Hoofdstuk 27

774 36 9
                                    


--LOUIS--

"Tommy boy! Hallooo!" De baby kraait van de pret. "Jah, dat is mijn jongen!" Ik pak Tommy op en gooi hem in de lucht. Niet zo hoog natuurlijk, haha. Hij begint hard te lachen. Ik lach mee en kijk naar zijn gezichtje. Hij is al een maandje oud en heeft al een schattige bruine donshaartjes. Hanna komt binnen gelopen. "Hoe gaat het met mijn schatjes?" vraagt ze vrolijk. Ik geef haar een kus op haar hoofd en omhels haar. "Het kleintje maakt zich goed." zeg ik zacht. Ze glimlacht. "Ik heb het op Twitter gezien." zegt ze dan. Ik knik. Ik heb namelijk een foto van Tommy op Twitter gezet. Binnen een mum van tijd werd het favoriet en geretweet. "Veel leuke en positieve reacties zag ik. De meeste respecteren mij nu wel." Ze zucht. "Maar andere haten me nu." We kijken allebei naar Tommy die nog steeds kraait en onverstaanbaar wat brabbelt. 'Gewoon negeren, babe.' fluister ik. Ik duw een plukje van haar haar achter haar oor. Ze bloost en zoent me. 'Je weet toch welk maand het nu is?' vraagt ze, twinkelend met haar ogen. 'Ja, 3 juli.' zeg ik. Opeens schiet er iets binnen. 'Je bent bijna jarig! Op 13 juli!' stamel ik. Ze slaat haar armen over elkaar heen. 'Was je het vergeten, Tommo?' fronst ze. 'Nou... Uhm...' stotter ik. 'Misschien... Heel misschien een klein beetje...' Wauw, ik schaam me. Ik ben verdomme de verjaardag van mijn vriendin vergeten. Ze rolt nep-boos met haar ogen en stompt mij zacht in mijn buik. 'Hé!' Ik klap gelijk dubbel. Ze weet dat ik er niet tegen kan! 'Het spijt me, Hanna. Het spijt me heel erg.' Hanna lacht en tilt kleine Tommy op. 'Als je maar zíjn verjaardag oom niet vergeet. Hij moet trouwens slapen.' grijnst ze en loopt met hem weg. Tommy kijkt mij slaperig aan. Hij gaapt en brabbelt wat. Wat hou ik toch van hem.

Ik ijsbeer door mijn kamer en denk na wat ik voor Hanna moet gaan kopen. Sieraden, mobiel, make-up, kleding? Ik kan niet kiezen. 'Bro, wat doe je?' De deur gaat open en Harry stapt naar binnen. Hmm, Harry weet nog al veel over vrouwen. Hij kan mij vast helpen. 'Hanna is over een week jarig!' vertel ik hem. 'En ik weet niet wat ik aan haar moet geven!' Hij denkt na. 'Ik weet wel wat!' zegt Harry blij. 'Jullie hebben toch nu al 10 maanden met elkaar?' vraagt hij. Ik knik. '10 maanden en 10 dagen!' zeg ik trots. 'Mooi zo! Kom, dan gaan we naar Londen!' Harry trekt mij mee. 'Wacht wacht wacht!' zeg ik haastig. 'Je hebt me niet verteld wat we gaan kopen!' Hij geeft me een knipoog. 'Je zult zien! Wedden dat Hanna je dood wilt gaan knuffelen? Ze zal gelukkiger zijn dan ooit!'

Ik zeg tegen Hanna dat ik met Harry even boodschappen ga doen. Het probleem is wel dat ze weet wanneer ik lieg. Zal er een cursus liegen bestaan, denk je? 'Wacht! Ik wil ook mee!' gilt Niall plots. Ik kijk Harry geschrokken aan. Hij haalt zijn schouders op. 'Hij moet het ook wel weten, vind je niet?' Ik knik. We doen gauw onze jassen en stappen in de auto. In een halfuurtje zijn we al in Londen. 'Dus we gaan een cadeau voor Hanna kopen?' vraagt Niall als we uit de auto stappen. We knikken. 'Die jurk is misschien voor haar!' zegt Niall en hij wijs naar een mooie jurk die (de mooiste die ik ooit heb gezien) in de etalage staat. 'Geweldig!' zeg ik opgewonden. 'Laten we het nu snel kopen en-' Ik zie dat Harry zijn hoofd schudt. 'Dat bedoel ik niet.' zegt hij en loopt verder. Niall en ik kijken verbaasd naar elkaar. 'Ik vind het wel mooi. Misschien dat ik die wel voor haar koop?' vraagt hij. Ik knik. 'Is goed. Als die idee van Harry niet geweldig is kopen we die jurk.' zeg ik en we lopen verder.

Na een tijdje alle etalage te hebben gekeken begin ik moe te worden. 'Harry, heb je het al gevonden?' vraagt Niall zuchtend. Harry kijkt naar de etalage van een juwelier. 'Ja.' zegt hij grijzend en wijst. 'Net. Deze moet je kopen, Lou. Hij is echt prachtig.' Ik kijk in de richting waar hij wijst en mijn hart begint te bonken als een gek. 'Je hebt gelijk.' zeg ik zacht, maar blij. Opeens snap ik wat Harry bedoelt. Ik had altijd zo'n idee, maar ik wist maar niet wanneer ik het moest doen. Maar op haar verjaardag lijkt het me wel de goede moment.

--HANNA--

'Niall!' roep ik. Ik sta in de keuken. Het is vandaag mijn beurt om te koken en ik heb voor spaghetti gekozen. 'Ja?' Zijn hoofd steekt door de deuropening. 'Weet jij misschien iets af van de sushi die we gisteravond hadden gegeten?' vraag ik hem. 'We hadden er 20 over en die heb ik in de koelkast gedaan en nu zijn ze weg!' Niall kijkt ongemakkelijk naar de koelkast. 'Ikke... Had misschien een klein beetje honger...' zegt hij met een kinderstemmetje. Ik houd me in om niet te lachen en rol met mijn ogen. 'Je hebt ze allemaal opgegeten.'  zeg ik droogjes. Hulpeloos gaat hij voor de deur staan en maakt een pruillip. 'Maar ik had zoveel honger!' jammert hij. 'En je weet dat ik van eten hou!' 'Maar ik toch ook!' jammer ik terug. We lijken net twee kleine kleuters die om een koekje zeuren. Er wordt op de deur geklopt. Ik draai mijn hoofd om en Niall ook. 'Ik ga met Harry... uhm... boodschappen doen.' zegt Louis. Hij wordt rood en gaat vlug weg. Hij kan echt niet liegen. 'Wacht! Ik wil ook mee!' gilt Niall en hij rent weg. Ik schiet nog harder in de lach zodat er tranen over mijn wangen stromen. Ik hoor gehuil van boven. Snel droog ik mijn ogen en ren vlug naar boven. 'Niall, idoot die jij bent!' zeg ik boos naar beneden. Hij d grijnst en zegt met een onschuldige stem: 'Sorry.' Ik ga naar de kamer van Tommy en zie hem daar krijsen in zijn ledikant. Ik sus hem tot stilte. 'Stil maar, Thomas.' fluister ik. 'Mama is bij je.'

--NIALL--

'Wow, geweldig! Dus je gaat het echt doen?' vraagt Niall. Louis knik triomfantelijk. 'Weet je wat? Ik wil die jurk wel voor haar kopen!' zeg ik. 'En ik doe die ene mooie diadeem die je zo mooi vond.' vult Harry aan. 'Willen jullie dat echt doen?' vraagt Louis. Het lijkt net alsof hij emotioneel wordt. Ik snap het best. 'Natuurlijk!' zeggen ik en Harry. 'We zijn je vrienden!' zegt ik. 'Dus doen we het graag voor je!' zegt Harry. Dit wordt het beste feestje ooit. 'We moeten de diadeem wel mooi inpakken.' zeg ik. 'In die winkel kan je ze ook inpakken.' zegt Harry en we lopen naar binnen. Er zijn super veel inpakpapier en we kunnen niet kiezen.

'Ik zeg dat we voor deze gaan.' Ik pak een baby-blauw inpakpapier met witte kristallen. 'Het pas mooi bij de diadeem.' zegt Harry goedkeurend die verderop staat.. 'En jij Louis? Wat vind jij..' Hij draait zich om. 'Waar is die gozer?' vraagt hij verbaasd. Plotseling springt Louis uit het niets voor hem. 'TAAADDAAA!!' gilt Louis naar hem en hij houdt een slordige met lintjes ingepakte cadeau voor Harry (Zie gif C: ). Die springt geschrokken naar achteren waardoor hij op mijn teen staat. Ik kreun van de pijn. Ik kijk om heen. Alle mensen kijken naar ons. Ik lach ongemakkelijk naar hun en Harry helpt mij overeind. 'Moest je dat nou perse doen?' vraag ik een beetje boos aan Louis. Hij grijnst. 'Grapje.' zegt hij en haalt het inpakpapier eraf. Daaronder zit weer inpakpapier (maar dan netjes), maar dan de babyblauwe met witte kristallen. 'Toen jullie gingen rondkijken heb ik dit alvast gedaan. Mooi hé!' zegt Louis. We grinniken nog even na, rekenen af en lopen naar buiten.

'Ik vind dat iedereen, behalve Hanna, moet weten wat er gaat gebeuren.' zegt Harry als we naar de auto lopen. 'Vind ik ook.' zeg ik. Louis glundert. 'Dit wordt geweldig!' kirt hij. 'Dan moet iedereen wel iets kopen dat bij haar jurk past!' 'Awesome!' We geven elkaar een high-five en rennen richting de auto.


----------------

Weten jullie al wat ze hebben bedacht en wat ze hebben gekocht?? Ik moet zeggen, de volgende hoofdstukken worden geweldig!!!

Ik had echt niet verwacht dat er meer dan 25 hoofdstukken zouden zijn! Ik had al eerder gezegd, misschien maar 20 tot 25 hoofdstukken, maar het zijn er dus meer!! *juicht*

Nog 3 hoofdstukken denk ik. Misschien daarna een vervolg? :D






I'm Yours ft. Louis TomlinsonWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu