16. Big trouble, Hailey (ge-edit)

5K 313 53
                                    

Big trouble, Hailey

-❀-❀-❀-

Goedemorgen dames en heren,

Welkom op zijn gloednieuwe site waar mijn laatste roddels te lezen zijn van Hoghfield High!

Hebben jullie mij gemist? My o my, wat heb ik weer sappige roddels!

Annabel Wootsen, ook wel bekend als de hoofd cheerleadster, is er vandoor gegaan met Sam Velson! Ze lijken een behoorlijk goede klik te hebben, totdat hij haar bedreigde om uit de cheerleaderssquad te gaan. Ze sloeg hem op zijn gezicht en stond met haar killerheels volop zijn teen. Ai, arme jongen...

En nu dames en heren -hou je vast,- een heerlijke roddel over de derde knapste jongen van de school (zie enquête ): Chris DeGraw. Hij schijnt na een hardcore feest, een tattoo op zijn arm te hebben, zonder dat hij het wist! Er staat een smiley op zijn arm met XOXO erop. En dames... Hij schijnt een soort druiper te hebben op zijn vriend! Hij werd wakker, naakt midden op straat, zonder dat hij wist hoe hij daar terecht is gekomen.

Aiai... Hoe gênant!

Dit was Secrets.

Ik hoor en zie alles

****

Misschien was het niet zo verstandig om de roddel te verspreiden en kon ik beter meteen naar hem toe moeten gaan...

Ik zit op de bank met een kussen tegen mijn buik. Het is helemaal donker in de huiskamer en het enige geluid wat ik hoor is het getik van de klok.

Nadat ik hem gezien heb, met zijn ex, was ik via de achterkant van het studentencomplex, naar huis gegaan. Ik had Ilsy ge-sms't, dat ik naar huis ben gegaan. Meteen daarna had ik Secrets een privé bericht gestuurd via Twitter en het verhaal aangedikt. Hij verdient het! Tranen glijden over mijn wangen.

Ik zucht diep en neem een slok van mijn thee. Ik kan zo geen één jongen meer vertrouwen...Ik kan hem niet meer onder ogen komen. Ilsy zou best Secrets kunnen zijn..? Ze vraagt iedereen naar roddels en weetjes. Ik krijg nog een plan om te achterhalen of zij echt Secrets is. Ik toets haar nummer in en wacht tot hij over gaat.

'Verdomme, Hailey! Hoe durf je mij zomaar te verlaten. Ik maakte me zorgen om je en heb mijzelf echt voor schut gezet voor iedereen omdat ik je naam riep!' Ze is boos en even neemt ze een adem pauze. Ik wacht een paar secondes en voel een brok in mijn keel komen. 'Hailey? Ben je er nog?'

'Ja,' zeg ik schor. Ik leg mijn vinger tegen mijn lippen en er komt een harde snik uit mijn mond.

'Wat is er?' zeg ze hard.

'Jongens zijn klootzakken!' zeg ik hard. Ik loop naar de vriezer en pak een fles Jägermeister.  Ik vind dat spul echt ranzig, maar ik ben toch al verdoofd. Ik schenk een half glas in en neem een slok. Het kruidige spul glijdt door mijn keel en ik trek mijn ogen samen. Het is stilaan de andere kant van de lijn en ik weet dat ze wacht totdat ik wat zeg. 'Chris...' zeg ik schor en neem nog een slok. 'Hij is zo'n vuile fuckboy die met allemaal meisjes flirt. Ik zag hem ten eerste een joint roken en ten tweede heeft hij zijn ex af gelebberd!'

'Wat? Dat meen je niet! Ik wist dat hij niet helemaal een goede jongen was!'

Ik begin een beetje te glimlachen door mijn tranen heen. Ilsy is absoluut Secrets niet!

'Ik heb hem op zijn sodemieter gegeven om een roddel te verspreiden via Secrets.'

Ik hoor dat Ilsy ergens mee aan het rommelen is. 'Ik ben aan het zoeken op mijn computer naar de roddel.' Het is een paar seconden stil en ik hoor haar wat tikken.

'Heeft hij echt een druiper?' fluistert ze.

'Nee. Dat heb ik verzonnen.'

'Big trouble, Hailey...' Ik zucht en knik.

'Ik ga maar eens slapen. Zie ik je morgen bij Starbucks?' vraagt Ilsy.

