K-R-6 Doruk

383 47 7
                                    

Multimedyada doruk var. Keyifli okumalar.

Teyzem sayesinde sabah erkenden kalkıp okula gelmiştim. Asya ve batu yoktu kantine gidip kendime bir kahve aldım. Boş bulduğum bir masaya geçip oturdum. Kahvemi yudumlarken yanıma ekin geldi. "Dün doruğun odasındaki gizli kızda buradaymış." dedi ve alayla güldü. Sinirime hakim olamadım ve ayağı kalktım. "Aa dünya gerizekalısıda buradaymış." diyip bende alayla güldüm. "Aaa bücür de burdaymış.," dedi. Kafamı sallayıp "yazık, çok yazık" diyip hafif bir gülümseme yaydım yüzüme. Ekin yanımdan uzaklaşıp arkasını tekrardan bana döndü "bücür" diye fısıldayıp olduğu yerden uzaklaştı. Asya ve batuyu okula girerken gördüm ve el salladım. Yanıma geldiklerinde onlara bakarak kaşlarımı çattım. "Dün neredeydiniz." diyip ellerimi belime koydum. " bu zevzek kızın birine asılmış. Kızda buna yüz vermeyince kız abisini çağırmış. Valla bunun arkasını toplamaktan bıktım." diyip ofladı asya. Batuda ona dil çıkarttı "kız çok güzeldi ne yapıyım." dedi. Asya kafasına çakıp gitti. "Batu biraz konuşalım mı" dedim. Oda kafasıyla onayladı. Bahçede boş bank bulup oturduk. "Konu ne bebeyim." dedi batu. "Farkında değilsin ama asyanın kalbini çok kırıyorsun." dedim. Batu daha çocuktu bence. Hiçbirşeyi ciddiye almıyordu. "Ne yapıyorum ki" dedi batu merakla. "Farketmedinmi asya seni seviyor. Ne zaman ona kardeşim desen yüzü düşüyor. Bunu göremicek kadar körmüsün." dedim sinirle. "Ne nasıl ya saçmalama yok öyle birşey." dedi batu titrek sesiyle. "Ciddiyim. Biraz dikkat et asyaya sende anlıcaksın. O kadar sene nasıl anlamadın bende onu anlamadım." dedim. Kurduğum saçma cümlenin farkına varıp konuşmaya devam ettim. "Asyayla ne zamandır arkadaşsın." dedim batuya. Biraz düşündükten sonra "bayağı oluyor konuyla ne alakası var." Dedi batu. "Sen farketmiyorsun ama. Sende asyaya aşıksın ona bakarken gözlerin gülüyor onu deli gibi kıskanıyorsun. Onu başka erkeklere görmeye tahammül bile edemiyorsun. Ama korkuyorsun asya seni abi olarak görüyor diye korkuyorsun. Ama bence o seni abi olarak değil erkek arkadaş olarak seviyor. Onun yanında kızlardan konuşuyorsun ya gözleri doluyor. Seni seven kızın yanında altında bıraktığın kızları konuşmak sencede acınası değilmi." dedim batu başını önüne eğmiş düşünüyordu "haklı olabilirsin ama..." lafını devam edemeden yanımıza doruk geldi ve sustu "günaydın." diyip güldü. "Neyse ben bi asyaya bakıyım." diyip kalktı batu el sallayıp gitti. "Sanada günaydın." dedim. Batunun kalktığı yere oturup bana döndü "özel birşeymi konuşuyordunuz." dedi batu. "Yok havadan sudan. Dün yarış nasıldı." dedim merakla. Cebinden telefonu çıkarıp bir video açtı. "İzle bak ekin kazandı herzamnki gibi." diyip gülümsedi. Video başladığında tefona odaklandım. Bayağı iyi kullanıyor. "Vay be." dedim gülerek. "Ders zili çaldı kalkalım mı" dedim. Başıyla onayladı ve beraber sınıfa çıktık.

Sınıfa geldiğimizde yine gözler bize döndü. Ah bunların sorunu ne. Yerime geçip asyaya baktım. Sinirli gözüküyordu. "İyimisin." dedim. "İyiyim." dedi. "Gel bugün ikimiz okulu kıralım, eğleniriz." dedim gülümseyerek "tamam." dedi. Hoca gelmeden ilk o sınftan çıktı. Batuyu dürtüp "biz asyayla gidiyoruz azıcık kafasını dağıtsın." dedim. Batuda gülümseyip "tamam." dedi.

Beraber okuldan çıkıp taksiye bindik. "Bize gidip üzerimizi değiştirelim." dedim oda başıyla onayladı. Taksiciye ev adresini verdim ve araba ilerlemeye başladı. Titreyen telefonuma baktıgımda kurtarıcı dan mesaj olduğunu gördüm gülümseyip mesajı açtım.

Kurtarıcı
Hey nereye gittiniz. Kötü birşey yok dimi.

Ben
Yok. Asyanın morali bozuktu biraz eğlenelim dedik.

Kurtarıcı
Ekinde bozuk gibi :D

Ben
İlgilen o zaman arkadaşınla

Kurtarıcı
Peki abla. Hadi sana iyi günler

Mesajlaşmam sonunda bitmişti. Telefonu kapatıp çantama attım. Eve geldiğimizde taksiciye parayı ödeyip arabadan indik. Eve girip benim odama çıktık. Gardolabı açıp "istediğini al ve giyin." dedim asyaya gülümseyerek seçmeye başladı. Siyah bir bilek pantolonla gri salas bir tişört aldı. Bende siyah yüksek bel pantolonla, birazdaha yukarısında olan yarım bir tişört aldım. Banyoya gidip onları giyindim. Gayet şık olmuştum. Saçımıda at kuyruğu yapıp banyodan çıktım. Asya da giyinmişti ve çok şık duruyordu. "Süper olmuşsun." dedi asya gülümsedim ve telefonumla güneş gözlüklerimi elime aldım. "Gözlük istersen alabilirsin." dedim. Yanıma gelip gözlüklere baktı birtanesini seçip başına taktı. Kredi kartımı bulup aldım ve cebime koydum. Şimdi hazırdık aşşağıya inip ayakkabılarımızı giyindik ve evden çıktık. Taksi yi önceden çağırmıştık ve kapıda bizi bekliyordu. "Herşey için sağol." dedi asya. "Sen mutlu ol yeter. Şimdi üzülmek yok çok eğlenicez." dedim. Taksiciye adresi verip arkama yaslandım. Asya birinden mesaj beklermiş gibi sürekli telefona bakıyordu. "Kimden mesaj bekliyorsun." dedim merakla. "Hiç öyle bakıyordum sadece." dedi. Bende gülümseyip camdan dışarıyı seyretmeye başladım.

Kelebeğin Rüyası (Düzenleniyor)Where stories live. Discover now