Bölüm 47: Hanedan Sözü

6.1K 464 58
                                    

"Nasıl gitmiş?" diye sordu ekranda şaşkın bir yüzle kendilerine bakan Aaron.

"Bilmiyorum," dedi Tetna. "Onun verilerini izleyen radardan alarm gelmiş. Biraz geç gördüm. Bir anda radardan çıkmış."

Aaron uzun saçlarını karıştırmış "Awert kriz merkezinde buluşalım," dedi. "Tetna sen evde kalıp istirahatine devam ediyorsun."

Tetna itiraz etmek için ağzını açacağı sırada Generalin keskin gözleri onu durdurmuş "Peki, efendim," diyebildi sadece.

Awert daha ekran kapanmadan odasına geçerek hazırlanmaya geçmiş Tetna geride kalmışken ekrandan Aaron'ın yüzü gittiğinde ekranın yanına gelmesi emrini verdi. Önünde biten ekrana bilekranını ekrana tarattı ve Clara'nın izini sürmeye başladı.


***

Soundtrack: Patrick Doyle - Science And Magic

***

Aaron Awert ile aynı dakikalarda kriz merkezine girdiğinde ardında Miles ve Welo da vardı. Miles babasından acil ekiplerinin hazırda durması emrini almış onlarla irtibat içindeydi.

"Şehzade Otresed'e haber verecek miyiz?"

"Hayır," dedi Aaron net sesiyle. "Bazı şeyler kesinleşene kadar haber vermeyeceğiz."

Awert onu onaylamış ekranlara doğru ilerlerken "Nereye gitmiş olabilir?" diye sordu Welo. "Yoksa Sultan Nersy'ye olduğu gibi bir kaçırılma mı?"

Aaron büyük ekranın önüne gelmiş şuan ekranın başında duracak bir Tetna da yoktu ama Tetna zeki bir kız evdeki ekranından büyük ekrana bağlandığında habersiz gelen bu bağlantıyla herkes irkildi. Tetna bunu umursamadan Welo'ya cevabı bizzat kendisi verdi.

"Sanmıyorum," dedi ekranda belirli yerlere dokunduğunu gösteren bir ifadeyle. "Sultan Nerys'nin kaçırılmasından sonra saray ve çevresindeki büyü duvarları güçlendirildi. Tanımlanmayan kişilerin büyü yapması ve tanımsız büyülerin yapılması engellendi."

"Sultan kendi isteği ile gitti o zaman," dedi Miles Tetna'nın söylediklerine hak vererek. "Onu kaçıracak bir gücün olduğunu da sanmıyorum ayrıca."

Awert geride bir yerlerde ikinci yönetmenin yanında onunla birkaç şey konuşuyorken ikisi konuştukları konuda anlaşmışlar Awert onun omzuna dokundu ve geri dönerek sistem ekranına ilerledi. Kısa ve tek bir emir vererek kendi bulundukları kısma görünmez bir bariyer çekti.

"Ekranıma Clara'nın son verilerini gönderiyorum. Burada kısıtlıyım son verinin nereden olduğunu göremiyorum. Welo ekranıma girişin için sana yetki verdim hallet bakalım çocuğum."

Welo ona parmağını sallamış Tetna da gülerken Welo onun ekranına ilerlemiş ekran onu algıladığı an açılırken Tetna'nın gönderileri bildirim olarak ekrana düştü. Welo arkasında kendisini izleyenler ile kasılırken rahatsız bir şekilde Tetna'nın daha önce kendisine öğretmiş olduğu adımları izleyerek Clara'nın verilerini incelemeye başladı.

"Kaybedilen bir askeri gördüğümde tanırım baba," dedi Miles arkada ciddi bir sesle. "Ekranlar da bir usta kazanmış gibi görünüyor."

"Miles."

Miles Welo'nun dişlerinin arasından çıkan tıslamaya benzer sesiyle çenesini kapama kararı alırken Welo "Buldum," diyerek ekranı herkesin görebileceği bir yere çekti.

"Nereye gitmiş olduğunu öğrendik," dedi Aaron iç çekerek. "Sultanımız Dünya'ya gitmiş."

***

Galaxy of Torn : ALFAWhere stories live. Discover now