Bölüm 17: Sana Son Dokunuşum

10K 556 32
                                    

Aya sonunda olmak istediği yüksekliğe gelmiş yan taraftan bir ağaca tırmanırken Otresed gözleri büyümüş "Ne yapıyorsun?" diye sordu şaşkın bir sesle.

"Vita'nın bahçesine gideceğim," dedi Aya. "Böyle daha kısa sürüyor. Sizde gelmek ister misiniz?"

Otresed ona bir bakış atmış "Yok ben almayım," dedi saçlarını geri atarak. "Welo'yu bulmam gerek. Sonra görüşürüz."

Aya görüşürüz diye bağırmış ve diğer ağaca atlamışken gözden kaybolduğunda Otresed gülerek Welo'yu bulmak için normal biri gibi merdivenleri çıkmaya devam etti.

Aya Vita'nın bahçesine girmeden bir terslik olduğunu sezmiş Vita'nın asla dinlemeyeceği bir müzik duyuluyorken Aya ağaçtan merdivene atladı. "Vita?" diye seslenerek bahçeye girdiğinde gördüğü manzaradan hiç hoşnut değildi.

Vita sedirine oturmuş elleri yüzünde hıçkırıyorken Aya hemen yanına gidip üzerindekilerin kirli olmasını, Vita'nın en sevdiği elbisesini kirletecek olmasını umursamadan sıkıca ona sarıldı.

Vita Aya'nın omzuna asılmış hıçkırırken birkaç dakika sonra hıçkırıkları düzene girdiğinde "Ne oldu?" diye sordu Aya.

"James," dedi Vita burnunu çekerek.

"Yine ne yaptı o piç?" diye soludu Aya sinirle. "Tepemi attırıp duruyor. Beni iyice sinir ediyor."

Vita Aya'dan ayrılmış berrak yeşil gözlerinde yaşlar parıldıyor beyaz teninde ince bir iz bırakıyorken "Beni öptü," dedi Vita titrek bir sesle.

Aya şaşkınlıktan bir şey diyememiş tüm düşünceleri geri planda kalmış, sözcüğe dönüşmüyorlardı.

"Vita ağlamayı kes ve bana en başından, biz yokken neler oldu anlat."

Vita derin nefesler alarak hıçkırıklarını dizginlemiş, gözyaşları yeşil gözlerini belirgin haline getirmiş Vita neler olduğunu anlatmaya başladı.

***

Welo bakışları ekranda bir bağlantı kurmaya çalışıyorken, bağlantı ekranı gidip geliyor net belirmediği için ekran sesi algılamıyordu.

"Beni özledin mi Welo?" diyen Şehzade'nin sesiyle sesin geldiği tarafa dönmüş ve sırıtan bir Şehzade ile karşı karşıya gelmişken hızlıca bir reverans yaparak doğrulmuş ve Gayarlıları umursamadan Otresed'e sıkıca sarıldı.

"Birileri beni özlemiş," dedi Otresed Welo'nun sırtını pat patlarken.

"Görevim yanınızda olup güvenliğinizi sağlamak ama yanınızda değildim, bağışlayın Şehzadem," dedi Welo.

Otresed Welo'nun omzuna kolunu atmış ve ekranların oraya doğru ilerlemeye başlamışlarken ekran başına geldiklerinde "Sultan Nersy'den bir haber var mı?" diye sordu Welo.

Otresed başını iki yana sallamış birinci bağımsız bölgede yaşadıklarını kabataslak ona aktarmış "Birkaç gün içinde gidiyoruz o halde," dedi Otresed.

"Daha uzun sürebilir Şehzadem," dedi Welo bakışları ekranlarda. "Bey Laksi hangi derecede mühür kullandığını hatırlamıyor. Saldırıyı haber aldığı an panikle gezegeni mühürlemiş."

Otresed iç geçirmiş bir anca önce Medu'ya gitmesi gerek ama ne Medu'ya gidebiliyor ne de bağlantı kurabiliyorken "Bağlantı yok," diyerek düşüncelerinin doğruluğunu pekiştirdi Welo. "Ne saray ekranlarına ne de kriz merkezinin ekranlarına bağlanıyor. Halk ekranlarında ise sadece Gayar içi ekranları ve yakın gezegenlerin ekranlarını açıyor. Birkaç da Siharc ekranı ama onlarda da haberler yok."

Galaxy of Torn : ALFADove le storie prendono vita. Scoprilo ora