Hoofdstuk 18: Opdracht of hint?

79 3 2
                                    

LINDSEY ~

Ik snap jou vriendje echt niet schudt ik me hoofd terwijl Britt en ik richting huis gaan. Hoezo vraagt ze verbaast. Eerst verschijnt ie plots op onze school, omdat ie iets belangrijks moest vertellen. Maar toen we met de meiden compleet waren, zei die dat ie het beter thuis kon vertellen. En toen inderdaad iedereen thuis was, zei die weer dat ie het beter kon vertellen als Farah en Cassius terug waren van hun dansles. Maar ja, die kwamen van streek thuis en zeiden helemaal niks meer en ging het weer niet door leg ik haar uit. Hij zal het heus zometeen wel vertellen probeert ze me gerusttestellen. Ik weet het gewoon niet meer allemaal zucht ik. Eenmaal thuis zet ik me scooter in de garage en Britt haar fiets in de schuur. Weet je wat stom is zegt Britt dan opeens. Wat vraag ik verbaast. Dat niemand een auto heeft, maar de scooters in de garage staan, terwijl de fietsen in de schuur staan zegt Britt dan verbaast. Nou je het zegt ja knik ik dan. Het zal wel voeg ik toe terwijl ik me schouders ophaal. Als we binnen komen, zien we dat alleen Jai en Dioni binnen zitten. Heey, waar zijn de andere jongens vraag ik aan Dioni, aangezien ik Jai ontwijk. Sam is met Kaj even iets halen, geen idee wat. En Cassius is even naar Global antwoord Jai dan. Ik vroeg het aan Dioni zeg ik dan best wel bitchy. Ik zie dat Jai best wel opkijkt van die reactie en eigenlijk ik ook wel. Ik heb nog steeds gevoelens voor hem, maar als ik geen steun aan hem heb gaat het gewoon niet. Blijkbaar heb ik hem gekwetst, want hij staat op en loopt naar buiten. Eigenlijk moet ik achter hem aan gaan, maar iets houdt me tegen. Ik ben blijkbaar te trost om toe te geven dat dit alles een grote fout is. Ik wil hem, maar kan het nog wel? Dan hoor ik de deur open gaan en wordt ik uit me gedachtes gehaald. Sam, vertel nou eens wat er aan de hand is, want zo gaat het niet zegt Britt dan opeens als Sam in de deuropening staat. Hij zucht even en legt dan de tassen op de grond. Moet ik Jai even halen biedt Dioni dan aan. Doe maar antwoord Sam. Dioni knikt en loopt de tuindeur uit. Dan schiet me iets te binnen. Moeten Lisa en Farah het ook niet weten vraag ik dan aan Sam. Die weten het al schudt ie zijn hoofd. Huh, maar hoe dan vraagt Britt verbaast. Dat ga ik nu uitleggen.

JAI ~

Waarom zijn we nou opeens zo uitelkaar gegroeit en beter nog hoe. Ik zie opeens een steentje op de grond liggen en geef er een trap. Ik moet iets verzinnen om haar weer terug te winnen. Maar wat? Eerst liep het niet goed toen ik haar alles vertelde van vroeger en daarna zagen we elkaar gewoon te weinig. Ik schud me hoofd en loop door. Ik loop langs de stallen en het lijkt alsof Lindsey haar paard het ook voelt, dat er iets mis is. Want wanneer ik langs Lorenz zijn stal loop steekt ie zijn hoofd naar buiten. Jij kent haar buiten dan mij, wat moet ik doen zeg ik op de een of de andere manier tegen hem. Hij hinnikt even en gaat dan weer in zijn hooi liggen. Nou, daar heb ik dus ook niks aan denk ik bij mezelf. Ik wil weer doorlopen als ik wordt tegen gehouden door iemand. Ik draai me om en zie Dioni staan. Heey gast antwoord ik down. Ik weet dat je problemen hebt met Lindsey, maar Sam moet ons iets belangrijks vertellen. Ik knik en loop met hem mee terug naar de villa. Weet je al hoe je Lindsey terug krijgt vraagt ie dan opeens als we terug lopen. Ik schud van nee en zucht erbij. Ik heb misschien wel een idee zegt ie dan opeens. Ik sta stil en kijk hem verbaast aan. Hoe bedoel je vraag ik verbaast. Nou, vrijdag is toch de finale vraagt ie aan mij. Ja, hoezo vraag ik nog steeds verbaast. En ze moet toch een duet met een BN'er zingen. Ja zeg ik nog steeds verward. En wij zijn toch een soort van BN'ers knipoogt Dioni dan. Dus je wilt gaan zorgen dat ik met haar dat duet ga zingen snap ik dan waar hij naartoe wil. Inderdaad knikt ie dan. En hoe wil je dat regelen kijk ik hem verbaast aan. Laat dat nou maar aan mij over antwoord ie en loopt dan de villa in. Ik zucht en loop dan ook maar terug de villa in. Terug naar de chaos. Maar hoe wil ie in hemelsnaam dit regelen, waarschijnlijk heb ze al lang een duet partner. Of niet?

SAMUEL ~

Dan komen eindelijk Jai en Dioni binnen gelopen. Waar bleven jullie zucht Kaj. Lang verhaal schudt Dioni zijn hoofd en kijkt naar Jai. Ik knik en vertel iedereen dat we maar beter op de bank kunnen gaan zitten. Ze stemmen ermee in en we gaan allemaal op de bank zitten. Ik zucht even en laat iedereen dan brief zien. Wat is dat nou vraagt Britt verbaast. Een brief antwoord ik. Ja, dat snap ik, maar wat staat erin zucht ze. Ik zou zeggen lees maar en leg de brief zo open dat iedereen het kan lezen.

Beste vriendjes van Emma,

Julie zullen al wel hebben gehoord dat Emma verdwenen is. Nou, ze zit hier gewoon bij mij. Julie kennen mij niet en dat zal ook zo blijven. En is ook maar een iemand weet wie ik ben, zou ik maar je mond houden. Want als het er uit komt wie ik ben, zal het niet goed aflopen met jullie Emma. Maar als jullie haar ooit levend terug willen zien, doen jullie dus zoals ik al had gezegd aan de telefoon opdrachten moeten doen. De eerste opdracht zullen jullie morgen op de mat vinden en zal dus door mij lieve assistent worden gebracht. Deze assistent kennen jullie maar al te goed en als je een beetje goed nadenkt weten jullie al wie het is. Maar die gene kent Emma niet zo als ik haar ken. Maar dat gaat jullie niks aan. Dus mondjes houden en doe wat ik zeg wat jullie moeten doen om Emma te redden. Farah en haar vriendin hebben al te horen gekregen wat ze moeten doen en de rest hoort het morgen in brief.

Gegroet,

Anoniem

Als iedereen het gelezen heeft zijn ze nog stiller dan eerst. Wat moeten we nu doen kijkt Lindsey geschrikt. Ik heb echt geen idee schudt ik me hoofd. Is er misschien een hint die we kunnen vinden, meestal is er wel iets wat een hint geeft zegt Kaj dan opeens. Kaj, het is geen CSI schudt Dioni zijn hoofd gestrest. Je weet maar nooit haalt ie zijn schouders op. Hij had het wel over een assistent die wij kennen merkt Lindsey dan op. Ja klopt antwoord Britt. Enig idee wie vraag ik in het algemeen. Ja, drie keer raden zegt Dioni dan. Nou antwoord ik ongeduldig. Het begint op E, eindigt op Lina en heeft een grote hekel aan Emma zegt ie dan. Ik wist het zegt Lindsey opeens. Ik kijk haar verbaast aan. Ik had toch vertelt dat me nicht zei dat ze al een tijdje vermist was en soms opeens verdwenen. Hierdoor vallen alle puzzelstukjes in elkaar legt ze dan uit. Maar dan heb ik nog steeds een vraag zegt Britt dan. Wat vraag ik aan haar. Hoe wist ie wel precies Farah's naam en noemde die de rest niet zegt ze dan verbaast. Misschien omdat hij Farah wel kent zegt Dioni. Maar dan zou Farah het misschien ook wel moeten weten merkt Kaj op. We kunnen het straks vragen stel ik voor. Maar die ontvoerder zei als iemand het doorvertelt dat we Emma niet meer zien schrikt Dioni dan. Maar alleen zo weten wie misschien wie het is en anders moeten we iedereen in de gaten zegt Sam. WAAROM PRATEN JULLIE OVER FARAH!!!! klinkt er dan door de gang.

OMG VERLEIDEN IS UIT EN HIJ IS SO GEWELDIG. LOVE IT. EN HEB EINDELIJK VAKANTIE JEEEE. MAVO 3 ZIT EROP NA DE VAKANTIE BEGINT MIJ LAATSTE JAAR OP HET VMBO EN DAN EVEN KNALLEN OM NAAR HAVO TE KUNNEN. OKEE GENOEG OVER MIJ. ALLEEN 1 AUGUSTUS GA IK NAAR B-BRAVE OMG ZO ZIN IN. NA MEER DAN 1 JAAR ZIE IK ZE WEER. NOU JA HOOP IK ZE TE ZIEN ER ZULLEN WEL VEEL MENSEN ZIJN EN BEN MAAR KLEIN DUS HOPELIJK KAN IK HET WEL ZIEN. MAAR GOED IK BEN VAN PLAN OM VANAF MAANDAG OMDAT IK NU VAKANTIE HEB EN ALLEEN DE 1 STE WEEK VAN DE ECHTE ZOMERVAKANTIE MEEHELP MET PONYKAMP EN DE LAATSTE 2 WEKEN IN ITALIE ZIT. OM MISS OM DE DAG TE GAAN PLAATSEN ALS HET LUKT NATUURLIJK. IK WIL DIT BOEK HEBBEN EN DAARNA HET LAATSTE DEEL ZODAT IK ME OP TIJD OM ME LAATSTE JAAR KAN FOCUSSEN. MAAR DE DETAILS VOLGEN NOG. GENIET ALS JE OOK AL VAKANTIE HEBT EN ANDERS NOG EVEN KNALLEN MENSEN. LATERZZZ.

LINDSEY XXX

The Brave WayΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα