K-R-31 Dün olanlarda neydi

197 13 9
                                    

Multi ekin ve rüya
Keyifli okumalar :*bu arada kitabımı yeni okumaya başlayan sinif arkadaşim zeynepe ithaf ediyorumm♥

Okula gider gitmez ekine bakındım. Ama yoktu. Dün ben uyuya kaldığımda beni eve bırakmıştı. Son hatırladığım oydu.
Sırama oturup ekin'in gelmesini bekledim.
Sınıf yavaş yavaş dolmaya başlamıştı ama ekin hâla ortalıkta gözükmüyordu.
Hocanın gelmesiyle birlikte sınıfça ayaklandık "günaydın, oturabilirsiniz" diyip masas8na geçti hoca. Bizde kalktığımız yere tekrar oturduk. Telefonuma gelen mesaj sesiyle merakla telefona baktım. "Âşşağıya gel" yazmıştı ekin. Camdan baktığımda arabasının önünde duruyordu. Çantamı alıp sınıftan çıktım. Aşşağıya indiğimde ekin yanıma gelip sıkıca sarıldı. Bende kollarımı onun beline doladım ve basımı göğsüne koydum. Birden nerden gelmişti bu sevgi diye düşünmeden de edemedim.

Ekinden ayrıldığımda gözlerini gözlerime sabitleyip alnıma öpücük kondurdu. Ona gülümseyip "özledin sanırım" dedim. Ekin gözlerini devirip "sorma ne çok özledim" dedi. Aldırış etmeden sorumu yönelttim "dün olanlarda neydi"

"Hadi binde arabaya gidelim" sorumu erteleyip arabata bindi. Arkasından bende binip "nereye" dedim. Ekin herzamanki gibi susmuştu sadece. Ekin yola devam ederkenen kırmızı ışık yandığında bana döndü "okulların kapanmasına az kaldı, kapanana kadar raporluyuz ikimizde beraber vakit geçireceğiz" dedi gülümseyerek. Şaşkınca ekine baktığımda burnumu sıkıp yanan yeşil ışıgın ardından önüne dönüp arabayı çalıştırdı "çok garip davranıyosun ekin. İçine bişey mi girdi. Hani girdiyse söyle hocaya götürelim" dedim. Ekin içten bi kahkaha atıp yoldan gözlerini ayırarak bana baktı "hadi ya. Sen nerden biliyon hacı hoca işini" dedi gülmeye devam ederken. Ona göz devirip "geç sen dalganı" diyip yola baktım.

Daha önce ekinle gelmediğimiz bir evin önünde durduk. Ekin indiğinde arkasından bende indim. Kapıyı açıp içeriye girdik beraber. Ekin ceketini koltuğa fırlatıp diğer koltuğada oturdu "çok açım bişeyler hazırlada yiyelim. Sen böyle gidersen evden kalırsın" ekinin yanına oturup "sen hazırla aç olan sensin. Hem ben evde kalmam. Beni be avukatlar ne hakimler ne doktorlar istedi" dedim. Ekin kaşlarını çatıp "kim o pezevenkler lan" dedi. Ciddiye alcağını sanmamıştım ama ciddiye almıştı "konumuz bu değil. Benimde karnım aç. Sen hazırla ben çok yorgunum" ayaklarımı uzatıp koltuğa iyice yayıldım. Ekin ayaklarımı koltuktan ittirip "bence bu etekle o pozisyon hiç iyi değil. Hem bu eteğin ne kızım senin. Yarısını evdemi unuttun" dedi. Ayağı kalkıp eteğimi aşşağıya çekiştirdim. Ekine dönüp "senin koca karı çeneni çekmek yerine gider bişeyler hazırlarım daha iyi. Mutfak nerde" diyip ellerimi belime koydum. Ekin ayağı kalkıp gek işareti yaptı. Beraber mutfağa girdiğimizde ekin eşyaların yerini gösterdi. Ne yapabilirdim ki "reçelli omlet yapayımmı çok güzel oluyo" dedim. Ekin yüzünü iğrenir gibi buruşturdu "reçelli omlet ne be" dedi. Dolaptan yumurtaları çıkartıp masaya koydum ve ekine döndüm "şimdi düşün. Krep in içine reçel sürülüyor dimi? Omlette krep gibi birşey yani omletede reçel konuluyor" dedim. Ekin yumurtayı çırpmak için kap ve kaşık çıkardı "bence sen ocagın altını yak tavayı bide yağı koy omleti ben yaparım. Yorulma sen" dedi. Ekine göz devirip tava ve yağı çıkarttım. Ekin karıştırmayı bitirince yağı koyucaktım. Ekin yumurtaları kırıp çırptı. Tuz ve süt koyup çırpmaya devam etti "süt.ne alaka ya. Reçel koymuyon süt koyuyon. Haksızlık" diyip dolaptan reçel çıkardım. Ekine sinsice sırıtıp reçeli salladım "bak şimdi reçeli ekmeğe sürüp yiyelim. Omletide böyle yiyelim. He olmaz diyosan yarında ben tokken yap sen o tarifi" diyip ocağın altını yaktı. Reçeli tabağa koyup sofraya koydum. Bi kaç kahvaltılık daha çıkartıp tabak ve çatallarıda sofraya koydum. Benim işim bittiğinde masanın bi ucuna oturup ekine baktım. Dikkatli bir şekilde omleti çevirıp bana baktı "öğren, öğren ilerde lazım olur. Beceriksiz" ekini aldırmadan "ekmekler nerde" diye sordum. Ekin omletin altını kapatıp eliyle bir yeri gösterdi. Ekinin gösterdiği dolaptan ekmekleri çıkartıp kestim ve tabağa koydum. Herşey hazır olduğunda ekin omleti sofraya koyup "parmaklarına dikkat et " dedi.
Ekinin çok övdügü omletin tadına bakıp çok asırı güzel olduğu halde yüzümü buruşturdum "benim reçelli omletim daha güzel" dedim. Ekin gülüp "çarpılcan bücür" dedi.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Dec 11, 2023 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Kelebeğin Rüyası (Düzenleniyor)Where stories live. Discover now