18. Ilsy is Secrets... toch? (ge-edit)

5.8K 304 131
                                    

Ilsy is Secrets... toch?

-❀-❀-❀-

In de regen, doe ik de voordeur open en stap de gang in. Mijn hoofd draait naar de ronde spiegel. Een meisje met donker bruine haar en zwarte kringen van de mascara, kijkt knorrig terug. Ik voel me erg beroerd en de adrenaline begint langzaam wat te zakken. Ik trek mijn Uggs uit, die helemaal donker zijn verkleurd. Mijn moeder komt de gang op en kijkt mij met een blik vol medelijden aan. 'Ach meisje toch. Wat ben je nat geworden!' Ze loopt terug de huiskamer in en komt terug met een handdoek. Ze wrijft mijn natte haar droog en veegt met haar vinger de kringen weg. 'Vanavond komt papa weer thuis!' Mijn moeders gezicht klaar helemaal op als ze het zegt en langzaam komt er een blij gevoel naar boven. 'Ow, wat fijn!' Ik probeer wat te glimlachen en probeer Chris te vergeten. 'Waarom ben je in godesnaam zo nat, Hailey? Je bent toch niet lopend naar school gegaan?'

Ik schud mijn hoofd en leg de autosleutels in het laatje neer van een kastje. 'Kom verder. Trek je schoenen hier uit op de mat. Ik heb net gedweild.' Braaf volg ik haar orders op en hang mijn winterjas aan een haakje. 'Over een uur komt er een klant. Dus dan weet je dat,' zegt mijn moeder streng. Ze zet de waterkoker aan in de keuken en leunt tegen het aanrecht aan. Ik plof naast Boo op de bank, die druk naar TLC aan het kijken is. Iets over bruidsjurken. Ze kijkt er met grote ogen naar.

Ik pak mijn telefoon en ga naar de site van Secrets.

Dames en heren!

Grooott nieuws. Omg, ik weet niet hoe ik moet beginnen. Gereed?

Shane Akkard, ook wel bekend die met Hailey heeft gezoend op het feest, organiseert een kerstbal. Al de laatste jaars mogen komen. Het thema is: Black and gold. Je moet komen met een date, dames en heren. Shane, heeft nog niemand! Hurry dames. En Rowdy Smith, heeft er nu al twee!

Nu verder naar Hailey....

Hailey Summers heeft een mep gegeven aan Joram Willemsen en niet zo'n kleine ook! Hij loopt nu rond met een blauwe plek.

En nu ook dit dames en heren. Ze was gespot op de parkeerplek van Hogfield High, samen met Chris DeGraw. Het leek erop dat ze een enorme ruzie aan het maken waren, totdat Chris haar een kus gaf (zie bijlage). Vervolgens wees ze hem af en liep hij weg. Het lijkt erop dat hij weer vrij is.

En oja. Dat van de druiper, is helemaal verzonnen, dames. Hailey heeft hem echt voor schut gezet, omdat ze boos op hem was.

Xxx

Secrets.

Ik ben overal.

****

Ik snuif hard. Ik weet bijna wel zeker dat Ilsy de verrader is. Hoe kan die gene dan anders weten over dit geheim? Ik voel een steek door mijn buik heen gaan. Al die tijd heb ik haar vertrouwd. Ze was mijn beste vriendin sinds de basisschool en samen hadden we al een vervolg opleiding uitgezocht. Samen hadden we zoveel dingen gedaan, dat het nog meer zeer doet, dat ze dit flikt. Ik voel me zielig en verraden. Ik ga de trap op en duw mijn slaapkamer deur open. Mijn moeder roept mij nog iets, maar ik negeer het. Langzaam zak ik op mijn bed en ga met mijn hoofd in het kussen zitten. mijn handen grijpen de deken vast en ik maak een vuist. Tranen rollen over mijn wangen en het trekt in mijn kussen. Mijn broek juikt doordat het nat is, maar ik negeer het. Mijn moeder klopt de deur en snel ga ik rechtop zitten en veeg mijn tranen weg. Snel tover ik een glimlach op mijn lippen. Mijn moeder komt met thee de kamer binnen en ze zet het op mijn bureau. 'Over een uurtje gaan we eten. Papa is ook dan thuis.' Ze glimlacht en schuifelt voorzichtig de kamer uit. Ik blijf vijf minuten lang naar de deur staren en ga verslagen op de stoel zitten die in een hoekje van de kamer staat. Mijn telefoon gaat af en zie dat Chris aan het bellen is. Als ik het negeer, belt hij na een paar minuten weer, en weer en weer. Binnen een half uur, heeft hij zes keer gebeld. Er komen berichten binnen van Ilsy, maar ik negeer die net zo goed. Als het buiten donker is en mijn moeder mij roept om naar beneden te komen, sta ik op en loop als een robot naar beneden.

Call it stupid (voltooid)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu