K-R-11 Nerdeydi

235 41 8
                                    

Sabah uyandığımda ekin yanımda yoktu. Bi an düşündüm acaba rüyamı gördüm diye ama değildi. Televizyon odasında mısır tabakları felan vardı. Bugün kendi kendime bir plan yaptım, kampa gidicez ve benim yazlık pek kıyafetim yok. Üzerimi değiştirip teyzemin bıraktığı arabasına atladım. Emniyet kemerimi takıp yola koyuldum.

Alış veriş merkezinin otoparkına arabayı park edip mağazaları gezmeye başladım. İlk önce yazlıkların satıldığı klasik bir mağazaya girdim. Gözüme takılan asker desenli şortun kendime uygun bedenini bulup elime aldım. Alış verişte oyalanmayı sevmiyorum beğendiğimi alıp çıkıyorum. Üzerine siyah ve beyaz birde askılı tişört beğenip aldım. Bu mağazada şimdilik beğendiklerim buydu. Kasaya gidip aldıklarımın parasını ödedim ve başka bir mağazaya gitmek için yola koyuldum. Bu mağazadan tüm aradıklarımı alabilirdim. Her türlü eşya vardı ve hepsi spor ve harikaydılar. Yarım sarı tişörtü elime alıp altına beyaz bir şort ayarladım. İki tanede kıyafetlere uyumlu şapka ve gözlük alıp kasaya ilerledim. Bedenim belli olduğu için denemeden alabiliyordum. Bu mağazada da işim bitince ayakkabı mağazasına gittim, son olarak işim parmak arası terlik ve babet almak. Gözüme kestirdiğim mağazaya girdim ve bakınmaya başladım. Pembe bi parmak arası terlikle siyah bir terlik aldım vede beyaz babet. Bu mağazada da işim bitmişti. Saate baktığımda sekiz olmuştu ve hava kararmıştı bayağı oyalandım. Kır pidecisine gidip pakette iki tane pide siparişimi verdim. "buyrun hanım efendi afiyet olsun" diyip tezgahtar çocuk poşeti uzattı. Cüzdanımdan yeterli miktarı çıkartıp çocuğa uzattım ve pideciden çıktım. Sonunda işlerim bitmişti park ettiğim yerden arabaya binip evin yoluna koyuldum.

Eve geldiğimde arabayı evin garajına park edip garajı kilitledim. Bugün amma çok iş yapmıştım güzel bir dinlenmeyi hak ediyorum. Evin kapısını açıp eve girdim. Alışveriş poşetlerini bi kenara atıp koltuğa yayıldım. Ben eve gelene saat dokuz buçuk olmuştu. Eğilip ayakkabılarımı ayağımdan çıkardım. O kadar yorulmuşum ki bu koltuktan kalkcak halim yok. Gözlerimi kapatıp kendimi uykuya bıraktım.

Televizyon sesiyle gözlerimi açtım. Yan koltuğa baktığımda ekin oraya oturuyordu. Şaşkın şaşkın ona baktım nasıl içeriye girdiki. "içeriye nasıl girdin" dedim merakla. Televizyondan başını sonunda bana çevirip "anahtarla" dedi. Ona anahtar verdiğimi hatırlamıyorum. Konuyu kapatıp mutfağa ilerledim. Bendeki rahatlığa bak evimde yeni tanıştığım çocuk felan. Dolaptan bardak alıp su doldurdum ve içtim. Saçlarıma çeki düzen verip ekinin yanına gittim. "benim yüzümden düzenini bozma,hem baksana bidaha o çocukları görmedim" dedim. Kalmasını istiyorum ama onunda bir düzeni var. Cevap vermeden yukarıya çıktı. Poşetleri koyduğum kenardan alıp yukarıya çıkarttım.
Aldıklarımı dolaba yerleştirip üzerimi değiştirmek üzere banyoya gittim. Kapıyı kilitleyip üzerimdekileri değiştirdim ve tekrardan odaya girdim. Acaba ekin neredeydi. Diye düşünmedende edemedim. Odaları gezindiğimde ekini gördüm. Bi odada koltukta uyuya kalmıştı. Pike bulup üzerini örttüm. Uyurken o kadar masumduki. Yan koltuğa oturup onu izlemeye başladım. Kulağıma bir ses geldiğinde çalan telefonuna odaklandım. Kalkıp telefonuna baktığımda nilay arıyordu. Ekin telefonun sesinden uyanmış bana bakıyordu. "Telefonumun senin elinde ne işi var" diye tısladı. Telefonu ona uzatıp "nilaycığın aradı" dedim. Elimden telefonu kapıp ayağı kalktı. "Bücür" diyip yanımdan gitti. Bücürmüş hıh sen kendine bak be. "Salak"diye arkasından bağırdım. Ama duymadı. Zaten duysaydı gelir bağırırdı yada bileğimi sıkardı ekinin meşhur huyları. Kapının kapanma sesiyle aşşağıya indim. Etrafa bakındığımda o yoktu. İnsan bi çıkarken haber verir dengesiz. Tekrardan yukarıya çıkıp odama girdim. Bugün ki yorgunluğumu atacağım tek şey uyku olucaktı. Yatağımı açıp içine girdim. Ama aklım hala ekindeydi. İnsan bi haber verir dimi. Yatağa iyice yayılıp kendimi uykuya teslim ettim.
***
Evet beklediğim gün pazar günü gelmişti bu akşam galatasaray ve beşiktaşın maçı vardı. Telefonumu çıkarıp mesaj bölümüne girdim kurtarıcı yazısını bulup mesaj yazmaya koyuldum.

Kelebeğin Rüyası (Düzenleniyor)Where stories live. Discover now