Bölüm 34: Ekox Sorunu

8.3K 485 39
                                    

"Gitti mi?"

"Gitti."

Tetna kendi ekranına Abarf'ın elçilik ekran kodunu girdi. Yeni bir bilgi geldiğinde ona kendi haber verecekti.

"İşini şansa bırakmıyor," dedi Tetna koltuğunu döndürüp abisinin yüzüne bakarak. "Ona ulaşmam için bana kodunu verdi."

"Sende ulaşırsın o zaman."

Tetna koltuğunu tekrardan döndürmüş ekranına dönüş yaparken Awert Aaron'ın yanına gitti. Tetna işine dönemeden Welo başında dikilmiş elindekileri gösterirken Tetna içli bir şekilde ekranına baktıktan sonra başını sallayarak ayağa kalktı.

***

Ajanların yetiştirildiği gezegen Kayat'tan gelen Ajan Kevar aylar önce galaksiye Hükümdar Lasenter'ın emriyle dağılan ajanların durumları ile ilgili toplantı yapmak için Kriz Merkezine gelmiş ve uzun süren toplantının sonunda Aaron ile Otresed'in ofisinden çıktıklarında "Haber alınamayan ajanlar için bir toplantı daha yapmamız gerekiyor," dedi Ajan Kevar. "Son gelen bilgileri toparlar ona göre toplantı zamanını size bildiririm General."

"Bir daha sefere gelirken oğlunuz Ajan Ravel'i de aramızında görmek isteriz," dedi Aaron. "Daha önceleri ğlenceli kişiliği ile toplantımıza renk katmıştı."

Ajan Kevar gülmüş "Ravel Suqe'de görevde," dedi ve ardından sıkıntılı bir sesle ekledi. "Haber alamadığımız ajanlardan biri de o ama Suqe Beyi Dorasto gezegeni mühürlediği için olduğunu düşünüyoruz. Bilekranı uyarı vermiyor. Değerlendirmelerden sonra netleşecek."

Aaron Ajan Kevar'ı anlıyor oğluyla aynı meslekte olmak onun nasıl tehlikelerle karşılaşacağını bilmek kendisini de sıkıntıya sürüklüyordu. İkisi kriz merkezinin ana ofisinden geçip asansörlere doğru konuşarak ilerlerken onlara gören James "Ajanlar," dedi Tetna'nın yanından geçerken.

"Kıskanma James," dedi Tetna gülerek. "Sana da görev verecekleri bir zaman gelecek."

James umarım diye mırıldanmış yine bir köşeye işsiz güçsüz olarak çekilirken ana ofis çalışmasına devam ediyordu.

***

Tetna ekranına gelen mesajla anında ayaklanmış ve mesajın geldiği ekranın bulunduğu ofise saniyeler sonra giriş yapmışken "Ne buldun?" diye sordu direk bir sandalye çekip Palayd'ın yanına oturarak.

Palayd emir vererek ekranı kapatmış Tetna ona şaşkınlıkla bakarken Palayd sırıtıyor "Benimle bir akşam yemeğe çıkarsan söylerim," dedi. Tetna onun çapkın gülüşüne ve muziplikle yanan gözlerine birkaç saniye anlamsızca baktı. Ardından onun şeytan tüyüne lanet okuyarak omzunu silkti ve bakışlarını ekrana çevirirken "Tamam," diyerek onayladı umursamaz bir havada.

Palayd'ın çapkın gülüşü daha da büyümüş isteğini elde eden bir adamın zafer gülüşüne dönüşmüşken Palayd ekrana emir vererek açtırmış ve anında işinin ciddiyetine dönerken bulduklarını göstermeye başladı.

***

Soundtrack: Henry Jackman - What Am I Thinking

***

"Büyü mü?"

"Evet büyü. Hem de birazcık kara büyü."

Awert kollarını birleştirmiş Palayd'ın ekranındaki verileri okuyorken Palayd'da bir yandan açıklama yapıyordu.

"İmkansız gibi görünüyor ama değil-" durdu ve ekranda birkaç ayar yaparak gezegenin yörünge dışı ve yörüngesindeki görüntülerini getirdi. "Eski dosyaları inceledim, yörünge raporlarında gidebildiğim en uç tarihlere kadar gittim ama bir şey bulamadım. Ama ardından büyü departmanı yörünge büyüleri ve eski çağdaki kara büyü efsaneleri hakkında bir bilgi gönderdi."

Galaxy of Torn : ALFAWhere stories live. Discover now