K-R-9 Boş ders

285 44 10
                                    

Multimedyada ekin. Keyifli okumalar...

Günler sonra huzurlu bir uyanış çok iyi geldi. O malum Kabusu görmeden uyanmak çok güzel. Aslında ben zihnimde o olayı canlandırmasam sürekli görmem. İnsan beyni denen şey çok acayip. Kafamızda kurguladığımız herşeyi olmuş gibi hissediyoruz.

Yavaş yavaş üzerimi değiştirip aşşağıya indim. Teyzem uyanmış kahvaltı hazırlıyordu. Saate baktığımda dersin başlamasına on dakikanın kaldığını gördüm. "Teyzuş benim çıkmam lazım arabanı alabilirmiyim geç kalıcam yoksa." diyip yavru kedi bakışları attım. Teyzem gülümseyip anahtarları uzattı "al bakalım...dikkatli kullan." dedi. Yanağını öpüp evden çıktım.

Arabayı park edip koşa koşa sınıfa çıktım. Camdan içeriye bakındığımda hoca girmemişti. İçeriye girip yerime oturdum. Asyayla batu arkasını dönüp gülümsediler. "Günaydın." dedi batu. Aynı şekilde oytun ve asyada. Bende onlara gülümseyip "günaydın." dedim. Koşarak sınıfa bir çocuk daldı. "Ders boşmuş gençler." diyip sırasına geçri. Birden sınıfta ses şamata koptu. "Biz asyayla gezicez gelicekmisin." dedi batu. Ders boşya gezin tabi. "Yok ya siz gezin ben biraz kestiriyim." dedim. Batuyla asya gülümseyip sınıftan çıktılar. "Ee oytun hayat nasıl gidiyor."
"Olması gerektiği gibi" diyip gülümsedi oytun. Gülümseyip çantamdan çıkardığım kitabı karıştırmaya başladım. "Kampı duydunmu rüya." dedi oytun merakla. Gülümseyip tekrardan ona döndüm. "Ne kampı duymadım." dedim. Bu okulda yeni olduğumdan gerek herşeyi en son ben duyuyorum. "Okulda hersene yapılan kamp işte. Haftaya gidilcekmiş. Gelsene sende" dedi. Aslında gitsem kafa dağıtabilirim belki farklılık olur bana. "Tamam bana uyar...şey ekinde geliyormu" dedim merakla. Ekine karşı bende olan bir çekim kuvvet var. Allah sonumuzu hayr etsin. "O çocuğa aşığım deme bana sakın rüya." dedi oytun sinirle. "Hayır değilim... Hem neden sinir yaptın. Benim bilmediğim ne var bu çocukta." dedim kaşlarımı çatarak. "O ne biliyim sen iyi bir kızssın ekin aslında iyi biri ama kızlara karşi acımasız ya. Böyle sessiz olduğuna bakma çok ürkütücü bir çocuk." dedi. Evet fazla sessiz di o sigarası ve arabalarıyla mutlu gibi. Ama benim için aynısı denmez. Bi yanım onu çok merak etsede bir yanım ondan uzak dur diyor. "Merak etme benim o çocukla bi alakam olamaz şimdi konumuza dönelim kampa sen gelicekmisin" diye sordum merakla. Uzunca düşünüp tekrar bana döndü. "Gelirim." dedi. Sınıfın kapısına baktığımda içeriye uzun sarı saçlı topuklu ayakkabılı bir kız girdi. Üzerinde forma olmasıma rağmen öğrenci olduğu belli değil. Bu kız yenimi diye düşünürken ekinin yanıma gidip dudağına öpücük bıraktı. Kız eğilirken eteğinin kısalığından resmen müsait bir tarafları gözüküyordu. Ekin ona pas vermeden sınıfta içtiği sigarasına devam etti. Merakla oytuna dönüp "bu kız kim" dedim. Oytun tek yanak gülümseyip kıza tiksintiyle baktı. "Okulun vereni." dedi. Gülmemek için dudaklarımı bastırmaya çalıştım ama daha fazla hakim olamadım ve güldüm. Kız bizim ona bakarak güldüğümüzü fark etmiş olacakki kıvırta kıvırta yanımıza geldi ellerini beline koyarak "hayırdır" dedi. Onu iteleyip ayağı kalktım. "Sen hayırdır" dedim. Sesli bir şekilde nefes alıp "ne gülüyorsun karşında ayımı oynuyor." dedi bağırarak. Gülüp elimi çeneme götürdüm "yok... peynirinin türüne zam gelmişte nasıl o kadar yükseliştesin onu düşünüyordum" dedim. Sınıftan 'ooo' sesleri gelince kız iyice sinirlenip gitti. Oytun gülümseyip "vay be iyi kafa tuttun o kızın bi taraflarının inmesi lazımdı zaten de sen kendine dikkat et o bu konuyu burda kapatmaz." dedi. "Umrumda değil kendi bir şey sanan kaşarın teki o" dedim.

Dorukta okula gelmişti. Onlada biraz konuştuk başta bana kızdı kıza bulaştım diye ama sonra yumuşadı. Bu arada o kızın adı nilaymış. Okulda vermediği kişi sayısı çok azmış bu aralarda ekine ve doruğa asılıyormuş ama onlar pas vermiyormuş. Aslında ekinin pas vermediğine inanmıyorum çünkü sürekli yan yanalar.

Sınavlar sonunda başlamıştı. Sınavlar biter bitmez kampa gidilecekti o yalak nilayda gelicekti nilay demesek daha doğru olur,okulun vereni ona daha çok uyuyor.
Heycanla beklenen matamatik sınavı bu dersti. Telaşla yerimden kalkıp ekinin yanına gittim. O sigara kokusu birtek onun üzerinde güzel kokuyordu. "Çalıştıklarımızı hatırla senin yüzünden sınıfta kalmak istemiyorum." Dedim. Başını kaldırıp bana baktı "yanıma oturcaksın ve sınıfta kalmıcaksın nasıl bir fikir bücür." Bücürmüş sensin bücür. Aslında bücür demesinde bir problem yoktu ama gıcıklık değilmi "sensin be bücür" dedim alayla. Ekin olgun bir beyfendi olduğu için beni takmadan gözlerini devirmekle yetindi.

Sınav çok zordu bi kaç konuyu bilmiyordum. Ekin benden yardım istememişti. Kağıdına göz gezdirdiğimde hepsini yapmıştı. Sinirle sıradan kalkıp doruğun yanına gittim. Bileğim hala sızlıyordu. "Nasıl geçti." Diye sordum merakla. Gülümseyip "süperdi, senin nasıl geçti." Dedi. "Iyi geçti, neyse görüşürüz batuların yanına gitmem lazım." Dedim ve bahçeye doğru ilerledim. Merdivenlerde nilayla çarpıştık. Ama ben aldırmadan batuların yanına gittim. "Selam." Dedim neşeyle. Uzun zamandır görüşemiyorduk ve ikisinide özlemiştim. "O sen bizi tanırmıydîn." Dedi batu. Dil çıkartıp "çok komik, asya yı biraz çalabilirmiyim konuşmam gereken şeyler varda." Dedim merakla. Batu kafasıyla onaylayıp yanımızdan gitti. "Ekin nasıl biri asya." Dedim merakla. O çocuk beni kendine çekiyordu ve bunu istemiyordum. "Baştan anlatayım... Ekin çok mert biri. Bazıları onu kötü bilir. Yani dışarıdan bakanlar öyle biliyor. Ama içini kimse merak etmediği için ona yaklaşmıyo. Aslında iyi biri yani. Sürekli takıldığı bi mekan var ondada bu aralar fazla takılmıyo. Ama nihayetinde iyi biri yani. " dedi. Evet ekin dışarıdan kötü birine benziyo ama içini bilemeyiz. Belkide bizi herzaman yanıltan insanların gòrünüşleri. Biz hiçbir zaman içi önemsemeyiz kişi nasıl gözükürse òyle yargılarız. Hayatın bize öğretmek istediği ćok kural varken biz öğrenmek için aldanmayı bekliyoruz.

Selam arkadaşlar bölüm çok geç geldi biliyorum kusura bakmayın. Bi açıklık getirmek isterim. Bu kitabın sana bir sır vereceğim dizisiyle hićbir alakası yoktur. Ama o diziyi çok severdim. Ve bu yüzden demet özdemir ve ekin koçu ana karakter olarak kullandım. dizideki bazı sahnelerin videosunu alabilirim. Sizin için karakterler nasıl konuşmaları felan nasıl görün diye yapıcam. Neyse herkese iyi günler. Yorum yapıl beğenirseniz harika olur. (Bölümleru müsait oldukća yazıcam."

Kelebeğin Rüyası (Düzenleniyor)Where stories live. Discover now