19. De plannen voor de ontmaskering van Secrets en dansende Shane (ge-edit)

5.2K 314 79
                                    

De plannen voor de ontmaskering van Secrets en Latin dansende Shane

-❀-❀-❀-

Als ik de sportvelden oploop, zie ik Ilsy al zitten op de tribune. Ze staat langzaam op en zwaait.

Ilsy komt naar me toe gelopen. 'Hé, waar wilde over praten? Heeft Chris je weer pijn gedaan?' Ik beantwoord haar vraag niet en ga zitten op de onderste tribune. Ze komt naast me zitten en kijkt me doordringend vragend aan. 'Ilsy, ben jij Secrets?' begin ik en kijk haar strak aan. Zij kijkt mij verbaasd aan. 'Wat? Ik? Denk jij nou echt dat ik Secrets ben?' Ze heeft een spottende ondertoon in haar stem en haar handen gaan verdedigend de lucht in. 'Ilsy, alles wat ik je vertel, komt na een paar uur op de site Secrets te staan!' Ze kijkt me verbluft aan.

'Hailey, waarom zal ik je verraden? Ik bén Secrets niet!' zegt ze op een duidelijke toon. Ze gaat staan en kijkt mij een beetje geërgerd aan. 'Doe niet zo raar en ga zitten. Ik ben niet boos op je, als je het eerlijk toegeeft.' Ik wacht totdat ze gaat zitten, maar dat doet ze niet. Ik ga ook  staan en kijk haar boos aan en leg mijn handen in mijn zij. 'Hailey. Jij doet hier raar! Ik ben hét verdomme niet. Geloof me nou maar!' Ik snuif hard, zodat mijn neusvleugels wijder worden. 'Bewijs dan dat je het niet bent!' gil ik en kijk haar met samen geknepen ogen aan.

'Hoe kan ik dat bewijzen dan?' schreeuwd ze. Ze typt wat op haar telefoon en haar ogen worden opeens groot en ze begint te grijnzen en hard te lachen. 'Wat dan?' vraag ik.

'Kijk maar zelf, madam!' Ze duwt de telefoon in mijn handen. Ik pak het over en begin te lezen.

Dames en heren

Welkom op de gloednieuwe site van Secrets. Ik ben vanaf vandaag niet meer beschrikbaar op Twitter.

Vandaag gaan we het hebben over  en Paul. Het lijkt erop dat het wel erg goed tussen hun twee gaat. Ze zijn gesnapt in het hok, intens kussend. Lauren werd knalrood toen ze gesnapt werd.

Daniel Simonse heeft een gister een prachtig doelpunt gemaakt tijdens de wedstijd waterpolo. Hij werd als een echte held onthaald.

Hailey Summers, lijkt een grote ruzie te hebben met haar bestie Ilsy Lopez. Ze stonden naar elkaar te schreeuwen op het veld (zie bijlage.) Chris lijkt Hailey vandaag te negeren en is er al met zijn eerste minaar ervandoor gegaan, Fleur Grace.

Dat was het wel voor vandaag!

XXX

Secrets

Ik ben overal

Als ik de foto heb geopend, zie ik dat ik zelf samen met Ilsy op het veld ben. 'Vedorie,' fluister ik. 'Ik heb het verpest tussen ons, Ilsy. Het spijt me dat ik je de schuld gaf.' Ik kijk beschamend naar de grond en ik voel een brok in mijn keel opkomen. 'Het is al goed,' zegt Ilsy zuchtend. Ze legt een hand op mijn schouder. 'Ik hou teveel van je om boos op je te worden.' Ze omhelst me en laat me weer los. 'We gaan uitzoeken wie die loser is,' zegt ze opbeurend. Ik begin te glimlachen.

'Maar hoe kan het nou dat Secrets weet, wat ik jou vertelt hebt?' Ilsy haalt haar schouders op. 'Misschien afgeluisterd of...' Opeens klaart haar gezicht op. 'Misschien is het Chris zelf?' Ik begin hard te lachen.
'Chris? Nee, tuurlijk niet. Hij is ook best wel op zijn privé gericht.' Dan kijkt ze me opeens aan. 'Hailey, hoeveel heb je vertelt aan Jill?'

'Jill? Die is het denk ik ook niet,' zeg ik met een opgetrokken wenkbrauw.

'Nou, waarom ook niet? Ze is ook een goede vriendin van je en hoort van alles. Ik had vertelt aan haar hoe het met je ging.' De laatste zin zegt ze langzaam en steeds zachter.

Call it stupid (voltooid)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu