Capitolul 28

16 2 1
                                    

Capitolul 28

Intunericul domina cerul, care prinde usor, o tenta albastruie inchisa, transformandu-se treptat din mozaicul de culori reci, pana la negru complet.

Doar luna si stelele stralucitoare mai lumineaza cerul intunecat, dominat de fulgere inspaimantatoare care aproape ating pamantul, urmate de tunetele asurzitoare.

Ploaia torentiala da curs inundatiei care continua sa faca ravagii, totodata, dand semne de retragere spre mare. Zgomotele ciudate, de prin cartierele infricosatoare, determina clovni sa inainteze spre iesirea din oras.

Urmand sa devasteze unul nou.

Clara deschide ochii brusc si clipeste alene spre cer.

Se ridica usor de pe cimentul umed si rece, lasand picaturile ploii sa-i spele hainele si pielea de sangele, de-o culoare aprinsa, asemenea sangelui animal.

Zgomotele teribile, auzite aproape pana la periferia orasului, se transforma in urlete clare, insotite de ecouri prelungi.

Clara, lucida, incordata si speriata, reuseste sa desluseasca tipetele rasunatoare, imediat ce se opreste din fuga, banuind ca tipele ar apartine cuiva, unui nebun, a carei inima nu mai este de piatra.

Gray.

In schimb, mintea lui bolnava este scuza acestei revolutii sangeroase, care ii permite sa faca ce doreste. El este. Nebunul de Gray!

Clara incepe sa se invarte intr-un cerc dezorientata, nestiind daca a luat-o in directia potrivita deoarece tipetele au incetat si un ras malefic o sperie atat de tare incat fiorii se adancesc pana in talpi. Invarte ochii speriati peste tot si paseste usor, fiind stapanita de teama si incertitudine.

Isi trece mana prin par, priveste cladirile inalte care par sa se departeze cu cat ea paseste, iar atunci cand intoare capul spre drum, observa ca sunt iar aproape de plaja.

Dar cum?

Aseara erau intr-un bar.

Si acum?

Ce mai planuia oare mintea diabolica a lui Gray?

Clara paseste spre nisipul rece si umed, simtind picioarele cum se afunda cu fiecare pas in gropile adanci, de pe langa baltocile unde numai sangele continua sa se extinda pana in nisip.

In momentul in care aceasta il observa pe Gray, aproape de mare, stand in capul oaselor la mal, alearga intr-o viteza spre el.

Cu picioarele slabanoage balangandindu-se cu neincredere, aproape alunecand, ajunge in dreptul sotului ei si se arunca in genunchi, langa el.

Aceasta statea in capul oaselor, purtand un cadavru in bratele insangerate pana in dreptul incheieturilor tremurande. Gray priveste marea in timp ce sangele aprins se prelinge de pe fruntea barbatului pana la barbie, continuand pana pe gat, intrand in haine, aproape de piept, in jurul gulerului formand un cerc din sange.

Aceasta tine in mana dreapta briceagul insangerat, continuand sa sfartece carnea femeii intinse, neinsufletite din poalele sale, intinsa pe burta, cu spatele spre Gray.

Sangele se scurge de pe el in fiecare secunda, continuand sa taie stratul de pielea puternic, picaturile sarind spre Clara proaspat spalata de ploaie.

Clara priveste fascinata, insa atunci cand incepe sa-i mangaie pometii sotului sau, acesta intoarce privirea spre ea, iar mana continua sa coboare lin pe obrazul barbatului insangerat, pana peste buzele ude, dominate de picaturi inchise la culoare de sange. Gray se aproprie, intinzand buzele infometate spre sotia sa, inclinand capul usor spre dreapta, insa Clara il respinge dezgustata. Continua sa-l impinga pana acesta se dezechiibreaza, iar coatele se afund in nisipul umed, dominat de scoicile taioase ce se invesc de-a lungul plajei.

Ţi-e frică de clovni?Where stories live. Discover now