Capitolul 31

6.5K 245 16
                                    

                  

Se apropie apoi de mine și mă trage pe scări. Muzica liniștitoare deja se auzea și încă de la intrate era pus un covor roșu ca și când era așteptată vreo vedetă. Luminile multicolore făceau ca atmosfera să fie una romantică, iar entuziasmul prietenilor mei mă speria. M-a lăsat să intru prima, însă m-am oprit din cauza luminii ce mă orbea, și am făcut câte un pat mic, nesigur până când două brațe puternice m-au prins de mâni. Cunoșteam acele așa că mi-am ridicat brusc privirea și l-am văzut.

-Ai venit și tu, de ce nu mi-ai spus? Dar Jacob nu răspundea, mă privea, zâmbea și înghițea în sec. Nu părea că are să-mi dea o explicație, și mi-am mutat deci spre prietenii mei care sigur aveau să știe de această surpriză, iar în acel moment i-am văzut pe toți cei prezenți în sală cu privirea spre noi, zâmbind și așteptând cu sufletul la gură următorul pas și-abia atunci am înțeles comportamentul Bellei, comportamentul lui Alex, faptul că Jacob întârzia să răspundă la mesaje, poate chiar și oprirea la bunica lui Alex. Deci nimeni nu așteaptă vreo vedetă, doar Jacob mă aștepta pe mine! Îmi mut cu lacrimi în ochi privirea spre cel care acum e în genunchi în fața mea și se pregătește să-mi jure iubire veșnică:

-Sofia! Știu deja că orice aș spune e de prisos, știu că iubirea nu se măsoară în cuvinte, ci doar în iubire mereu și mai știu la fel de bine că tu ești cea lângă care vreau să-mi trăiesc viața. Acel moment când ne-am cunoscut [...] îl știi prea bine, dar nu a fost nici pe de parte o coincidență, a fost doar destinul. Ne-a vrut împreună, apoi eu a trebuit doar să lupt pentru acesta. Am pierdut lupta pentru timp, dar în final am câștigat războiul și pe tine! Mi-e imposibil să-ncerc acum să îți spun cât de mult te iubesc, nu mi-ar ajunge cuvintele, și ți-ai pierde în cele din urmă și tu răbdarea, însă vreau doar să știi că decizia ta de a risca pentru mine a reprezentat momentul în care am jurat că voi fi totul pe tine. Sprijin, ajutor, iubire, viitor! Îmi doresc să îmbătrânești lângă mine și promit să își dau zilnic motive de a fi mândră de alegerea aceasta de a ignora vocea minții, pentru a merge pe calea inimii. Și pentru toate acestea te voi face cea mai fericită femeie. - Am zâmbit scurt, știam că așa va fi - Vreau azi să fiu cu tine, vreau și mâine și toată viața. Vreau să simt la nesfârșit acești fiori și-această fericire. Și mai vreau să te am mereu pe tine, și mai vreau să mă iubești mereu, la nesfârșit doar pe mine! Din prima secundă am văzut viitorul în ochii tăi și viitorul nostru poate începe astăzi: Sofia Moon, a mea pentru totdeauna?

-A ta pentru totdeauna!

E greu să exprimi în cuvinte ce sentimente te încearcă în astfel de momente, însă pot spune că alături de Jacob le-am trăit pe toate. De la fiorii primei întâlniri, la frica de a fi împreună. De la iubire și până la ură. De la dorință de a-l avea, până la decizia de a-l îndepărta. De la fluturi în stomac și până la Matei. De la „Te vreau pe tine!" până la acest „A ta pentru totdeauna!". Pe Jacob nu doar l-am iubit și atât. L-am și urât, și subestimat, și uneori supraevaluat, l-am rănit, l-am izolat de mine, l-am făcut gelos, dar și mândru, și fericit și împlinit. Mai întâi l-am vrut, apoi l-am avut și-n cele din urmă l-am pierdut. Viața mi l-a dat iar și eu astăzi am decis să-l păstrez doar pentru mine până la sfârșitul zilelor , până la ultimul punct al poveștii noastre de iubire!

***

Au trecut cinci luni de la acel moment, însă sunt la fel de fericită. Examenul de bacalaureat nu a fost atât de greu pe cât m-aș fi așteptat, motiv pentru care sunt studentă la psihologie. Și astăzi îmi voi cunoaște băiețelul, îl voi strânge în brațe pe Matei și-l voi iubi cel mai mult!

Nu pot spune că în aceste cinci luni viața mea s-a schimbat în mod deosebit și asta pentru că schimbările au început încă de când Jacob a intrat pe acea ușa și s-a prezentat ca fiind profesorul nostru. Din acel moment am început să descopăr ce-i iubirea, cum se simte și câte sacrificii trebuie făcute pentru a o simți pe deplin. Și n-am descoperit doar iubirea, ci și fericirea. Acea fericire cu care îl țineam în brațe pe el, cu care îmi priveam prietenii depășind bariera fricii, fericirea de a o vedea pe Annabelle iubind și acea fericire de a-mi revedea părinții din nou împreună. Și chiar și așa, viața tot îmi va scoate în fața obstacole, dar le voi depăși, cu încredere în mine, în cel de lângă mine și-n Dumnezeu. Voi lupta pentru copilul meu, pentru bărbatul meu și pentru familia mea și voi risca în continuare fără a ezita dacă va fi nevoie de asta!

-Împinge și respiră [...] acum inspiră și expiră. Și apoi cel mai dulce țipăt și lacrimi curgând șiroaie pe obraji, lacrimi de fericire. Jacob a intrat, mi-a sărutat fruntea și mi-a luat mâna într-a lui așteptând același moment pe care și eu îl așteptam. Să îl întâlnesc pe Matei! Mi-am primit copilul după minute bune de așteptare și imediat ce i-am privit chipul, am zâmbit. Are ochii tatălui său exact cum am sperat. Se pare că viața vrea să mă îndrăgostesc și să mă tot îndrăgostesc de acest verde intens. E mic, însă cu o voce puternică și doar când Jacob îl ia în brațe se liniștește. Îi privesc mândră, știu că Jacob va fi cel mai bun tată pentru fiul său, știu că va munci, va lupta și se va sacrifica pentru Matei. Și-mi doresc să fie el, să fiu și eu un exemplu pentru copilul nostru. Să învețe de la tatăl său ce e puterea, încrederea, respectul și de la mine să învețe că e nevoie de curaj pentru a-ți urma visele, de sacrificii pentru a descoperi fericirea, de iertare pentru împlinire. De la noi să învețe ce-i iubirea. Am riscat mult, dar riscând le-am primit pe toate!

Volum meu este gata! Sunt fericită pentru că am reușit să fac asta și recunosc că am avut unele momente de slăbiciune în care am vrut să renunț, dar am avut noroc de AndreiBogdanMK și AllexisEma care nu m-au lăsat să fac asta. Vă mulțumesc și vouă că ați citit și ați fost alături de Sofia și de mine bineînțeles și sper să îmi fiți alături și în continuare pentru că am de gând să continui să scriu. Îmi pare rău dacă v-am dezamăgit cu unele relații sau nu știu momente și îmi cer scuze pentru greșeli, dar suntem oameni, toți greșim.
Sunt atât de fericită și mândră de mine, este prima carte și chiar dacă nu e perfectă,recunosc că sunt îndrăgostită de ea, poate și unii din voi sunt și mă bucură asta! 

VĂ MULȚUMESC!

Joc cu dragostea la riscWhere stories live. Discover now