Hoofdstuk 19

901 52 5
                                    

--AMY--

'Pssst! Jill! Wakker worden!' Ik schud Jill heen en weer. 'Laat me met rust...' mompelt ze slaperig. 'Idiote slaapkop! Het is belangrijk! Meidenvergadering!' dring ik haar aan. Jill zucht. 'Als het zo belangrijk is, okay. Hoe laat is het eigenlijk? En waar gaat het over?' Ik pak haar arm en ruk haar uit bed. Ze geeft een klein kreetje en staat dan boos op. 'Het is half 2 's avonds en het gaat over je vriendje.' 'What tha hell? Zo vroeg? En waarom over Alec?' 'Je bedoelt Zayn.' verbeter ik haar. Lachend begint Jill haar hoofd te schudden. 'Zayn Malik? Doe normaal! Hij is mijn vriendje niet!' 'Nou ja, eigenlijk wel.' Ik rol met mijn ogen. 'Je vriendje staat bij ons bekend als Alec Jones. Bij zijn vrienden als Zayn Malik.' Jill's mond valt open. 'Amy! Je maakt een grapje! Gelukkig dat ik er niet in trapte anders was-' En nu heb ik er een beetje genoeg van. Ik pak haar arm en sleur haar mee de kamer uit. Ik leg mijn vinger op mijn lip en ik wijs naar beneden. 'Je bent de laatste. De andere meiden zijn er al.' fluister ikZe knikt verbaasd en loopt achter mij aan.

We zitten met zijn allen verspreid over de kamer. En ja, helaas is Rachel er ook. Ik wil haar wel eens zien reageren als ze weet dat ze eigenlijk met Louis Tomlinson heeft. Mwhoehaha, daarom heb ik haar ook wakker gemaakt. De meeste meiden zijn klaarwakker en zitten recht op, andere zitten met een kromme rug op bed en gapen en geeuwen. Hanna schrapt haar keel. 'Meiden. Ik en Amy zijn wat achter gekomen.' 'Oh ja?' vraagt Rachel totaal ongeïnteresseerd. Hanna werpt een boze blik op haar maar verteld toch het hele verhaal, zonder dat iemand haar onderbreekt. Ik knik af en toe. Als ze klaar is is de hele kamer stil. 'Dat meen je niet.' zegt Jill. 'Dus je had toch gelijk, Amy. Alec is... Zayn.' Ik knik. 'Zoey heeft dus eigenlijk met Liam, Emma met Harry, Rachel met Louis en jij met Niall.' Weer knik ik. 'Ja.' zegt Hanna zacht. Rachel heeft nog steeds niks gezegd. Ze staart alleen maar voor zich uit. Het is weer stil. Dodelijk stil. 'Het spijt me.' Rachel onderbreekt de stilte. 'Hanna, het spijt me heel erg dat ik je vriendje heb ingepikt. Ik wist niet dat Louis je vriendje was. Het spijt me heel erg. Het toen ik hoorde dat je eerst met William... bedoel Louis had, dacht ik dat het super stom van me was. En toen hoorde ik weer dat je met Calum had en ik dacht dus dat het over was met Louis. Maar ik heb het echt niet zo bedoeld. Ik... ' Ze slikt en begint dat te huilen. Niet beweegt. Niemand doet iets. Totdat Hanna naar haar toe loopt en een arm om Rachel slaat. 'Hey Rach, niet huilen.' troost Hanna haar. 'Het is jou schuld echt niet. Je kon het ook niet weten.' 

'Maar ik had hem niet mogen zoenen!' huilt Rachel. 'Nee, dat niet.' geeft Hanna toe. 'Maar je wist het toch ook niet?' 'Hanna heeft wel gelijk.' zegt Izzy. 'Misschien wel ja.' snikt Rachel en ze veegt haar tranen weg. 'Maar ik kan er niet mee leven. Louis Tomlinson als vriend is oké, maar als vriendje voor mij niet.' Ze staat wankelend op. 'Weet je wat? Ik ga wel weg.' 'Weg?' vraag ik verbaasd. 'Waarom?' 'Gewoon. Weg. Weg van hier. Een wereldreis maken ofzo. Als ik maar weg ben.' Ze wilt weglopen maar ik hou haar tegen. 'Nee. Je gaat niet weg.' zeg ik tegen haar. 'Je bent... uh... een van ons.' Rachel schudt verdrietig haar hoofd. 'Het spijt me, Amy. Maar een wereldreis maken was altijd al een van mijn dromen.' Ik laat haar voorzichtig los voordat ze de kamer wegrent. 'Laat haar maar.' zegt Jill. 'Misschien komt ze haar ware tegen en wordt ze met hem gelukkig.' Ik haal mijn schouders op. 'Ik hoop het voor haar.' zeg ik terwijl ik nog naar de deur staar, hoopvol dat Rachel maar een grapje maakt. 'En we hebben trouwens andere dingen aan onze hoofd.' Ik knik. We praten met zijn allen nog verder en een paar hadden nog ideeen om ze terug te pakken, maar die waren een beetje waardeloos. 'Dit is niks.' zucht Hanna. De andere mompelen instemmend. Dan horen we een kuch. Ik draai me om en zie Rachel weer staan, in de deuropening met haar kleren aan (dat rijmt! xD, een rugzak om haar schouders en een koffer in haar rechterhand. 'Ik dacht dat ik even afscheid moest nemen.' zegt Rachel zacht. We nemen afscheid en ze vertrekt. 'Oh Hanna.' Rachel draait zich om. 'Je hoort bij Louis. Ik ga het uitmaken. Het ga je goed.' En weg is ze.

