Hoofdstuk 7: gewoon melig doen

80 6 4
                                    

LINDSEY ~

I hear melodies in my head. Ja, dat klinkt wel goed. Ik pak me schriftje weer en schrijf het op. Het wordt wel goed, dat moet gewoon. Dan pak ik me glas met appelsap en drink heb nog net niet in een slok naar binnen. Dan probeer ik een deuntje, wat er wel leuk bij zou passen en pak me gitaar erbij. Eens kijken of het wel een iets is. Ik sla de noten aan en vindt het wel goed klinken. Ik probeer zo zacht mogelijk te spelen, aangezien iedereen slaapt. Dan voel ik opeens 2 armen om heen. Ik geef me over, doe me niks reageer ik meteen geschrokken. Sinds wanneer ben ik eng hoor ik de stem van Jai. Ik draai me om en zie Jai lachen. Gast, schrok me dood zeg ik terwijl ik zucht. Wat doen je dan op dit tijdstip in de woonkamer vraagt ie. Kon niet slapen vanwege alles leg ik hem uit. Wanneer heb je precies die wedstrijd vraagt ie als ie terug komt met zelf een glas appelsap en naast me is komen zitten. Zaterdag antwoord ik. Zal ik met je mee gaan vraagt ie. Hoeft niet, je hebt vast met b-brave iets te doen schudt ik me hoofd. Jij bent wel belangrijker zegt ie terwijl ie me recht in me ogen kijkt. De fans zijn belangrijker voor jou en ik red me wel leg ik hem uit. Ik beloof, mocht er iets zijn voor b-brave. Kom ik daarna naar jou, deal vraagt ie lief aan mij. Deal antwoord ik en hij knuffelt mij. Ik sta op en ga op de stoel zitten. Waarom ga je nou daar zitten vraagt ie verbaasd. Deze stoel zit lekker antwoord ik met een knipoog. Ow ja grijnst ie. Wat grijns jij nou vraag ik verbaasd. Maar hij staat op en loopt naar mij toe. Wat ben jij nou van plan vraag ik nog verbaasder. Nou, jou op vrolijken grijnst ie nog steeds. Maar hoe...... Ik heb me zin nog niet afgemaakt of hij begint me te kietelen. JAI!!!! HOU OP, JE WEET DAT IK DAAR NIET TEGEN KAN lach ik. Dan horen we een gil van iemand boven en schrik zo erg, dat de stoel achterover schiet. Zo slim als ik ben trek ik Jai mee. We vallen naast elkaar op de grond, wat er eigenlijk best wel grappig uit ziet. Jai zeg ik na een moment stilte. Ja antwoord ie. Ik draai me om en zie dat Jai zijn gezicht tegen de grond heeft. Ik moet me lach inhouden wat moeilijk is. Zullen we stoppen met stoelen te breken zeg ik met lach. Is goed antwoord ie. WTF horen we dan opeens. Als ik op kijk zien we een verbaasde Sam. Hoi zeggen Jai en ik tegelijk. Wil ik weten wat er is gebeurd vraagt ie twijfelen. Nop zeg ik met een lach. Um okee zegt ie nog en loopt dan weer naar boven. Ik kijk Jai aan en we schieten weer in de lach. We sporen echt niet.

EMMA ~

Als ik uit de douche om, kleed ik me om en doe snel me haren in een simpele knot. Dan doe ik lichte make-up. Als ik in de spiegel kijk, vindt ik het wel prima en loop de badkamer uit. Als ik langs Dioni loop, zeg ik niks. Die ruzie zit me nog steeds dwars. Ik snap ook niet, waar het opeens vandaan komt. Misschien zitten we teveel op elkaars lip. Wat raar is, want niemand anders lijkt er last van te hebben. Het zal wel komen, omdat onze karakters teveel botsen. Als ik beneden kom, is alleen Lindsey beneden. Heey zeg ik tegen haar. Ze steekt haar hand op en begint dan te spelen. Ze zingt er een stukje tekst erbij, maar het zegt me niks. Als ze klaar is staat ze op. Het klinkt best wel goed zeg ik tegen haar. Echt waar vraagt ze verbaasd. Jep knik ik. Heb er nog me twijfels over zegt ze onzeker. Hoe zit het nou met jou en Dioni veranderd ze van onderwerp. Heb eigenlijk geen idee. We zeggen niet echt iets tegen elkaar zeg ik terwijl ik naar beneden kijk. Zometeen begint ie als je van mij bent te zingen begint Lindsey te lachen. Ja, dan kan ie sowieso een nee verwachten lach ik nu. Dat heb je stiekem met alle liedjes knipoogt Lindsey. Niet stiekem, dat is gewoon de waarheid lach ik verder. Wat is er hier nou zo grappig vraagt een verbaasde Dioni. Ow niks, Lindsey is weer eens droog verzin ik snel. Ja joh, geef mij maar de schuld schudt ze haar hoofd. Zou je ons even alleen kunnen laten vraagt Dioni serieus aan Lindsey. Um, ja tuurlijk zegt ze verbaast en ze loopt weg. Wat zou er aan de hand denk ik bij mezelf. Wat is er vraag ik dan aan hem. We moeten praten.


DIONI ~


We moeten praten zeg ik serieus tegen haar. Um okee, wat is er dan vraagt ze verbaasd, maar toch ook deels geschrokken. Zoals we gisteren deden, moeten niet meer gebeuren. We leken opeens vreemden voor elkaar leg ik haar uit. Ja, dat gevoel had ik ook zegt ze terwijl ze naar beneden kijkt. Ik denk ook, dat dit deels komt door Elina begin ik. Ik ben gewoon bang, dat ze tussen ons komt zegt ze met moeite. Ik loop naar haar toe en geef haar een knuffel. Dat laat ik niet gebeuren probeer ik gerust te stellen. Het hoeft niet jou schuld te zijn, wie weet waar ze allemaal tot in staat is zegt ze en merk dat ze steeds banger ervoor wordt. Dan gaan we er wel nu een einde aan maken zeg ik met een besluit. Je gaat haar toch niks aan doen zegt Emma geschrokken als ze me loslaat. Nee, maar ze gaat nu echt horen dat ze tever is gegaan zeg ik met een serieuze blik. Dioni zegt ze dan met een kleine glimlach. Ja vraag ik verbaasd. Die serieuze blik staat je niet schudt ze haar hoofd met een glimlach. Het komt wel goed knipoog ik. Ik geef een zoen op haar wang en loop richting de voordeur. Moet ik meegaan hoor ik haar nog vragen. Nee, dit los ik wel op zeg ik nog. Ik doe deur open en sluit hem achter me. Dit moet nu afgelopen zijn denk ik bij mezelf. Anders zijn Emma en ik uitelkaar door haar. En dat laat ik niet gebeuren. Dan loop ik richting de villa van haar.


EEN LEKKER VROEG HFD. HAD DE EERSTE 2 UUR VRIJ OMDAT ZE ZIJN UITGEVALLEN. HOOP DAT JULLIE DIT BOEK IETS VINDEN. TWIJFEL ER NAMELIJK HEEL ERG OVER. LAAT DUS WETEN OF JE HET IETS VINDT EN VERDER TOT MORGEN LUITJES.


LINDSEY :O :O :O

The Brave WayWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu