Epiloog

3.3K 193 132
                                    

Vijf jaar later


Ik sluit mijn koude vingers rondom mijn warme thee en blaas in mijn mok. Ik kijk uit het raam en kijk geconcentreerd naar het verkeer. New-York is een stad, dat 24 uur actief is. Mijn mok gaat langzaam naar mijn mond en neem een klein nipje van mijn rooibosthee. 'Alstublieft. Geniet ervan.' Mijn gebakje wordt voor mijn neus neergelegd en ik bedank de serveerster. Tevreden zak ik wat onderuit en luister naar de muziek die door de Starbucks heen schalt. De zon schijnt op mijn gezicht en verwarmd mijn lichaam. Langzaam sluit ik mijn ogen en geniet van de paar minuten rust.

Vijf jaar geleden had ik nooit verwacht dat ik ooit schrijver zal worden en dat ik überhaupt in New-York ging leven. Ik heb niks meer gehoord over Ilsy, nadat ze bewusteloos was gevonden door een stel krakers. Ze wist helemaal niks meer en hoe ze daar terecht was gekomen. Shanes lichaam is een half jaar later gevonden. Hij lag aan wal op een stuk strand. Ze zijn niet achtergekomen wie de dader is, gelukkig.

Ik schrik op als Elsa voor mijn neus gaat zitten. 'Wat een dag,' zucht ze en kijkt op haar horloge.

'Zeg dat wel,' kreun ik en ga weer rechtop zitten. Elsa neemt een nipje van haar koffie en zucht tevreden. 'Heerlijk die koffie.' Zwijgend kijken we naar buiten, naar de drukke wereld die om ons heen gewoon zijn gangetje gaat. Ik hoor een vaag geluid van getoeter en mensen die naar elkaar aan het schreeuwen. 'Mijn verloofde Gregory nodigt je uit voor een etentje bij ons thuis morgen,' zegt Elsa. 'Ach, wat leuk,' zeg ik afwezig en neem een nipje van mijn thee.

'Jij mag Ezra uitnodigen, als je wilt temminste.' Elsa is geen steek veranderd de afgelopen jaren. Samen haalde we ons diploma en besloten we naar New-York te verhuizen. Ik wilde graag schrijven en een beroemde schrijver worden en zij wilde graag werken bij een modebedrijf. En Chris? Die wilde reizen. Vier jaar geleden maakte hij het uit omdat hij niet meer verbonden wilde zijn, maar vrij. Ik was er twee jaar lang kapot van en dat was nog een doorslag om te verhuizen en opnieuw te beginnen. Elsa neemt een nipje van haar koffie. 'Ezra is zo'n lieve jongen en ik hoop echt dat je gelukkig samen met hem wordt.' Ezra is een rustige jongen die net als mij schrijver is van beroep. Hij was al bekend binnen New-York met zijn detective boeken. Samen met hem ben ik bezig met een roman. Ezra ken ik al een jaar en het duurde even voordat ik echt verliefd op hem werd, want ik kon Chris niet uit mijn hoofd zetten. Ik wist haast wel zeker dat hij ondertussen gelukkig is met een ander meisje en misschien wel getrouwd is. 'Weet jij eigenlijk waar Chris momenteel is?' Een steek gaat door mij heen en ik zucht bibberend. Over hem praten is nog steeds erg gevoelig. 'Ehm. Niet echt. We hebben geen contact meer.' Elsa begint haar servetje te vouwen en schudt langzaam haar hoofd. 'Tja. Misschien maar beter zo. Wist je trouwens dat hij fotograaf is en over de hele wereld reist? Ik heb hem gezien in een programma van National Geographic. Hij is echt een steengoede en verdient veel met zijn foto's.' Ik weet dat Elsa dit vertelt omdat ze mij probeert op te beuren, maar het helpt niet echt. 'Ach, wat leuk,' zeg ik zachtjes en neem een stukje appeltaart.

'Ik weet dat je er nog steeds mee zit, maar laat het gaan! Hij... heeft bindingsangst,' zegt Elsa en neemt een slok van haar koffie. 'Je hebt gelijk,' zeg ik kortaf en kijk weer naar buiten.

'Hoe gaat het met Ezra en jou? Al druk bezig met schrijven?' Ik knik en ik ben blij dat ze daarover begint. 'Ezra en ik zijn overtuigd dat het een bestseller word,' zeg ik opgewonden. Elsa knikt tevreden en begint wat te praten over fashion en ik luister zoals gewoonlijk braaf en stel vragen.

Als we alles op hebben, besluiten we naar buiten te gaan en afscheid te nemen. 'Tot morgen!' zegt Elsa en geeft mij een knuffel en een kus op mijn wang. Ik lach naar haar en neem Eastend richting mijn appartement.

Mijn appartement is midden in de stad en ik het rustigste gedeelte in New-York. Ik woon in de bovenste verdieping samen met Ezra. Het is een enorme appartement. Als je binnen komt, ben je in een gang dat je leidt naar de woonkamer. De woonkamer heeft een wand van ramen, zodat je uitzicht hebt over New-York. Als ik de huiskamer binnenkom, staat Ezra in de keuken koffie te zetten. Hij slaat zijn armen om mij heen en drukt mij tegen zich aan. Zijn stoppeltjes baard schuurt over mijn kin en zijn zwarte haren zitten een beetje in de war. 'Was het leuk met Elsa?' Ik knik en pak een appel. 'Vanavond heb ik een verrassing,' zegt hij mysterieus en schenkt de koffie in een mok.

'O ja?' vraag ik nieuwsgierig. Ezra knikt en geeft een kus op mijn hoofd. Hij loopt naar het raam en zucht. 'Ja. Ik dacht dat we samen wel uit eten kunnen? Bij ons favorieten restaurant?' Ik kom naar het toe gelopen en ga achter hem staan en sla mijn armen rondom zijn buik. 'Jij bent zo slecht in geheimen bewaren,' fluister ik.

