K-R-5 Batu? Asya?

384 47 6
                                    

Multimedyada batu ve asya var. Keyifli okumalar.

Sabah erkenden uyandım bu sefer ben teyzeme sürpriz yapıcaktım. Eli yüzümü yıkadım okul formalarımıda giyinip aşşağıya indim. Ama geç kalmıştım teyzem yine sofrayı hazırlamıştı. "Ah be teyzoş ben hazırlıcaktım sofrayı." diyip dudak büzdüm. Teyzem gülerek yanağıma sulu bir öpücük kondurdu. "Başka zamana canım hadi geç otur." dedi. Onaylarcasına başımı salladım ve yerime oturdum merakla "teyzoş dün neredeydin." dedim. "Bi kaç iş görüşmem vardı kuzum oralardaydım zaten eve sekiz gibi geldim. Baktım sen uyuyorsun bende odaya geçip uyudum." dedi ve oda karşıma oturdu. "Hadi kahvaltını yap." dedi gülümseyerek.

Kahvaltımı bitirip okula vardım. Merdivenlerden çıkarken kaslı bir vücuda çarptım. "Yavaş." dedi sinirle vücudun sahibi. Kafamı kaldırıp kim olduğuna baktım. "Sana yavaş be." dedim. Doruk ekinin kolunu sıktı. Ekin ne var der gibi ona baktı. Doruk tek kaşını kaldırıp ekine öldürücü bakışlar attı. Ekinde merdivenlerden inemeye devam etti. "Arkadaş sabahları sinirlide. Günaydın ." dedi doruk gülümseyerek. "Bence o arkadaşın herzaman sinirli. Sanada günaydın" dedim gülümseyerek. "Ah şey oda doğru hep sinirli.Gel istersen dolaşalım beraber. Muahbbet filan ederiz." dedi. Kafamla onayladım ve beraber aşşağıya indik. "Bank boş oturalım mı" dedi. Kafamla onayladım. Beraber banka geçip oturduk. "Ee nasılsın." dedi gülümseyerek. "İyiyim sen nasılsın." dedim. "İyi bende. Okulda rahatsız eden felan varmı" dedi şevkatle. "Yok." dedim. "Sen hiç konuşmıcakmısın, hep suskunmusun." dedi gülümsemeye devam ederken. "Konuştuğumdada sus diye yalvarma." diyip bende gülümsedim. Karşıdan gelen teyzemi fark edince ona el salladım yanımıza gelip. "Selam gençler." dedi. Doruk ayağı kalkıp elini öptü "günaydın yengecim." dedi. Dur lan ne yengesi "ne yengemi." dedim merakla. "Abimin sevgilisi olur kendisi tanıştırayım." dedi. Ben ağzım açık bir şekilde kalırken teyzem lafa atladı "abisiyle yurt dışında tanışmıştık sana söylemedim rüya kusura bakma teyzecim. Doruk sana bahsettim ya dün sizin okulda yeğenim var diye rüya yeğenim benim." dedi bende sinirle "ne zamandır birbirimizden sır saklar olduk." dedim. "O kadar iş içinde söyleyemedim kusura bakma." dedi teyzem. Doruk gülümseyerek lafa atıldı "bu güzel teyzeden bu güzel yeğen." dedi teyzemle gülümseyip banka oturduk. "Siz ne zaman tanıştınız dorukla." dedi teyzem. "Sınıf arkadaşım doruk teyzoş. Okula başladığımda tanıştık." dedim. Doruk gülümseyerek "o zaman akşam rüyada yemeğe geliyor süper." dedi. "Ben gelemem." dedim. Teyzem kaşlarını çatarak "geliyorsun." dedi. "Ödevlerim var ama." dedim. "Ben yardım ederim sana güzellik geliyorsun." dedi doruk. Bende gülümseyerek "tamam" dedim.

Ders edebiyattı. Edebiyat hocası ahmet hoca çok iyi bir adama benziyor. Sözleri felan herşeyi etkiliyici. Başlarda klasik edebiyat dersini işliyordu son dakikalarda da farklı şeyler işliyordu.

Doruklara giderken ne giyiniyim diye düşünmeye koyuldum. Sademi şık mı giyinsem derken hoca "rüya cevaplasın." dedi. Öküzün trene baktığı gibi hocaya baktım. "Neyi hocam." dedim. "Zurnayı" dedi batu ve kahkaha attı. "Zevzek sus sen. Kaybetmek nasıl bir duygu konumuz bu rüya hani derse girdiğimizden beridir anlatıyorum ya. Şimdi sende düşüncelerini söyle bakalım." dedi. Biraz düşündükten sonra konuşmaya başladım. "Kaybetmek yarım kalmak gibidir." dedim. "Nasıl yarım kalmaktır açarmısın bize." dedi hoca. Batu kahkaha atmaya başladı harbi fesat bu çocuk. "Mesela, bir resim çizmeye başlayın. Çiziminiz bittikten sonra boyamaya koyulun, boyalar olmadıktan sonra resmin ne anlamı varki. Resmi canlandıran boyalar değilmidir. Boyalar olmadığı zaman resminiz yarım kalır." dedim. Bi kaç alkış sesi geldi birden ve arkadan biri söze karıştı "insan kaybetmez elindekilerin kıymetini bilemez. Resim yaparken illa boyamı lazım. Malzemleri bulamıyorsan elindeki kalemi dene. O kalemlede resmin canlanır." dedi ekin. Bi kaç kişi şok olmuş şekilde ekine bakarken hoca lafa girdi "ikinizde haklısınız bir yönden." dedi. Ekinin söylediklerine hak verdim biryandan. Pes etmeyip o resmi devam ettirsek biz kaybetmeyiz kazanırız.

Kelebeğin Rüyası (Düzenleniyor)Where stories live. Discover now