emilis'in bakışları yavaşça Clara'ya döndü.

"Her şeyi biliyor musunuz Sultanım?

Clara tedirgin ama bunu belli etmeden dik ama yinede kendini dikleştirme ihtiyacı duyarken "Sanırım her şeyi biliyorum," dedi babasından aldığı özgüvenli sesiyle. "General Sidelif bilmem gerekenleri bana anlattı."

Clara herkesin bakışlarını üzerinde olduğunu bizzat görüyor, bundan rahatsız sesini çıkaramıyorken "Şuanda galakside en yetkili kişi sizsiniz Sultanım," dedi Emilis. "General sizi almaya gittiğinden beri saldırılardan yara alan gezegenlerimizin yaralarını sarmakla uğraşıyoruz. Şimdi döndünüz ve rotamızı nereye çevirmeliyiz? Bir düşünceniz bir fikriniz var mı?"

Clara korkuyla yutkunmuş ne diyeceğini bilemezken Aaron'a bakmış ama Aaron gözlerinde cesaret veren gülümsemeyle ona içinden ne geçiyorsa söylemesini haykırıyordu.

Clara derin bir nefes alarak yavaşça ayağa kalktı ve bilmeden babasının halka karşı, bir topluluğa karşı kullandığını ses tonunun aynısını kullanarak konuşmaya başladı.

"Ben dünyada doğdum dünyada büyüdüm ve daha düne kadar kendimi oralı sanıyordum. Torn adında bir galaksinin olduğu, benim oranın Sultanı olduğum, babamın bir Hükümdar olduğunu, karanlık adında bir kehanetin olduğu ve bu kehanetin bana karanlık dediğini, kim olduğumu, gerçek kimliğimi, annemin gerçek kimliğini, kendimi daha yeni öğrendim. Milyarlarca ışık yılı öteden geliyorum, çok yorgunum."

"Son 24 saat beynime aşırı yüklenme yapıldı. Hiç düşünemedim bile ve burada benim karanlık olmadığıma inanan bir şuranın karşısındayım. Siz nerede olduğunuzu, nereye ulaşmak istediğinizi benden daha iyi biliyorsunuz. Rotayı sizin belirlemeniz hiçbir şey bilmeyen bana göre daha sağlıklı olacaktır."

Clara soluklanmış kendisine umut bağlayanlara kendi durumunu anlatıyorken yine de bu insanların umudunu kırmak, mahvetmek istemiyor küçük bir öksürükle boğazını temizledi.

"Haklısınız Sultanım," dedi Emilis anlayış dolu bir sesle. "Amacımız sizden hemen emir almak ya da sizi başımıza geçirmek değil. Sadece sizin bir fikrinizin olup olmadığını öğrenmekti. Hepimizin burada toplanış amacı sizi görmek. Hanedandan geriye sadece siz kaldınız ve Torn ilk defa başta bir Hükümdar olmadan günlerini geçiriyor."

Clara Emilis'i dinlerken gözü kapıya dayanmış elleri ceplerinde keyifli bir şekilde duran Miles'a takılırken kendisine ilgiyle soru yönelten Emilis'in sorusuyla ona dönerek "Evet, Kahin Emilis," dedi. "Bilgilenmek isterim."

***

Şura dağılmış, bir kısmı görev yerlerine bir kısmı evlerine dağılmışken Miles ve Milo önden çıkmışlar Clara gözleri kapalı hala aynı yerde oturuyordu.

Galaxy of Torn : ALFAWhere stories live. Discover now