25. Alleen chocola en Netflix helpen mij uit mijn rode vloed

5.5K 294 124
                                    

Alleen chocola en Netflix helpen mij uit mijn rode vloed

-❀-❀-❀-

Zwijgend parkeert hij de auto voor het restaurant. Net als de vorige keer dat ik samen met Chris was, is het nog steeds een verwaarloosde bende. Chris doet de motor uit en stapt uit. 'Ik loop wel naar huis,' zegt hij meer tegen Ilsy dan tegen mij als we zijn uitgestapt.

'Ach joh! Blijf gezellig bij ons,' zegt ze lachend en loopt al richting de ingang. 'Chris, kom gewoon gezellig mee,' mompel ik en begin te glimlachen. Bijna durf ik hem niet aan te kijken.

'Weet je het zeker?'

Ik knik. Heel voorzichtig raak ik kort zijn hand aan en geef er een kneepje in.

Binnen zijn er nog steeds als de vorige keer, politieagenten aan de donuts en serveersters met korte rokjes en uitpuilende borsten. Chris loopt ons voor naar een tafeltje. De plek waar wij uiteindelijk gaan zitten, is twee tafels achter waar Chris en ik eerst zaten. Zou hij die tattoo al hebben verwijderd?

Ilsy gaat naast mij zitten en tegenover over mij, Chris. Hij heeft nog steeds zijn sportkleding aan en zijn haren zitten nog steeds in de war. Groene vegen zitten op zijn arm en modderstrepen op zijn gezicht. Hij kijkt met een schuin oog naar een kaars dat hevig flakkert. Nu kan ik extra goed zijn kaaklijn zien. Ilsy tikt met haar elleboog tegen mij aan, zodat ik snel terug bij de werkelijkheid kom. Chris ziet mij ergens van schrikken en kijkt mij lang aan. Een serveerster komt voor de bestelling. Chris neemt een biertje, Ilsy neemt chocomelk met slagroom en ik chocomelk zonder slagroom. Ilsy kucht en doorbreekt de stilte. 'Chris,' begint ze. Chris kijkt op en kijkt haar vervolgens vragend aan. 'Wanneer ben je weg? Ik bedoel; verhuisd naar Texas?' Chris zucht diep en begint met een geruit servetje te spelen. 'De dag na het kerstbal. Waarom?' Het laatste woord zegt hij koeltjes. Ik kijk naar hem op en hij kijkt mij aan met een scheef hoofd. Aan zijn blik kon ik zien dat hij wat wilde zeggen, maar dat doet hij niet. 'Ach. Dat is jammer.' Ilsy's ogen dwalen weg van ons.

Als de bestelling voor onze neuzen worden gezet, neemt Chris een flinke slok bier en Ilsy neemt gulzig een slok van haar chocomelk. Ik vouw alleen maar mijn handen om mijn glas heen en verwarm mijn handen. Het is akkelig stil tussen ons. Gelukkig hoor je de radio door de tent heen schallen en mensen die lachen. Ilsy heeft haar chocomelk na een paar slokken al op. Ze kijkt mij dringend aan en ze begint te wiebelen.

'Weetje. Mijn blaas staat op knappen.' Snel schuift ze uit de stoel en loopt gehaast naar het toilet. Na vijf minuten niks tegen elkaar te zeggen hebben, doorbreek ik het ijs.

'Chris' begin ik. Het spijt me... Voor alles.' Hij kijkt mij vragend aan en vervolgens begint hij te lachen. 'Jij hoeft niet je excuses aan te bieden. Dat hoor ik te doen.' Hij staat langzaam op en komt voorzichtig naast me zitten. 'Hoe zit het tussen jou en...' Hij slikt. 'Shane Akkard?' Ik kijk hem diep in zijn groene ogen aan en hij kijkt mij recht terug aan. Langzaam haal ik mijn schouders op en laat mijn ogen langs zijn arm strijken. Hij wilt wat zeggen; dat kan ik zien doordat zijn mond even kort opengaat. 'Ik moet heel dringend gaan...' zegt hij gehaast en als hij opstaat, valt zijn lege bierflesje om en snel doet hij het weer overeind. 'Tot ziens,' mompelt hij en loopt naar de bar. Zonder kleingeld terug te vragen, gooit hij wat geld op de bar. Vervolgens gaat hij door de voordeur naar buiten.

Ilsy komt net de wc uit en ziet mij staren naar de deur die net dicht valt. Ik zucht diep en neem nog een nipje van mijn lauwe chocomelk. Ilsy gaat met haar hand voor mijn gezicht zwaaien. 'Aarde aan Hailey!' schreeuwt ze. Verward kijk ik op. Ilsy komt zuchtend naast mij zitten. 'Ik snap echt niet dat het niet meer loopt tussen jullie twee!' mompelt ze zuchtend. 'Kijk dan hoe verliefd je uit je doppen kijkt naar hem! Al de hele tijd.'

Call it stupid (voltooid)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu