Capitolul 12

120 10 23
                                    

Capitolul 12 

Gray POV.

Fir-ar sa fie de copil! 

Nu mai am timp suficient incat sa ma cert cu Jade, trebuie s-o gasesc pe Clara si sa ies din locul asta pana nu dau in claustofobie.

In timp ce armata mea numeroasa depaseste pamanturile orasului Oldham, eu sun blocat si nevoit sa rezolv probleme puradeilor nematurizati pe care i-am primit in viata mea. Incep sa ma plimb alene de-a lungul holului intunecat, fiind extrem de plictisit si incep sa fluier precum o pasare plina de viata in dulcea dimineata.

Incep sa o caut pe Clara cu privirea si chiar daca stiu ca se ascunde pe undeva prin apartament, eu tot astept sa iasa de pe undeva. 

Intru in dormitor, da, in cel unde am facut dragoste cu Clara si observ doar patul dezordonat si singur. Brusc, cand se lasa liniste deplina, aud scancete puternice si atunci cand ma indrept usor pana in dreptul usii, scancetele se transforma in hohote de plans.

Pun mana pe broasca usii si trag usor, gasind-o pe Clara, infofolita intr-un cearsaf si atunci cand ochii inspaimantati se ridica spre mine, salt sprancele uimit. Aceasta se ridica in picioare si lovindu-ma cu umarul si incepe sa fuga prin toata casa, incepand sa tipe de frica.

In momentul in care o prind in bratele mele, aceasta incepe sa gafaie si ii ordon sa inceteze. Clara imi scapa din brate si fuge inapoi in colt, plangand in hohote si strangand cu cearsaful albastru intre degetele furioase.

- M-ai pierdut? intreb amuzat. Clara, m-am tot gandit...

- Oh, reuseste aceasta sa scoata de pe buze, strangand mai tare de cearsaf si tremura.

- A trecut foarte mult de cand m-am despartit de mama lui Jade. Sa recunoastem, spun amuzat si in momentul in care incep sa gesticulez, Clara tresare, fiind inlacrimata. Ma iubesti, te iubesc, nu stiu cum s-ar intamplat, dar sunt de parere ca ar trecum sa facem urmatorul pas. Casatoreste-te cu mine, spun in timp ce fata Clarei se incrunta si buza inferioara ii tremura cumplit. M-am gandit fara oprire la asta si pana si Jade este de acord.

- Uite, Gray! spune aceasta rastit si glasul o tradeaza, vocea tremurandu-i. Nu m-as casatori cu tine, nici daca ai fi ultimul barbat de pe glob, nici macar daca viata mea ar depinde de asta! Adica, casatoria este una, ceea ce avem noi este alta. Tu...tu doar iti bati joc de mine! Ma violezi cand vrei, ma jignesti fara oprire, ma lasi pe mana monstrilor de afara. Hm, alte exemple convingatoare mai vrei? Sunt un copil, Gray, am 17 ani si nu vreau sa ma casatoresc, mai ales cu tine, spune acesta in timp ce ingan nemultumit.

Raspunsul ei nu ma multumeste. Hm, cu adica nu vrea sa se marite cu mine? Oh, de parca este dupa ea! Nu trebuie sa stiu multe, acum o iau pe sus si ii pun verigheta pe deget. Oricat de mult as vrea s-o oblig, s-o constrang sa fie sotia mea, sa devina stapana clovnilor alaturi de mine si sa-i provoc durere infinita cu acest proces de constrange, nu pot.

Niciodata nu vor functiona astfel lucrurile. Imi dres glasul si incerc sa nu ma pierd cu firea.

In schimb, urmez sfatul ridicol al lui Jade, imping usa cu putere si ma asez langa ea.

In momentul in care usa se tranteste de toc, impactul o face pe Clara sa tresara speriata. Inghit in sec si imi unesc mainile cu ale sale, iar atunci cand ochii ni se intalnesc, observ cenusiul spre negru din ochii sai, plini de ura si dispret.

- Uite, Clara, Jade nu este numai lapte si miere precum crezi. Este mai mult decat atat, spun calm, in timp ce Clara ma urmareste cu atentie. Ea o mosteneste pe mama ei, care a fost o adevarata vrajitoare, din pacate, si la propriu si la figurat. Ea credea foarte mult in ritualuri si incantatii, ceva ce pe mine nu m-a dat niciodata pe spate. De asemenea, stia sa ghiceasca in palma. Toate acestea, le-a preluat si Jade intr-o oarecare masura. 

Ţi-e frică de clovni?Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum