3.Die chick in het apenpakkie (ge-edit)

6.9K 393 45
                                    

Ik sta letterlijk en figuurlijk voor aap.

-❀-❀-❀-

Dus wel. Ik moet wel... Stel dat ze me maandag vernederen omdat ik niet was gekomen? Ik ben een halfuur bezig met mijn make-up en haar, zodat ik eruit zie als een cheerleader.

Boo kijkt mij verbaasd aan als ik de huiskamer in kom lopen. 'Wat heb je met jezelf aangedaan? Je moedervlek is gewoon weg door al die lagen plamuur!' Ik pak de toast uit de broodrooster en smeer er boter op. Mijn moeder komt de huiskamer binnen en kijkt mij met opgetrokken wenkbrauwen aan. 'Wat heb je jezelf aangedaan, lieverd? Je lijkt wel een... verzopen drag queen!'

'Nou bedankt,' zeg ik vol sarcasme. 'Wat kan ik eraan doen dat mijn make-up skills niet goed zijn!' Ik kwak wat jam op mijn broodje.

'Laat mij dat dan ook doen, lieverd,' zegt mijn moeder opgetogen en begint al aan mijn haar te plukken.

Boo wijst naar mijn ingevlochten haar. 'Waarom zit je haar ook zo strak?' Ik recht mijn hoofd en kijk trots.

'Ík ga bij de cheerleaders vandaag!' Even stopt Boo met eten en laat haar toast op haar bord vallen. Mijn moeder stopt met aan mijn haar trekken. Allebei beginnen ze tegelijkertijd te lachen.

'Jij en cheerleaden gaan zó niet samen,' giert Boo. 'Jij bent echt zo'n stijve hark en kan beter met een paal gaan dansen.' Ik trek mijn neus op en sjor mijn T-shirt recht. Onder mijn T-shirt draag ik mijn tennisrokje en mijn vertrapte All-stars. Mijn moeder doet de vlecht opnieuw en veegt de make-up van mijn gezicht met make-up remover. 'Al die make-up is helemaal niet nodig!' Ze pakt mijn hand en loopt richting haar salon. Ze doet wat poeder op mijn gezicht en een beetje mascara. Met een speciaal borsteltje doet ze mijn wenkbrauwen en mijn doet ze neutraal rood. Tevreden begin te knikken. 'Jij bent van nature al gewoon prachtig, Hailey.' Ik wend mijn hoofd weg en staar naar mijn voeten. Van complimentjes word ik altijd ontzettend verlegen, wat ik overgunst altijd ben.

*****

Na tienen, haal ik Ilsy op en samen gaan we naar het sportveld van Hoghfield High. Ilsy trekt aan mijn hand en loopt over het veld, waar mensen staan met allemaal spandoeken.

"Kick some balls, Blue Monkeys!" staat er op eentje.

Ik zie Chris in zijn rugby uniform en zijn helm zit onder zijn arm geklemd. Gelukkig ziet hij mij niet want hij is druk bezig met spelen met zijn bitje die aan een touwtje aan zijn helm vast zit. Ilsy duwt een deur open van de kleedkamers en geeft mij een zetje. Jongens stoppen met waar ze me bezig waren en kijken mij verward aan. Vervolgens beginnen ze zenuwachtig te lachen en beginnen ze me boos aan te kijken. 'Shit. Sorry verkeerde kleedkamer,' jammer ik. Ilsy duwt mij uit de kamer en giechelt achter haar hand. Ik geef haar een klets tegen haar hoofd, waardoor haar staart omhoog wipt.

'Vond je dat niet leuk? Ik zag Lary naakt in de douche,' giechelt ze.

'Nee ik vond dat niet echt grappig,' zeg ik chagrijnig en al snel houdt Ilsy haar mond. We kloppen aan bij de kleedkamer ernaast en Annebel rukt de deur open.

'Ach kom verder,' zegt ze poeslief tegen mij en vervolgend wendt ze haar hoofd naar Ilsy en Annabels gezichtsuitdrukking verandert. 'Jij mag terug naar de tribune, rooie.'

'Het is Ilsy en ik ga al,' zegt ze met samengeknepen ogen. Annabel kijkt haar vernietigend aan en trekt mij in de kleedkamer. Met een harde knal, smijt ze de deur dicht en wendt al lachend haar hoofd naar mij. Dit is gewoon eng... Hoe snel kan iemand zijn gezichtsuitdrukking veranderen?

'Wat zie je er beeldig uit,' kirt ze. 'Maar dat zal je niet nodig hebben.' Verbaasd kijk ik haar aan en merk dat al de cheerleaders aan het lachen zijn achter hun handen en fluisteren.

Call it stupid (voltooid)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu