Bölüm 46: Yıldızları Aşmak

6.5K 486 46
                                    

***


Soundtrack: Klaus Badelt - First Flight


***


Clara duvara dayanmış saatler önce karma karışık olan kriz merkezinin durgunlaşmasını izliyordu. James ilerde Tetna'yı çileden çıkaran bir halde tekrar asker olmanın sevincini yaşarken Tetna ilerde Awert'in işinin bitmesini ve eve gitme zamanlarının gelmesini bekliyordu.


Clara diğer tarafa dönerek Awert, Aaron ve Otresed üçlüsünün konuşmalarına odağını yönlendirdi ama ardından bunun yanlış olduğunu kendine hatırlatarak odağını geri çekti. Herşey ondan gizli yapılıyordu. Bir kısım bazı şeyler ona söyleniyordu ama Clara gizli kapılar ardından kendinden saklanan şeyler olduğunun farkındaydı. Öğrenmek için çabalamıyordu. Bazen, az önce olduğu gibi odağını oraya yönlendiriyor ama daha sonra kendine yenilerek geri çekiyordu.


Günlerdir Beşen Yeri kendisiyle bağlantı kurmuyordu ve bu Clara'nın endişelenmesine sebep oluyordu. En son bir büyücü ile bir Hanedan mensubunu göstermişler ve daha sonra sesleri kesilmişti. Clara bundan memnundu, o ağrıyı o karanlığın yükünü tekrar hissetmek istemiyordu ama yinede içine bir şüphe düşmüştü.


Clara Tetna ile Awert'in kendisine selam vererek gitmelerini izlerken boynunu kıtlatmış ve aklına gelen düşünceyle kriz merkezinden ardında muhafızları ile çıkarak iç saraya geçti.


Clara dairesinin yatak odasında dört dönüyor muhafızları nasıl atlatacağını düşünüyordu. Keşke görünmez olabilsem diye düşünürken bunu daha önce hiç denemediği aklına geldi. Aaron ile kendisini fark edilmez yapabilmişti ama görünmezlik. Yapabilir miydi? Clara bu fikirle heyecanlanmış nasıl yapabileceğine dair düşünmeye başlarken gözlerini kapatarak "Görünmez olmak istiyorum," diyerek odaklandı.


Clara gözlerini kapatmış ama görünmez olup olmadığını nasıl test edecekken büyük dev aynanın önüne geçti. Gördüğü şey arkasındaki odanın bir yansımasıydı ve o yansımada Clara yoktu.

"Teşekkür ederim Tanrım."


Clara Tanrı kelimesini kullandığında Tornluların ifadesini hatırlıyor kendini düzelterek "Teşekkür ederim Yüce Yaratıcı," dedi ve odasından çıkarak koridorlara geçti. Görünmez olsada yinede sessiz hareket ediyordu. Dairesinin başladığı yerde bekleyen iki muhafızın yanından geçerken parmak uçlarında yürüyordu.


Onların yanından bir rüzgar gibi geçip kendini hissettirmezken geri geri giderek onlara dil çıkardı ve ardından önüne dönerek sessiz bir şekilde koşarak iç sarayın alt katlarına indi. Çıkış kapılarına geldiğinde Clara daha engelleyemeden önündeki muhafızların hayret dolu bakışları ile büyük kapı gıcırdanarak açıldığında muhafızlar birbirlerine baktı.

"Saray iyice garipleşti."


Clara onlar kapıyı kapamadan aradan sıyrılmış ve has bahçeye geçmişken buradan nasıl geçeceğini bilmiyor o kapıda daha çok muhafız vardı. Ayrıca iki defa kendiliğinden açılan kapılar bir şeylerin anlaşılmasına yol açabilirdi.


Clara has bahçenin surlarının kenarına gitmiş ve Dara'nın yıllar önce Pinus Aristata reçinelerini almak için kullandığı yöntemi bilmeden kullanarak suru aştı ve diğer tarafa geçti.

Galaxy of Torn : ALFAWhere stories live. Discover now