Hoofdstuk 14: wedstrijd

68 4 1
                                    

BRITT ~

Weet jij wat er met Bella is vraag ik aan Lisa als we bij de stallen staan. Nee, geen idee schudt ze haar hoofd. Ik kijk naar Bella en merk dat ze alleen maar drukker doet. Misschien moeten we het maar aan Emma vragen wat er is. Die zal het heus wel weten stel ik voor. Dat is een slim idee knikt Lisa. Ik doe de staldeur van Pim dicht en duw Lisa richting onze tuindeur. Weet je wat raar is vraagt ze dan opeens. Wat dan vraag ik verbaast. Dat we een privé zwembad hebben en dat ie nog niet is gebruikt zegt ze eigenlijk best wel verbaast. Dan komen zowat binnen in een chaos. HOEZO, HEB JE HAAR ZOMAAR LATEN GAAN schreeuwen Lindsey en Farah naar Dioni. Ze wou niet luisteren en kreeg haar niet op andere gedachtes schudt Dioni zijn hoofd. Wat is er aan de hand vragen Lisa en ik verbaast. Emma is weg zegt Lindsey ongerust. Hoezo weg vraag ik nog verbaasder. Ze is naar huis gegaan vanwege de problemen rondom Elina legt Farah uit. Wat zeg ik geschrokken. Is het echt allemaal mij schuld zegt Dioni dan opeens geschrokken. Ik denk dat er meer aan de hand is zegt Kaj opeens die uit de keuken komt gelopen. Dat denk ik dus ook knikt Lindsey. Dan schiet mij opeens iets te binnen. Lindsey moet jij niet over 5 minuten naar de manege zeg ik dan tegen Lindsey. Ow, shit je hebt gelijkt schrikt ze. Ze springt op en rent naar haar kamer. Jai hoe laat kom jij vraag ik aan Jai als ik hem voorbij zie lopen. Ik ben bang van helemaal niet, want we hebben een optreden rond de tijd dat ze moet rijden zucht ie. Ow okee antwoord ik. Britt, zou je me helpen met me strik knot, ik krijg hem niet goed hoor ik vanuit Lindsey's kamer. Ik kom antwoord ik. Ik loop naar haar kamer en zie dat ze al haar wedstrijd kleren aan heeft. Doe je zometeen je trainingspak aan vraag ik aan haar. Ja, natuurlijk antwoord ze. Ik knik en help haar met haar knot. Als ik haar heb geholpen loop ik haar kamer uit. Dan zie ik Sam voorbij komen en sla ik dicht. Zijn die nachtmerries het einde van ons relatie.

LINDSEY ~

Daar sta ik dan met Lorenz in me hand. Zonder Jai. Ben ik zo onbelangrijk voor hem geworden in zo korte tijd. Ik zucht en loop met de teugels van Lorenz in een hand en me zweep in de ander, naar de inrijbak. Er is wel heel veel concurrentie, en goede ook nog. Net nu ik Jai's peptalks kan gebruiken is ie er niet. Dan zie ik de andere meiden naar me zwaaien. Ik zwaai nog een keer terug en singel Lorenz nog een keer aan, aangezien Lorenz altijd zijn buik inhoudt. Eigenwijze knol dat je bent schudt ik lachend me hoofd. Dan maak ik me beugels op maat en stap ik rustig op, aangezien Lorenz als je te snel bent niet blijft staan en dan val je ook weer naar beneden. Als ik erop zit, doe ik me handschoenen aan en kan ik hem laten stappen. Na goed een kwartier in stap figuurtjes te hebben gereden, ga ik het nog een keer in draf doen. Gelukkig hoef ik nog geen galop, omdat ik F2 doe. Soms kan het nog wel eens handig zijn, dat ik iets lager zit. Dan is de gene voor mij aan de beurt en ga ik nog even stappen en laat ik Lorenz eff zijn hals strekken. Met de seconde worden me zenuwen erger. Waarom is Jai er nou niet denk ik bij mezelf. Dan wordt er omgeroepen en rij ik de bak in. Okee, let's do this. Ik spoor Lorenz aan en hij begint actief te stappen.

