20. Twee stoffen die naar elkaar toe worden getrokken

5.6K 307 69
                                    

Twee stoffen die naar elkaar toe worden getrokken

-❀-❀-❀-

De volgende ochtend was ik al vroeg uit de veren. Ik betrap me erop dat ik baal dat Chris met niet gebeld of mij een bericht had gestuurd. Shane had ook niks gestuurd, wat misschien beter is zo.

Over een maand is het kerstbal en overal op Twitter en Facebook is dat duidelijk te zien. Het thema is goud en zwart en het is verplicht om met een masker te komen. Ik trek een simpele spijkerbroek aan en mijn haar gaat in een staart. Ook kies ik ervoor om mijn Star Wars t-shirt aan te trekken.

Zoals elke ochtend, is de wc bezet door Boo. Ze zit een vaag liedje te zingen van One Direction. Ik tik op de deur, het vaste ritme en ze zegt: 'Bezet!'

'Schiet op! Ik moet zo nodig!' kreun ik. Na vijf minuten komt ze eindelijk de wc uit en ik duw haar opzij. 'Hé! Dat mag ook wel wat minder ruw, Hailey.' Boos draait ze zich om en gaat verder met zingen. Hoe kan dat kind soms zo vrolijk zijn? Behalve als ik haar irriteer dan...

Ik pak de toast uit de rooster en smeer het in met boter en doe er pindakaas op. Boo stopt met smeren en kijkt mij aan. 'Hoe zit het met die Chris?'

'Begin er niet over,' zeg ik grimmig en neem een hap van mijn boterham.

'Maar, je vond hem leuk?' Ik adem boos door mijn neus net als een stier en gooi mijn boterham op mijn bord. 'Hou. Op! Ik wil niet dat je over die idioot gaat praten. Hij heeft mij pijn gedaan, Boo!' Ze slikt en gaat snel verder met eten met haar Frooty Bepples. Ze slurpt het laatste restje melk naar achter, waardoor ik nog meer aan haar ga ergeren. 'Hou daarmee op, Boo!'

'Met wat?' zegt ze.

'Met de hele tijd mij irriteren!' Snel sta ik op van tafel en pak mijn rugzak, die al klaar staat in de hoek van de huiskamer. Ik pak er een kauwgompje uit en been de kamer uit, de gang op en gooi de voordeur dicht. Snel recht ik mijn schouders en plak een glimlach op mijn gezicht, wat waarschijnlijk net lijkt als de joker. Lauren staat mij al op te wachten samen met Ilsy. Ze lachen ergens hard over en Ilsy legt haar hand op de schouder van Lauren en Lauren wrijft in haar korte bruine haar. Ze heeft een crop-top aan, ondanks het koude weer.

Ilsy buigt haar hoofd iets naar me als ik naast haar kom staan en ze controleert nog extra goed dat Lauren niet meeluistert. 'Kijk op Secrets,' fluistert ze. Subtiel pak ik mijn Iphone en zoek de site op.

Goedemorgen dames en heren,

Welkom op de nieuwe site van Secrets. Hier lees je al de roddels wat wordt afgespeeld binnen Hogfield High.

Shane en Chris hadden na bijles ruzie om niet minder dan: Hailey Summers. Wat een verassing, is het niet? Hailey stond ze aan te gapen en wist even niet meer wat ze moest doen. Wat hebben die drie uitgevreten? Een trio? Maar ach, ik denk dat Hailey toch wel voor Shane kiest, want die is veel leuker en betrouwbaarder dan Chris. Ze zei het zelfs tegen Ilsy, dat ze kiest voor Shane.

Ook heb ik een schokkend nieuwtje voor ons allemaal: Chris gaat verhuizen naar New-York in de kerstvakantie! Ach, arme jongen... moet hij al zijn tien ex-vriendinnen afscheid gaan nemen.

Hailey huilde al dikke tranen en ze was de hele dag depressief. Ach arme meid..! *kuch*.

Mevrouw Dumphens is ontslagen. En weetje waarom? Ze was betrapt met de directeur door de schoonmaakster van de school. Hij zei snel toen: ik werd bedreigd door haar!

Jaja, geloof je dat zelf?

Hebben jullie al zin het kerstbal? Ik anders wel!

XXX

Call it stupid (voltooid)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu