Hoofdstuk 13: de druppel

72 3 3
                                    

FARAH ~

Ik sta even met Cassius te praten als Lisa over stuur de kamer van Kaj komt uitgereden, alweer. Lisa, waarom kom je nou weer overstuur vraag ik verbaast. Kaj zij gisteren dat ie niet wist wie hij moet kiezen en moest er een nachtje erover slapen. Dus ging net terug naar hem en hij weet het nog niet. Nu ben ik er klaar mee en zoekt hij het maar uit legt ze ons uit. Lisa, wacht horen we dan opeens. Het volgende moment staat Kaj in de woonkamer. Ze kijkt hem boos aan en rijdt haarzelf naar buiten richting de stallen. Man, als blikken konden doden mompel ik tegen Cassius. Dan was b-brave een kwartet geworden moet ie zijn lach inhouden. Ahhhh, dat is zielig zeg ik met een lach tegen hem. Wat moet ik nu doen zegt Kaj in paniek en laat zich in een stoel vallen. Geen idee gast, ik bemoei me er niet mee zegt Cassius terwijl hij zijn schouders ophaalt. Je moet gewoon een keuze maken, Lisa en misschien Tessa ook wel gaan hier aan onderdoor zeg ik tegen hem. Ik weet het, maar dat is het probleem. Ik kan geen keuze maken. Ik zit gewoon in de knop met mezelf zegt ie met moeite. Zijn jullie ooit op 2 personen verliefd geweest vraagt ie dan aan ons. Ik schudt me hoofd net als Cassius. Nou, daar heb ik ook niks aan schudt Kaj zijn hoofd. Misschien kan Dioni helpen zegt Cassius dan opeens. Hoezo dat vragen Kaj en ik allebei verbaast. Geen idee kwam het ineens in me op zegt Cassius eigenlijk net zo verbaasd als ons. Het is het proberen waard haalt Kaj zijn schouders op. Dan zien we Lindsey opeens voorbij lopen met Britt naast haar. Heey, wat gaan jullie doen vraag ik aan hun. We gaan eff een bosritje maken, ga je mee zeggen ze. Is goed even me spullen pakken zeg ik nog tegen ze. Ze knikken en ik ren naar boven. Maar als ik langs de kamer van Emma kom, hoor ik iets wat niet goed klinkt. Ow nee.

DIONI ~

Ik laat me op mij bed vallen en voel me ook gewoon niet goed. Wat moet ik nu doen? Als het zo door gaat ben ik haar kwijt denk ik bij mezelf. Misschien moeten we samen een plan verzinnen, in plaats van dat ik het zelf moet doen. Ik sta op en loop me kamer uit. Gelukkig zit Emma's kamer tegenover de mijne. Ik hoor even me naam van beneden, maar let er even niet op. De verrassing hebben we ze ook nog niet vertelt, misschien kan dat helpen. Ik klop op de deur van Emma, maar er wordt niet gereageerd. Ik klop nog een keer en hoor dan: Dioni ga weg, haar stem zeggen. Ik wil met je praten zeg ik terug. Waarover wordt er gezegd. Ons, dit kan niet zo langer en ik kan niet zonder jou zeg ik. Op dat moment gaat de deur open en zie ik dat haar ogen rood zijn. Dus dat betekent, dat ze heeft gehuild. Dit kan zo inderdaad niet langer zegt ze dan terug. We moeten er zijn voor elkaar en.... maar wordt al onderbroken door haar. Misschien is het beter als we elkaar even niet zien zegt ze dan. Wacht wat, wat bedoel je zeg ik zowel verbaast als geschrokken. Dit is niet goed, we doen elkaar alleen maar pijn schudt ze haar hoofd. Maar ik wil jou niet kwijt zeg ik meteen terug. Ik jou ook niet, maar het gebeurt toch. Hoeveel we ook ons best doen schudt ze weer haar hoofd. Dan loopt ze naar haar kast en haalt haar koffer eruit. Waar ga je naartoe vraag ik verbaast. Ik denk dat ik naar huis ga zegt ze dan. Maar dan horen we een gilletje vanuit de gang.

EMMA ~

Ik loop langs Dioni heen, om te kijken wie er is. Maar als ik me deur open doen, zie ik niemand op de gang. Huh, ik dacht dat ik iets hoorde en doe de deur weer achter me dicht. Alsjeblieft ga niet weg zegt Dioni als ik langs hem heenloop en weer voor me koffer sta. Het kan niet anders schudt ik me hoofd. We kunnen hier tegen vechten, dit is precies wat ze wil zegt ie dan. Ik zucht even en kijk hem dan aan. Ik kan niet meer, hoe je het ook wind of keert ze zit er toch tussen. Ze lijkt ook niet optegeven en ik ben er klaar mee zeg ik dan. Ik loop naar me kast en begin er kleren erin te doen. Maar als ik er al wat heb in gedaan houdt Dioni me tegen. Stop hiermee, jij weet net als ik, dat we niet zonder elkaar kunnen zegt ie. Ik sta even stil en moet even slikken. Ik hou van je, laat me niet alleen zegt ie met moeite tegen mij. Ik ook van jou, maar ik wil die strijd niet meer aan zeg ik tegen hem. Misschien is een tijdje rust wel goed voor ons en kunnen we daarna met een schone lei verder gaan zeg ik vastbesloten. Ik snap het wel, maar kan het echt niet op een andere manier schudt ie alweer zijn hoofd. Ik ben bang van niet schudt ik me hoofd. Wat heb ik vandaag toch met me hoofd schudden denk ik dan bij mezelf. Ik pak me laatste kleren en nog wat schoenen en vindt het dan wel goed. Ik doe me koffer dicht en pak hem op. Ik ga je missen dat weet je toch wel zegt ie dan met traan. Ik jou ook knik ik dan. Ik loop met dat me kamer uit. Dan de trap af naar de woonkamer. In de woonkamer zie ik Cassius en Kaj zitten. He jongens, waar zijn de meiden. Lisa bij de stallen en de andere zijn een blokje om met de paarden zegt Cassius. Doe ze de groeten van mij zeg ik tegen ze. Um okee zegt Kaj verbaast. Ik knik en loop dan naar de voordeur. Wacht hoor ik dan achter me. Ik draai me op en zie Dioni staan. Tot ziens zeg ik tegen hem. Ik loop naar hem toe en geef hem een knuffel. Ik merk dat ie me stevig vasthoudt en niet los wil laten. Ik moet gaan zeg ik na een tijdje. Dan laat ie me los en loop ik naar de deur en doe hem open. Hij zwaait nog een soort van maar me. Tot later zegt ie. Ik knik en met dat doe ik de deur achter me dit. Was dit het dan? Ik loop richting het station en heb het gevoel dat iemand me volgt. Als ik op de trein wacht ben ik het zat. Dioni, hou op met me te volgen. Ik draai me om, maar dat was niet slim. Ik voel een tik op me hoofd en dan wordt alles zwart.

HEB DIT OP DINSDAG GESCHREVEN OMDAT IK TOEN DE EERSTE 3 UUR VRIJ WAS, DUS JA DACHT WAAROM SCHRIJF IK NIET ALVAST. EN OMG A REAL BRAVE DREAM STAAT OP 6,9 K EN BRAVE HEART OP 4,9 K BEN DAAR ZO BLIJ MEE. DIT BOEK GAAT NOG WEL HEEL LANGZAAM, MAAR DAT MAAKT ME NIET UIT. KOMT WEL GOED EN BEN ZO DOL OP HET NIEUWE BOEK VAN ME NICHTJE BRIT. ZE SCHRIJFT NU EEN SOORT TWILIGHT BOEK RONDOM B-BRAVE. ZE HEEFT NU 2 HFD EN IK WAS METEEN SUPER SARCASTISCH GENIAAL TOCH. DUS LEES SNEL VAN BRITLEIJTEN: THE DARK SIDE IN YOU? HEB DE TITEL VOOR HAAR BEDACHT MAAR WEL LEZEN MENSEN.

LINDSEY

The Brave WayWhere stories live. Discover now