FARAH ~

Ze doet het echt goed zeg ik als ze bijna klaar tegen Britt en Lisa. Ja, maar je merkt wel dat ze zenuwachtig is en dat kan punten kozen merkt Britt op. Misschien heb je wel gelijk ja knik ik dan. Het komt wel goed, ze heeft haar proefjes gewoon goed gereden zegt Lisa dan opeens. Klopt ook weer schudt ik lachend me hoofd. Dan zie ik dat ze moet afwenden om daarna te gaan stappen. Als ze dat geeft gedaan moet ze daarna halt houden en groeten naar de jury. Dan mag ze de rijbaan verlaten. Ze ziet er inderdaad wel opgelucht uit denk ik. Dan mag ze nog even uitstappen. Ondertussen lopen wij alvast richting de heide achter de buitenbakken, daar mocht Lorenz even vrij rond rennen als ie wou of grazen. Na ongeveer 10 minuten komt Lindsey met Lorenz aan de hand richting ons gelopen. Als ie in de hei staat zadelt ze hem af en doet hem een makkelijker hoofdstel zonder teugels aan. Zo die kan gaan grazen lacht ze als ze naar ons komt gelopen. Hoe laat is de prijsuitreiking vraagt Lisa aan haar. Ik denk zo, want ik was een na laatste, dus we moeten maar richting de kantine hier. Dus we lopen op ons gemak naar de kantine hier. Als we binnen komen zijn ze net bezig met de F4 dus we zijn op tijd. Lindsey wurmt zich tussen de ukkies als er wordt geroepen dat ze F2 bekend gaan maken. Dat zag er eigenlijk wel grappig uit lach ik. Nogal lacht Lisa nu ook. We zijn zo aan het lachen, dat we niet horen dat ze beginnen met bekend maken. Tot we horen dat Lindsey 5de is geworden. We zien nog wel dat ze een groen rozet krijgt en haar vel met proeven en beoordelingen. Ben wel trots op mezelf lacht Lindsey als ze weer bij ons staat. Mooi zo antwoord Britt. Ik ga gewoon voor alle kleuren lacht ze. Welke heb je al vraag ik. Roze, oranje en nu groen. Ben 9de de eerste keer geworden, laatste keer 1ste en nu 5de dus legt ze uit. Zullen we maar naar huis zijn zegt Lisa dan opeens. Is goed zeggen de andere en ik dan in koor. Als we alles hebben, gaan Lorenz halen en die gaat gelukkig snel mee de trailer in gelukkig. Onderweg bekijken we Lindsey's vel en geven we haar tips. De reis is dus al snel voorbij. Als we aankomen zien we dat de boys er al zijn. Maar als we Lorenz in zijn stal hebben gezet, merken we al dat het behoorlijk stil is in huis. En we hebben dan ook gelijk als we binnen komen. Wat is er aan de hand vraagt Lindsey in het algemeen aan ze. Dit zegt Dioni en houdt down een brief omhoog. Wat staat erin vraag ik. Emma is ontvoerd.

DE WEDSTRIJD IS EEN DEEL WAARGEBEURD HEB NAMELIJK 2 WEKEN TERUG WEDSTRIJD GEREDEN EN BEN DUS 5DE GEWORDEN ALLEEN WAS DAT OP LEX INPLAATS VAN LORENZ, MAAR ZE HEBBEN PRECIES HETZELFDE GEDRAG DUS WAS WEL MAKKELIJK OVERTENEMEN. VERDER KAN IK NU WEL VAKER SCHRIJVEN OMDAT IK NU EEN LAPTOP HEB EN DEZE ZONDAG GA IK ECHT VERHUIZEN DUS HEB IK OOK WEER EEN EIGEN KAMER. MAAR ER KOMEN NU DE LAATSTE WEKEN NOG WEL HEEL VEEL TOETSEN DUS HET BLJFT 1X PER WEEK NOG MAAR KAN NU WEL VOORUIT WERKEN. EN VERDER ZEG IK TOT VOLGENDE WEEK.

LINDSEY

The Brave WayDonde viven las historias. Descúbrelo ahora