--LOUIS--

We zitten met zijn allen in de woonkamer. 'En nu?' vraag ik. Verslagen zitten Harry, Liam, Niall en Zayn op de bank. 'Geen idee.' zegt Ashton. 'Ik weet wel zeker dat Hanna en Amy het doorvertellen aan de meiden.' 'Dat is zeker!' zegt Luke. 'Jullie moeten het nu wel aan jullie vriendinnen uitleggen. Anders uh... knetterende ruzie!' Oh, dat wordt het sowieso, voor mij gevoel dan. Plotseling zie ik Rachel achter Niall staan. Aangekleed, rugzak om haar ene schouder. 'Hey Rachel. Wat doe jij hier?' vraag ik verbaasd. De anderen kijken om. 'Louis.' zegt ze vastbesloten. Oke. Ze weet mijn naam. 'Ik maak het uit.' Gaat ze verder. 'Ho wacht maar -' 'Ik ben nog niet klaar!' onderbreek ze me. 'Weet je, je hoort bij Hanna, niet bij mij. Maak het alsjeblieft weer samen goed. En ik ga weg. Wereldreis. Mijn koffer staat al op de gang.' Ik sta met mijn mond open naar haar te kijken. Ze geeft me een zwakke glimlach. 'Dag dan maar. En zorg goed voor de baby, Louis.' Ze draait ze om en verlaat de woonkamer. We horen de deur dicht klappen. 'Nou, zelfs Rachel vindt dat je bij Hanna hoort.' Er begint een monster in mij boos te brullen. 'Ach hou je mond toch!' snauw ik naar hem. Ik plof naast Liam op de bank. Fijn dat het wel een groot bank is.

'Tommo is boos.' zegt Liam grijzend. 'Ja. Nou en?' zeg ik stug. 'Je wordt bijna nooit boos!' Boos schud ik mijn hoofd. 'Ik word weleens boos, duuhh!' Liam zucht. 'Ja he. Toen die ruzie bij het ontbijt aan tafel, jij vs Hanna. Je was echt kwaad. Maar waarom ben je nu boos?' Ik snuif luid. 'Die idioot heeft mijn ex in de steek gelaten.' 'Helemaal niet!' Calum springt boos overeind. 'Ik heb het uitgemaakt!' Ik sla mijn armen over elkaar heen en kijk hem kwaad aan. 'Ja, maar de baby heb je wel in de steek gelaten! Wie doet dat nou? Alleen een mongool zal dat doen!' Er begint vuur in Calum's ogen te verschijnen. 'Dus jij noemt mij een mongool??' schreeuwt hij. 'Inderdaad ja!' brul ik. 'Nou! Wie is er hier nou vreemdgegaan?' schreeuwt hij verder. Ik bal mijn vuisten. 'Ik was dronken, ja! het ging per ongeluk! Toen ik haar met jou zag dacht ik dat je haar had afgepakt! Dus daarom ben ik ben Rachel gegaan!!' gil ik. Ja, ik gil. Liam zit verbijsterend naar mij te kijken. 'Wat nou?' snauw ik dit keer naar hem. 'Niks.' mompelt hij voorzichtig. Ik richt mij weer tot Calum en sta ook op. Pech voor mij. Ik ben maar 1.72 meter en Calum is veel groter. Maar ik ben sterker. Denk ik. Vast wel.

--HANNA--

'Wat was dat gegil?' vraag Amy aan mij als we onze spullen aan het inpakken zijn. Je hoort het goed. We zijn aan het inpakken. De andere meiden trouwens ook. We gaan weg. Hun weer terug naar hun appartementen in Londen. Wij terug naar Nederland. Naar het kikkerlandje. Terug naar mijn ouders. Helaas. Jammer dat we niet langer zijn gebleven. Hadden we 'William en James' maar nooit ontmoet. 'Geen idee.' zeg ik tegen Amy. 'Ik weet wel dat dat Louis was.' Er valt een lange stilte. Na een tijdje zijn we klaar. 'Wil je echt Louis niet meer terug?' vraagt Amy. 'Ik weet niet.' zeg ik eerlijk. 'Aan de ene kant, ik wil hem heel graag. Ik vind hem gewoon nog steeds leuk! Maar de andere kant... ' Ik schud mijn hoofd. 'Aan de andere kant vind ik het niet kunnen wat hij heeft gedaan.' Ik zucht. 'Maarre, je wilt hem wel een kans geven, of niet?' zegt Amy grijzend. 'Mja, eigenlijk wel. Iedereen verdient een tweede kans. Louis ook.' Ik laat me op bed vallen. Ik wil hem nog een kans geven. Ik hou te veel van hem. Hij is gewoon mij. Ik staar triest naar het plafond. Hij moet een kans krijgen. We moeten weer overnieuw beginnen. Maar, zal Louis het accepteren? Of zal hij mij ook verlaten? Weg, uit mijn hart? 


Owh Louis.

So can we do it all over again??



HAAIII!! (Ja, achter je :D)

Nieuw hoofdstuk!! 

WHOEEHOEE MY BIRTHDAT TODAY!! 14 jaartjes alweer :,) hehe

Effe een medeling:

Ik heb te horen gekregen dat ik ben blijven zitten. Dat betekent dus dat ik vanaf de zomervakantie minder op Wattpad kom. Ik wil alleen 7entjes en 8tjes halen. Natuurlijk update ik!! Maar niet te vaak, om de 2/3 weken misschien. Maar nu, heb ik er wel tijd voor. Gelukkig :)

Laat een hier maar een:

Vote (Duurt maar 1 seconde: klikje en het is  gedaan)

Comment (Gewoon schrijven wat je van dit hoofdstuk vindt: binnen 1 minuutje gedaanx )

En een follow doe je op mijn account :D Maar wel aardig als je dat doet hihi

XX


I'm Yours ft. Louis TomlinsonWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu