K-R-17 Eskilerden biraz

245 35 3
                                    

Multimedyada ekin

ESKİ ZAMAN
"Of doğukan ne inatçısın" diye sitem ettim. Beyfendi bensiz, sadece arkadaşlarıyla doğum günü kutlamak istiyor. "Rüyacım canım kardeşim. Ay yeter bunalttın be kızım. Harbi çok cadısın sen, sadece bu sene arkadaşlarımla istiyorum,lütfen rüya" diyip yavru köpek bakışları attı. "Tamam o zaman bende geliyim. Şimdi babamların bir sürü olgun ve sıkıcı arkadaşları gelir, istemiyorum onları. Doğukan lütfen bende geliyim canım ikizim bak hem ben seni çok seviyom. Ya lütfen, lütfen lü-" eliye aniden ağızımı kapattı. "Tamam baş beladı tamam sende gel ama şuan sus tamam mı? İki dakikada başımı ağırttın be" diyip elini ağızımdan çekti. Doğukana sarılıp "olley be" diye bağırmaya başladım. "Sus artık rüya lütfen" dedi doğukan. Ondan ayrılıp elimle dudağıma fermuar çekmiş gibi yaptım ve ellerimide teslim oldum dermiş gibi kaldırdım. Doğukan saçlarımı karıştırıp gitti. Ve zafer.

"Daha gelmedik mi doğukan ya" diye sormaya devam ettim. Bir saattir yoldayız. Elbisem buruştu buruşçak ve doğum günü kızının güzel olması lazım ama olamıcam neden doğukan yüzünden. "Of rüya seni bi köşede bıraktırır yanlız giderim bak" dedi. Şöför aynadan bana bakıp "ben bırakmam merak etme" dedi gülümseyerek. Doğukana dil çıkartıp camdan bakmaya devam ettim. Araba durduğunda sevinçle emniyet kemerimi çıkarttım. Doğukan indiğinde arkasından bende indim. "Bana bak ikiz içmek yok, daha yaşın küçük. Her hangi bir cazgır hareketinde seni eve yollarım ha" dedi. Gözlerimi devirip doğukanın koluna girdim. Bana bakıp gülümsediğinde beraber mekana girdik. Gözler bize dönünce gülümseyip doğukandan ayrıldım. Bize ayrılan bölüme geçip etrafı inceledim.

Pasta felan kesme biti ce karoke yapmaya başladılar. Bi kaç kişiden sonra doğukanla ben çıktık. Atiye emre aydın- sor'u söylemeyi planladık. İkimizin en sevdiği ve en anlam bulduğu şarkılardan biriydi.
Mikrofonu elime alıp doğukana baktım şarkının fonu girince nefesimi dışarıya bırakıp mikrofonu ağızıma götürdüm.

Her gün değil, her an değil, her nefeste acıyor her yerim.
Ne bir defa ne bin defa kalmadı göz yaşı ağlamaya.

Burdan sonrasına doğukan da girdi

Sor diyemem sana zor yaşayan ben sen değil tercüme edemem çok zor.

Birbirimize bakıp gülümsedik ve devam ettik.

Sor diyemem sana zor yaşayan ben sen değil tercüme edemem çok zor

Seyirciye dönüp

Alıştığını kaybetmek ne bilirmisin benim seni kaybettiğim gibi sevgilim.

Bu kısımda ilk önce doğukan girdi.

Ama ben bilirim

Sonrada ben

Ben bilirim

Doğukan sahneye ilerleyip

Ben çektim dedi. Onun yanına ilerleyip ben çektim dedim.
Sıra doğukana geldiğinde eliyle kalbini gösterip

Kalbime gömdüm dedi. Beraber selam verip alkışlar eşliğinde yerimize geçtik.
Doğukana dönüp "sesim ciyak gibi çıktı be ikiz" diyip iç çektim. "He rüya o yüzden alkış tufanı koptu" dedi. Gülümseyip "ikiz bu şarkı bizim şarkımız olsun yanımızda birinden duyarsak kafa göz dalalım" dedi gülümseyerek. Saçlarını karıştırıp "tamam" dedim. Doğukanı biri çağırınca bi yere gitti. Ben içeceğimi yudumlarken doğukanın gıcık mı gıcık fenomen kankası geldi "doğukan nerde" dedi kabaca "bilmiyorum" diyip ordan uzaklaştım.

Bi yarım saat kadar sonra doğulan gelince kaşlarımı çatıp "nerdeydin sen ya" dedim. Gülümseyip "benden beş dakika önce doğdun diye ablalık mı taslıyon kız cadı" dedi ve gülmeye devam etti. Kaşlarımı çatıp öldürücü bakışlar attığımda ellerini yukarıya kaldırıp 'teslim oldum' der gibi yaptı "tamam sakin abla" dedi. Sonra gömleğinin kolunu kıvırıp bileğini gösterdi "nasıl olmuş" dedi. Oradakı yazıyı gördüğümde dolan gözlerimdeki yaşları serbest bıraktım "şşt niye ağlıyon ben ikimizin anısına yaptırdım oturuyorsun ağlama ikiz" dedi. Göz yaşlarımı silip "bende istiyorum" dedim. Başıyla onayladığında gülümsedim. Yapılcak yere geldiğimizde iğnelerden tırssam da bu ikimiz için güzel bi anı olucak. "Hazırmısın cadı" dedi doğukan gülerek. Başımla onayladığımda oradaki çocuk oturucağım yeri gösterdi. "Ne yapıyoruz kelebek, çiçek felan mı" dedi. Gözlerimi devirip doğukanın bileğini gösterdim. "Bunun aynısı" dedim.

Kelebeğin Rüyası (Düzenleniyor)Where stories live. Discover now