Hoofdstuk 12

947 50 9
                                    

—Hanna—

Ik word lijkbleek en sta verlamd van schrik. 'Hanna! Ben je er nog? Contact!' Ver weg klinkt ergens de stem van Calum. Ik draai mij om en ren richting de toilet. Ik doe de deur op slot en ga op de wc-bril zitten. Een traan rolt over mijn wang. Dit had ik nooit gedacht. Niet van William tenminste. Van Rachel wist ik het zo ongeveer. Ik hoor voetstappen op de gang. Gebonk aan de deur.

'Hanna? Ben je hier? Doe open!' Calum. Hij is me achterna gegaan. Dat is lief van hem. Ik meen het. Serieus. Ik doe langzaam de deur open. Hij komt binnen en doet het weer op slot. Hij komt tegen over mij staan en kijkt bezorgd.

'Wat is er?' vraagt hij zacht. Hoe hij het aan mij vraagt. Zo... Zo... Lief... Ik slik. Moet ik het hem vertellen? Nog een traan en een snik. 'W-William.' fluister ik. 'Hij... Rachel heeft hem gezoend. En hij leek het niet erg te vinden. ' 'Shit. En William is... uhm... je vriendje?'

Ja. Nee. Ik weet het niet. Is hij mijn vriendje? Ik heb niet zo met vriendjes die zo veel drinken. Dus een nee. Maar ik hou van hem. Ja, toch? Of heeft Rachel het nou verpest? Onze relatie kapot gemaakt. Zachtjes schud ik mijn hoofd. 'Nee?' vraagt Calum verbaast. 'Ik dacht-' 'Ik... Ik... weet het niet. Niet... niet nadat hij dit heeft g-gedaan... ' stamel ik.

'Dus hij was jou vriendje...' 'Zoiets, ja. Maar hij had te veel gedronken.' 'Kan toch gebeuren?' 'Ja, misschien wel,Cal. Maar ik heb niet zoveel met vriendjes die te veel drinken.' Calum doet een stap naar voren. Hij tilt mijn kin omhoog zodat ik recht in zijn ogen kijk. Mooie ogen heeft hij hoor. 'Ik drink niet veel, alleen bij nieuwjaar.' fluistert hij, best wel sexy. Hij houdt zijn hoofd een beetje schuin.

Ik weet niet wat ik moet doen. Ik raak in trance door zijn ogen. Hoe hij zo kijkt, hoe mooi, hoe sexy. 'Ooh, Calum...' fluister ik dromerig.

Ik ben op Calum, gonst het door mijn hoofd.

NEE, wacht. Ik heb William al!

Maar hij heeft met Rachel gezoend...

Dat ging toch per ongeluk? Dat was Rachel's schuld! Niet die van William!

Je zei zelf dat je niks met jongens had die te veel drinken!

Maar ik hou ook van hem!

Je houdt van Calum!

Als vriend, ja!

Niet waar, als vriendje...!

'Hé, gaat het wel goed? Je kijkt zo dromerig!' zegt Calum lachend. Hij laat mijn kin los. Ik laat het nog even in de lucht. Ik moet dit aan Amy vertellen. Nu!

—Louis—

Voor mij zit er een meisje. Shit, ik heb te veel gedronken. Is het Hanna? Volgens mij wel. Lacherig zeg ik tegen haar dat ik even naar de wc ga en ik strompel er naar toe.

 Als ik terug kom hoor ik in de meisjes-wc stemmen. 'Wat is er?' hoor ik zacht. Een jongen. Hé, sinds wanneer mogen jongens in de meisjes-wc? Maar die stem komt mij bekent voor. Nog een stem. Deze keer die van een meisje. Een snik. Ik zet mijn oren tegen de deur en luister er voorzichtig naar. 'W-William.' zegt de stem. Wutte? Mijn naam?! Hoezo dat? Maar die stem! Die ken ik ook! TE goed zelfs!

'Hij heeft met Rachel gezoend.' gaat het verder. Ik verstijf. What tha fuck? Heb ik met Rachel gezoend? Ik dacht dat ze Hanna was. Ik kan mezelf nu echt op mijn kop slaan. Hoe dom ben ik geweest. Maar die biertje was wel lekker... Ik sluip terug naar het feest die nog op volle gang gaat. Ik wil verder niks meer horen. Er gaan allemaal vragen door mijn hoofd. Wie is die jongen die met Hanna daar op de wc zit? Wat gaat Hanna doen? Heb ik nu iets met Rachel? Nee! Alsjeblieft niet! Die meid is wel knap, maar zo bitchie.

Ik bots tegen iemand aan. 'Hey William! Weet je waar Hanna zit?' schreeuwt Amy door de muziek heen. 'Nee.' lieg ik. 'Ha, oké.' en ze loopt weg. Ik kijk nog even hoe ze een arm om Niall slaat en hem zoent. Plotseling voel ik zelf een arm om me heen. Verdomme, Rachel. 'Hey... ' zegt ze zwoel. 'Uhm, ook hallo.' zeg ik dan maar. Ik probeer me van haar af te schudden als ik Hanna met een jongen zie binnen komen. Die jongen... Calum. Een steek gaat door mij heen. Van jaloezie. Calum. Verrader. Stuk verdriet. Hij weet toch dat zij al bezet is? En toevallig wel met mij.

Hanna kijkt ongelukkig naar de grond en Calum slaat een arm om haar heen en probeert haar te troosten. Mislukkeling, alleen ik mag haar troosten. En Amy. Vlug sla ik zelf een arm om Rachel heen en kijk jaloers hun kant op. Als ze dit maar zien... Hanna kijkt op en ze kijkt om haar heen. Volgens mij zoekt ze mij, of Amy, om haar deze situatie te vertellen. Haar ogen vallen op mij en ik krijg oogcontact met haar. In haar ogen te zien is ze verdrietig, hulpeloos, boos, woedend en nog al... waterig.

Haar ogen worden groot en ik wend mijn ogen af. 'Babe, ik hou van je.' lieg ik tegen Rachel. Ze giechelt slaat haar armen om mijn nek. 'Ik ook van jou.' fluistert ze terug. Ik werp gauw nog even een blik op Hanna en Calum. Hanna kijkt woedend naar mij en wendt haar ogen af. Ze geeft Calum een knuffel die haar dan weer zo nodig een zoen moet geven. Dat was de laatste druppel. Ik buig me naar Rachel toe en zoen haar. Een lange zoen, die steeds ruwer wordt.


^ . ^ Nieuw Hoofdstuk!

Vote?

Commemt?

Follow!


I'm Yours ft. Louis TomlinsonWhere stories live. Discover now