'Ik weet niet, Ilsy. Ik ga misschien later dan normaal. Even mijn roes uitslapen,' mompel ik.

****

Zonder mijn make-up eraf te halen en mijn tandenpoetsen, stap ik in mijn bed. gedachtes blijven in mij rond spoken en ik voel me duizelig worden. Ik ga later wel met tien katten wonen en voor altijd vrijgezel blijven. Ik verban Chris uit mijn leven. Ik ben zo klaar met hem!

Na twee uur te hebben gewoeld val ik eindelijk langzaam in een onrustige slaap.

Ik word wakker doordat er iets pluizigs op mij springt. Eddie, verdorie. Met één oog open kijk ik naar de wekker. Het is bijna negen uur. Ik duw Eddie weg en luid miauwend gaat hij midden op mijn bed liggen, zodat ik met mijn benen opgevouwen moet liggen.

De kater begint luid te spinnen en knijpt langzaam zijn oogjes dicht. Als ik net even ben weg gedommeld, hoor ik een luide bonk tegen de muur en twee meiden die aan het schreeuwen zijn. Boo en haar vriendin Vicky, zijn volgens mij aan het spelen met iets wat nogal veel lawaai maakt. Opeens komt ze naar binnen gestormd en de deur knalt hard tegen de muur. 'Boo, donder op!' zeg ik boos en sla de dekens over mij heen. Boo springt boven op mij bed en begint de kat te kriebelen. 'Wil je als je vandaag naar de Starbucks gaat voor mij twee cupcakes meenemen? Je weet wel, die ene met die choco stukjes. Ze trekt de dekens van mij af en kijkt mij met puppy ogen aan. 'Als je nu niet weggaat, doe ik het helemaal niet,' zeg ik knorrig. Snel sprint ze de kamer uit en gaat verder met herrie maken. Ik ga meteen ook maar uit mijn bed, en voel meteen een misselijke golf opkomen. Ik ren naar het toilet en kots wat slijm en iets anders smerigs zuur uit.

Ik veeg mijn mond af aan mijn hand en slof weer terug naar mijn kamer. Ik doe een joggingbroek aan en een vest. Mijn haar gaat in een knot en zoals gewoonlijk, schuif ik mijn voeten in mijn zusjes Crocs. Als ik beneden ben, begroet ik mijn moeder. Ze is druk bezig met mailen. Morgen komt eindelijk mijn vader weer terug. Hij is kapitein van een cruiseschip. Wij zijn wel eens meegegaan op een vakantie, alleen dat was bij het begin leuk, maar later werd het saai...

Helemaal in mijn gedachtes, loop ik langs het huis van Chris richting de straat waar de Starbucks staat.

Ik kijk door de ramen heen en ik zie dat het behoorlijk druk is. De glazen deur wordt open geduwd en een meisje van rond de vijftien duwt de deur open. Ze heeft een koffie in haar hand en ze neemt een slok. Ik neem de deur over en loop sloom naar de balie. Er staat een lange rij en ik wacht totdat ik aan de beurt ben.

'Wat kan ik voor je doen?' Ik krijg een rilling over de rug van de vrouwenstem. Ze is dik opgemaakt en haar donkere haar zit in een paardenstaart. Toch kijkt ze me overdreven vriendelijk aan. 'Latte graag,' mompel ik en kijk naar mijn afgekloven nagels. Dan hoor ik iemand lachen; een lach die ik echt goed ken. Hij staat achter het koffiezetapparaat de hendel te bedienen.

Chris kijkt omhoog en kijkt mij strak aan. 'Hailey,' fluistert hij. Het meisje achter de balie kijkt van mij naar hem en dan naar mij. Haar lip gaat een stukje omhoog.

Ik draai me langzaam om en ren half richting de uitgang. Buiten kijk ik in paniek om mij heen en begin hard te hijgen ik kijk nog eens door het raam. Chris loopt net weg van de balie en komt richting de deur. Snel loop ik weg. Een auto toetert luid als hij hard moet remmen, maar ik ren snel verder. 'Hailey!' roept hij. Ik weet niet of het boos klinkt of smekend. Eenmaal om de hoek van de straat, zak ik bijna door mijn benen en ik begin weer hard te hijgen. Mijn hart klopt als een gek en ik moet weer mijn best doen om niet weer te gaan janken.

Ik kom echt niet van hem af. Zelfs niet in mijn gedachten.










Call it stupid (voltooid)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu