13.BÖLÜM"sadece merak"

34.7K 1.3K 43
                                    

23.05.2022

Son kısımda bir kaç şeyden bahsettim.Lüyfen okuyun.Sizleri seviyorum.
Keyifli okumalar...

Sürekli arayış içerisindeyiz.Ama neyi aradığımızı tam olarak bilmiyoruz.Biz insanların iç dünyasında ki arayışlar en çıkmazı.İşte o zaman neyi aradığımızı bilemiyoruz.Mutluyken o anın ne zaman biteceği ile karamsallaşıyor insanlar.Yahut üzgünken mutluluğun ne zaman kapımızı çalacağını düşünüyoruz.Kendi benliğimizle iç savaş halinde yaşıyoruz sanki.

Benim hayatımın iki dönemi ver.Evlatlık olduğumu öğrenmeden öncesi ve sonrası.Durağan bir dönemdi o günler.Atlattım mı peki?Evet, çoktan aştığım bir durum.Bana o kadar iyi aile oldular ki kan bağımızın olmadığını ne kadar kanıtlarlarsa kanıtlasınlar inanmam.Öyle aile oldular.

Bazı insanlar gün yüzü görmez, bazıları ise tüm günlerini huzurla, mutlulukla geçirir.Benim günlerimde öyle geçti.Huzurla mutlulukla...
Nermin teyzenin 'Bir gün yüzü göremedim!' diye yakınması çalındı kulaklarıma.Aman Allah'ım ne gündü ama!?Sanırsın bir tiyatro sahnesi.Ah Nermin teyze idol bir karaktersin!

"Bak işte şuna hiç oldu mu Fadime?"

Nermin teyze elbisesinin fermuarının kapanmaması ile yüzü sinirden kızardı, kaşları birbirine girdi.Zeliha ile bir birimizi dürtüp güldük bu haline.

"Aman be Nermin!İnat ettin giyecem diye." Annem tepsideki çayları orta sehpaya koyduğunda diğer arkadaşları Nermin teyzenin üvey evladının sözü için bohça hazırlıyorlardı.Kocası 'Olmaz öyle Nermin!Bir tane evladım var.Adetler neyse öyle olsun.' demesi üzerine kız tarafının ne adeti varsa ya da erkek tarafına düşen ne varsa yapmak için kolları sıvadı.Üvey oğlunun annesi olmadığı için tüm işleri severek üstlenmişti.

"Allah'ını seversen şunu adam et Fadime." dedi Nermin teyze nefesini içine çekerek elbiseye sığmak için büyük çaba harcıyor."Bu benim uğurlu elbisem.Ya kızı vermezlerse Aytekin'e?Ya bir aksilik çıkarsa?Ya kız vazgeçerse evlenmekten?Benim evladım üzülür vallahi."

"Dur sen bir hareket etme."

Fadime teyze elbise diker, tadilatlarını yapar.Elinden en iyi işi çıkarır.Fakat Nermin teyzenin bu dar elbisesine o kilo almış bedenini sığdırması için mucizeler yaratması gerekir.Eh bu da pek mümkün değil.

"Keşke Çiğdem'de gelseydi.Bu eğlenceyi kaçırdığı için bin pişman olacak." Zeliha kıymalı börekten koca bir ısırık aldığında bende ona baktım hayretle.Nasıl bu kadar obur olup hiç kilo almaz?

"Yurttaki arkadaşı rahatsız olunca yanında kalması gerekti."

"Sare teyzenin böreğini kaçırdığı için üzülecek."

"Ben ona çoktan ayırdım."

"Off olmuyor işte işte Nermin!Zorlamasan mı acaba?" Fadime teyze fenalık geçiriyor gibi kafasındaki örtüyü çıkartıp boş koltuğa attı.Nermin teyze dik pozisyonunu bozup omuzlarını düşürdü.Arkasındaki koltuğa bedenini bıraktı.Kamburunu çıkartarak oturması ile çoktan herkese bir vicdan bırakmıştı.

"En özel günlerde giyerim ben bunu.Anacığımın elbisesi kıyamıyorum ki.Bu dururken başka elbise giymeye içim el vermiyor.Hem korkuyorumda kötü bir şey olacak diye." dedi hüzünlü sesle.

Kadın DüşmanıHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin