Capitolul 30

26 2 0
                                    

Captiolul 30

Gray este intins pe plaja si priveste cerul intunecat, in timp ce norii plumburii sunt intr-o continua miscare. Furtuna este in plina desfasurare, insasi Gray ignora picaturile reci ca gheata si agere care i se asterne pe fata. Aceasta scanceste pentru o secunda si se intreaba cu seninatate: Oare unde este Clara si Alexis?

Pana acum veneau...

Gray simte ca ceva rau s-a intamplat, simte asta pana in adancul sufletului si se ridica brusc, scuturandu-si hainele de nisipul ud.

Plaja este pustie, numai fulgerele luminoase se vad in departare.

Gray priveste aiurit marea nelinistita si atunci cand aude tipete de pe celalta parte a plajei, incrunta sprancenele intr-o linie dureroasa. Clovnii dejau au parasit in intregime zona aceea.

De ce s-ar mai auzi tipete din partea aceea?

Gray ofteaza adanc, ametit si amuzat.

O iubeste pe Clara mai mult decat se iubeste pe el insusi. Incepuse sa creada ca fara ea, ar fi pierdut. Ceea ce Stapanul nu stie, este complotul Clarei impreuna cu Seth, noul lider al jokerilor care si-a insusit armata numeroasa a Mariei, in cidua lipsei ei.

Daca ar stii de acest complot probabil ar muri...de bucurie!

Gray trage aer adanc in piept, iar o umbra inalta apare in dreptul sau, pe nisip. Gray sta nemiscat pentru cateva secunda si se intoarce brusc, simtind ca inebuneste de furie.

Fata i se lumineaza imediat ce observa ca umbra ii apartine Clarei, care il priveste direct in ochi. Gray se ridica fulger in picioare si ii ia mainile sotiei sale intre ale lui, zambetul eclipsat de cicatricile hidoase largindu-se pana in dreptul urechilor.

Clara este lipsita de expresie, imbracata cu o pereche de jeansi ruptaciti, de un albastru inchis, purtand o pereche de bocanci maroni, alaturi de o camasa rosie, ascunsa in jeansi destul de largi pentru Clara, care este mai mult decat anorexica, slabind dramatic inca de la rapirea acesteia, de catre Gray.

Aceasta o priveste nedumerit, se pare ca putin timp singura i-a priit.

Gray o studiaza din cap pana in picioare admirand vestimentatia sotiei sale.

O strange in bratele reci si o ridica spre cer, picioarele Clarei nefiind capabile sa mai atinga nisipul rece si umed. Aceasta scanceste incetisor si inchide ochii fericita, petrecandu-si bratele dupa gatul Stapanului.

- Oh, Clara, te-ai intors! spune aceasta cu fericire in glas ii strange talia de viespe mai tare intre bratele reci, un icnet prelung scapandu-i fetei.

Cei doi se privesc intens in ochi, Gray simtind o neliniste cumplita in ei.

- Unde este Alexis? intreaba Gray socat, amintindu-si de cealalta fata. Ai ucis-o deja?

Clara il priveste incruntata si pufneste in ras.

- Haide sa privim marea...

Clarea indreapta privirea spre marea nelinisita, auzind cu valurile se sparg cu putere la mal. Isi freaca umerii pierduta in momentul in care racoara marii ajunge pana in dreptul lor si intoarce capul inapoi spre Gray, care inca pare ingandurat.

- Clara, de ce esti asa de...Gray sta cateva secunde bune sa gaseasca cuvantul potrivit si apoi lasa buzele intre deschise fericit. A, da! De ce esti asa de malefico-diabolica de la un timp? Am inceput sa iti citesc cu usurinta rautatea de dupa pupilele alea mari, spune aceasta cu seriozitate, insa Clara pare surprinsa de constatarea sotului ei.

Il priveste pentru cateva minute, plimbandu-si aratatorul peste buzele uscate si crapate. Isi zgarie buze inferioara, picaturile de sange se preling usor, insa isi trece usor limba peste buze, gustul metalic provocand un tremur puternic in corpul firav si uscat.

Ţi-e frică de clovni?Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin