Hoofdstuk 8: keuzes maken

83 6 0
                                    

KAJ ~

We zitten met de jongens te praten over dat we de meiden willen verrassen. Nou ja, iedereen behalve Dioni zit hier. Hij is net weg gegaan en de meiden zijn even met de paarden rijden. En weet jij iets vraag ik aan Sam. Niet echt schudt hij zijn hoofd. We kunnen gaan skiën stelt Jai voor. Nee antwoorden Sam, Cass en ik tegelijk. Nou zegt Jai als een klein kind. En weer iets breken, nee dank je antwoord Sam niet bepaald vrolijk. Met ze op ponykamp gaan zou wel erg faal zijn hoor ik Cassius opeens mompelen. Eigenlijk is dat niet zo slecht idee, zoiets zien ze sowieso niet aankomen zeg ik. De andere kijken me aan alsof ik gek ben geworden. Wat, het is toch een verrassend idee zeg ik verbaast. Jij ziet ons en Dioni op een paard zitten zegt Jai nog verbaasder dan mij. Daar zijn de meiden voor probeer ik ze gerust te stellen. Ik weet het niet schudt Sam zijn hoofd. Waarom niet vraag ik maar meteen. We vallen sowieso en wie weet breken we dan wel iets zegt ie meteen gestrest. Jij hebt nu echt een breek fobie schudt Jai zijn hoofd. Het deed echt pijn zegt Sam soft. Ik zie dat Cassius daardoor in de lach schiet. Ik kijk Jai aan en wij schieten ook in de lach. Dank je, aan jullie heb ik ook iets schudt Sam zijn hoofd. Dan horen we een deur open en dicht gaan. Volgens mij was dat de voordeur vraag ik in het algemeen. Volgens mij ook reageert Jai. Dan komt een "dood" stille Dioni binnen gelopen. Heey, is er iets vraagt Cassius verbaast. Huh, ow, nee niks hoor reageert hij raar. Gast, we kennen je langer dan vandaag schudt ik me hoofd. Het ligt ingewikkeld antwoord ie op de een of andere manier raar. Niks kan ingewikkelder dan wat wij nu doen zegt Sam. Nou eigenlijk wel antwoord hij. Wat is er dan vraagt Cassius. Elina heeft mij gezoend.

LISA ~

Heey, hier kunnen we door het bos zegt Farah uit niets. Als ik opkijk zie ik dat ze naar een bos wijst. Maar we moeten wel rustig doen, we hebben Lisa er nog bij zegt Britt dan. Bella is sowieso rustig vandaag zegt Emma. Ik knik. Ja, anders had ik er al lang afgelegen zeg ik met een kleine glimlach. Waarneer zou je zelf weer mogen rijden vraagt Lindsey aan mij. Waarschijnlijk over een paar dagen uit de rolstoel en dan moet ik nog 1 a 2 weken rustig doen en dan mag ik weer rijden leg ik in het algemeen uit. Iedereen knikt en dan stappen we voorzichtig het bos in. Na een tijdje merk ik dat Lindsey stil is. Van de week was ze ook stil en toen kwam dat verhaal eruit over Danielle. Ik vraag me af of er nu ook iets aan de hand. Is er iets vraag ik als Emma met Bella naast Lindsey met Lorenz is gaan rijden. Ze kijkt op en knikt. Wat is er dan vraag ik verbaast. Jai zucht ze. Jai? zeg ik nog verbaasder. Ja, hij doet zo raar op sommige moment vertelt ze. Maar dat is toch altijd al lacht Emma. Nee niet zijn raar, maar.... hoe moet ik het uitleggen zegt ze terwijl ze naar woorden zoekt. Elke keer als ik het over heb dat ik me niet meer zo zelfverzekerd voel zoals vroeger, zegt hij dat hij niet vindt. En me nog steeds zo ziet als vroeger. Maar ik ken hem pas echt sinds alles begon zeg maar probeert ze uit te leggen. Ik snap het niet schudt ik me hoofd. Hij zegt op een bepaalde manier, dat ie haar al langer kent dan dat zij denkt zegt Emma opeens. Ow zo knik begrijpend. Maar dat is wel raar zeg ik tegen Lindsey. Ja, daarom zit het me steeds dwars. Waarvan zou hem me dan moeten kennen zucht ze. We komen er wel achter knipoog ik. Als ik jullie toch niet had glimlacht ze. Komen jullie nog horen we dan opeens. Als we opkijken zien we Britt en Farah een heel stuk verderop. Ja roepen we alle 3. Emma geeft Bella een zacht tikje en die loopt meteen door. Maar Lorenz heeft er geen zin in en gaat zelfs stil staan. En nu luister je zegt Lindsey fel en geeft hem een zweep tik. Dan gaat ie wel weer stappen. Koppig lach ik. Net zo als zijn baasje lacht ze. Gelukkig lacht ze weer.

LINDSEY ~

Als we terug bij de villa komen, zet ik Lorenz op zijn stal. Knurft dat je soms bent schudt ik lachend me hoofd. Ik krap nog even zijn hoeven en borstel hem snel. Morgen krijg je weer eens een poets beurt, want je bent soms echt een viespeuk schudt ik lachend me hoofd. Hij briest nog even en begint dan aan zijn avond eten. Vreetzak denk ik bij mezelf. Ik doe de stal deur dicht en loop naar de tuindeur. Ik kijk op zij en zie het zwembad liggen. Gek, dat we die nog niet hebben uitgeprobeerd. Dat moeten we morgen maar eens doen. En over 3 dagen alweer de Voice. En na dat weekend, weer school. Ik zucht alleen al bij die gedachte. Ik zie Tessa en Britney ook. Ze zitten in zo talentenklas, maar wel op onze school. Alleen die Elina zit er ook. Vraag me af, hoe we dat gaan doen. Dan merk ik dat ik nog steeds bij de deur staat te dagdromen. Ik doe me laarzen uit en loop naar binnen. Ik leg ze bij de andere, maak die morgen wel schoon denk ik bij mezelf. Ik ga op de bank en kijk om me heen. Maar iedereen is denk ik in zijn kamer. Mooi zo denk ik bij mezelf. Ik pak de afstandbediening en zet de tv aan. Ik zap naar Disney Channel en zie dat Violetta is afgelopen en lab rats begint. Ben helemaal gek van die serie. Vooral de jongen die Chase speelt, vindt ik leuk. Maar dat zeg ik Jai natuurlijk niet. Als het al even bezig is, voel ik 2 armen om me heen. Dat kan er maar 1 zijn en die ga ik maar eens een belangrijke vraag stellen. Jai begin ik. Ja hoor ik hem zeggen. Wil je me vertellen, waarom je doet alsof je me kent van vroeger.

HET IS ME GELUKT. IK WAS BANG DAT HET ME NIET ZOU LUKKEN OM VANDAAG NOG TE SCHRIJVEN, BUT I DID IT. BEN MORGN VRIJ OFCOURSE DUS GA LEKKER VROEG SCHRIJVEN EN EVEN EEN VRAAG BRIT. PLEASR SCHRIJF SNEL VERDER AAN WHY ME? IK WIL WETEN HOE HET VERDER GAAT. EN VOOR DE REST VAN ME LEZERS. LEES OOK EMMA's BOEKEN, WANT THEY ARE AMASING. SO READ THEM EN TOT MORGEN

LINDSEY 😳😳😳

The Brave WayWhere stories live. Discover now