In een strakke, zwarte jurk en mijn haren mooi in de krul, stap ik in de auto. Het is lastig met hoge hakken, maar met de hulp van Ezra kost het minder moeite. 'Wat zie je er mooi uit, Hailey.' Hij legt een hand op mijn been en neemt gas. Ezra heeft een pak aan en zijn haar netjes opzij gekamd, wat hem ontzettend knap maakt. Na een kwartiertje zijn we bij een groot restaurant aangekomen en als ik uitstap, helpt er een portier. Ezra geeft hem de autosleutels, zodat de portier de auto kan parkeren. Ezra geeft mij een arm en samen lopen we naar binnen. De deur wordt voor ons opengemaakt en een geur heerlijk eten, prikt in mijn neus. Het is een enorm groot restaurant met overal goud en bling bling. De rijkste mensen, komen hier dagelijks eten en ik zie hier en daar al wat celeberties zitten. Ezra schudt iemand de hand en stelt mij voor. Beleefd geef ik de man een hand. We worden begeleid naar een tafeltje en Ezra schuift een stoel voor mij naar achter en als ik zit, schuift hij het aan. Hij bestelt champagne en gaat tegenover mij zitten. Ik kijk om mij heen, mijn adem in houdend. 'Waarvoor gaan wij hier heen?' fluister ik en pak zijn hand beet.

'Om te vieren dat wij een jaar samen zijn en omdat wij samen goed kunnen schrijven,' zegt Ezra en bedankt de ober als hij champagne inschenkt. Ezra begint rondjes te draaien met het glas en neemt een klein nipje. 'Heerlijk,' zegt hij goedkeurend en de ober schenkt bij mij ook in. We klinken onze glazen tegen elkaar en nemen een slokje.

Als het eten wordt gebracht beginnen we rustig te eten. 'Is het een beetje lekker, liefste?' vraagt Ezra en geeft mij een knipoog. 'Heerlijk,' zeg ik tevreden en neem voorzichtig een hapje. 'Ik vond het ook goed om naar een patatzaak te gaan,' zeg ik plagend.

'Dat doen we wel eens vaker. Dit is een keer wat anders,' lacht Ezra en neemt een hapje van zijn wilde gans. Opeens hoor ik iemand kuchen achter mij. 'Is dit dé bekende schrijver, Hailey Summers?' zegt een bekende mannenstem. Langzaam draai ik me om en ik krijg een schok door mijn lichaam. Mijn hart maakt een sprongetje als ik een zongebruinde Chris achter me zie staan. 'Chris?' zeg ik verward en probeer mijn trillende handen onder controle te krijgen. Chris komt tussen mij en Ezra staan. 'Eh. Ezra dit is Chris... een oude vriend van me,' zeg ik met trillende stem. Een gemend gevoel gaat door mij heen. Oude vlinders komen weer naar boven, maar ook verdriet. 'Aangenaam,' zegt Ezra en staat op om Chris de hand te schudden. Ezra gaat weer langzaam schudden en flitst van mij naar Chris. 'Hoe kende jullie elkaar?' vraagt Ezra.

'Eh van de highschool,' zeg ik. Chris trekt een wenkbrauw op en begint vervolgens breed te lachen. God, wat is hij ontzettend knap. Ik knipper met mijn ogen en voel een spanning tussen en Chris en Ezra hangen. 'We eh. Waren net bezig met dineren, dus als we even mogen?' zegt Ezra en kijkt mij aan voor support. 'Leuk je weer gezien te hebben, Chris,' zeg ik en draai me om naar mijn eten. Chris snuift en zegt nog. 'Hailey. Zal ik je een keer mogen interviewen voor mijn tijdschrift?' Ik knik en doe mijn tasje open en geef hem een visitekaartje. Tevreden laat Chris het kaartje in zijn zak glijden van zijn jasje en neemt afscheid. Ik volg hem met mijn ogen en ik zie dat hij een paar tafels achter ons gaat zitten. Ik kan mijn ogen niet van hem afhouden en helemaal niet als er een prachtig blond meisje op hem afkomt stappen en hem drie kussen geeft op zijn wang. Chris lacht tevreden naar haar en zegt dat ze plaatst mag nemen. Een jaloers gevoel gaat over door mij heen. Ezra gaat met zijn hand langs mijn gezicht. 'Ik vroeg of je eten niet te koud is.'

'O sorry,' zeg ik en neem snel een hapje. Ezra eet zwijgend verder en ik excuseer hem, want ik moet naar de wc. 'Ik zoek alvast een toetje op,' zegt hij. Ik heb medelijden met hem, want hij doet erg zijn best. Ik loop naar hem toe en geef een kusje op zijn hoofd. 'Dankje, liefste.' Ik kijk naar Chris en hij kijkt naar mij. Net zoals vroeger, geeft hij mij een knipoog. Ik loop naar de wc en weet dat Chris mij elk moment kan achtervolgen.

Ik wacht voor het toilet en na twee minuten, komt Chris aangelopen. 'Ik heb je gemist,' zucht hij. En hij duwt mij het dames toilet binnen. 'Ik jou ook,' fluister ik en leg mijn lippen op zijn oude, vertrouwde lippen. Hij kust mij intens terug en tilt mij op en loopt een toilet binnen. 'En ik zal altijd van jou houden,' fluistert hij.

____________________________________
A/N

Jaja... Dit was het dan alweer! Wat vonden jullie? Ik vond het zo cliche als Hailey en Chris samen zijn, dus daarom zo! :) Morgen mijn dankwoord ;).

Xxx
Sarah

Call it stupid (voltooid)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu