Bölüm 44: Mavi Topraklar

7.5K 487 55
                                    

***

Soundtrack: Mark Isham – True Love


*** 

Tetna nöbet saati bitmiş sonunda eve gelebilirken Awert ortalıklarda görünmüyordu. Tetna odasına geçmiş uzun keyif veren bir duşun ardından tekrardan salona geçtiğinde Awert hala ortalıklarda yoktu.


Tetna onun oluşturduğu dağınıklığa iç çekerek baktı. Bir gün evde yalnız kaldığında evi bu hale getirdiğine inanamıyordu. Onun yerden yere vurduğu koltukların minderleri havalandırarak yerlerine koydu. Ortalığa attığı çoraplarını banyoya götürerek kirli sepetine attı. En son yediği yemeklerin tabaklarını da toplayarak mutfağa geçti.


Mutfağın durumu daha beterdi. Eğer ocak otomatik olması evi bile yakabilirdi Awert. Tetna onun her zaman ardını toparlıyor olmuştu. Ondan önceyse babaları. Tetna babasını aklına getirmemeye çalışarak bulaşıkları toparlamaya başladığında ekranın açıldığı kulağına gelmiş ellerini temizleyerek salona geçti.


Ekran en son nerede kapatıldıysa orada belirmiş ama şuan şeffaf hiçbir bağlantı yoktu. Şeffaf ekrana bir kaç saniye sonra seçenekler düşmüş Tetna Awert'in ekranı otomatiğe aldığını düşünüyordu ki ekrana kodsuz gizli bir bağlantı düştü.


Tetna ekranı işaret parmağı ile çekerek önüne getirmiş ve bağlantıyı merakından kabul etti. Kabul edilen bağlantı birkaç saniye yönlenmiş ve ekran genişleyerek babasının yüzü ortaya çıktığında Tetna sevinçle küçük bir çığlık attı. Ama sevinci kısa sürmüş bu bir canlı bağlantı değil Mirza Paşa bunun bir kayıt olduğunu ve kayıt tarihini söylerken Tetna iç çekerek koltuğun kenarına oturdu.

"Tetna, Awert... Evlatlarım. Bu kayıt size otomatik olarak kodlandığı tarihte ulaşacaktır. Bağlantılarınızı kabul etmediğim için kızgınsınız. Biliyorum. Özellikle de sen Tetna ama müsait olmadığımı anlamalısınız. Her görevin bir bedeli. Sizinle temasa geçememekte bu görevin bir bedeli. Artık sizde biliyorsunuz ki sular bulanmaya başladı. Kendinize dikkat edin. Birbirinize sahip çıkın ve kimseye özellikle yeni tanıştığınız birine güvenmeyin. Onlar her yerde. Beni kesinlikle merak etmeyin. Ben iyiyim ve ağlama Tetna. En kısa zamanda görüşeceğimizi umut ediyorum. İkinizi de seviyorum. Ve her zaman dediğim gibi, Pardlar yıllardır Hanedan ailesinin çalışanlarından. Beni hayal kırıklığına uğratmayın."


Tetna gözleri dolmuş babasının yüzüne bakarken kayıt sonlanığ seçenek ekranı belirdi. Tetna hızla ekranı önüne aldı ve emirler vererek kaydın nereden geldiğini çözmeye çalışmaya başladı.


Dakikalarca uğraşsa da Tetna bunu başaramamış Mirza Paşa oldukça zeki Tetna babasını alt edememişken ekranı elinin bir savuruşuyla kendinden uzak bir noktaya yolladı. Ekran bej rengine boyalı duvara girdi orada tekrardan Mirza Paşa konuşmaya başladığında Tetna sinirle dişlerini sıktı.


Tetna sinirle söylenerek ayağa kalkmış ve mutfağa yarım kalan işlerine geri giderken bir anda Awert karşısına çıkmış "Ne bu sinir?" dedi. Tetna onun geldiğini duymamış hafif irkilirken "Git ekrana da kendin gör," dedi.


Awert şaşırmış onu geçerek salona girerken duvara geçmiş ekranı gördüğünde ne olmuş olabileceğini düşündü ve ekranı büyük uğraşlar sayesinde duvardan çıkararak en son olan bağlantıyı açtı.

Galaxy of Torn : ALFAWhere stories live. Discover now